Shoptip

Hippe mondkapjes zijn veel leuker

2 november 2020
Hippe mondkapjes zijn veel leuker
Tegenwoordig heeft iedereen standaard een mondkapje in zijn of haar tas zitten. Nooit gedacht dat deze vanaf nu ook altijd standaard in alle ‘what’s in your bag?’ zitten, haha. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook genoeg hippe mondkapjes te koop, waardoor het er toch net even iets minder ‘medisch’ uitziet. Zo heb ik inmiddels ook een paar leuke printjes gevonden, die perfect passen bij mijn eigen outfits. Dat maakt het allemaal een stuk leuker, toch?!

Mondkapje vergeten

Pasgeleden kwam ik aan bij de zwemles van dochterlief. Ik was zelf al een tijdje niet meer mee geweest. Daarom was ik totaal vergeten dat er inmiddels een “vriendelijk verzoek” was tot het dragen van een mondkapje. Ik zag een flinke rij met ouders buiten staan, allemaal met een mondkapje op. Ik kan je vertellen dat ik mijzelf zoooo ontzettend opgelaten voelde. Ik had namelijk nog geen enkele keer een mondkapje gedragen (omdat ik niet op plekken ben geweest waar dit verplicht was). Het was namelijk niet zo dat ik er geen wilde dragen, ik was hem gewoon echt vergeten. Oh wat voelde ik mij asociaal, alsof ik het niet nodig vond om er een te dragen ofzo. Toen ik even later in de kantine zat, hoorde ik andere ouders mopperen over het feit dat sommige ouders geen mondkapje droegen en hoe aso dat was. Het eerste wat ik deed toen ik thuiskwam, was een stapel mondkapjes in mijn tas gooien. Dit gebeurt mij niet nog een keer.

Hippe mondkapjes

Helemaal in het begin van de crisis, bestelde ik al een herbruikbaar mondkapje bij mijn favoriete kinderkledingmerk. Helaas heeft deze niet echt een hele fijne pasvorm. Door hem zelf wat aan te passen sluit hij nu gelukkig al wat beter aan op mijn gezicht. Ik merkte dat ik daarom liever de wegwerp variant gebruikte, omdat deze beter aansluiten. Toch vind ik het leuker en natuurlijk een stuk duurzamer om herbruikbare mondkapjes te gebruiken. Zeker omdat we waarschijnlijk voorlopig nog niet afzijn van dit virus. Dan investeer ik liever in een paar hippe mondkapjes.

My Jewellery

Bij My Jewellery vond ik een paar hele mooie en hippe herbruikbare mondkapjes. Zo vind ik die met de leopard print en die met roze glitters echt super tof. Ze zijn one size en geproduceerd volgens de EU richtlijnen. Je kunt ze makkelijk zelf strakker maken en ze zijn hebben een extra 100% katoenen filter. Ook kunnen ze goed gewassen worden op 60 graden. Zo kun je een mondkapje dragen en er nog steeds leuk uitzien. Super fijn! Eens kijken welke ik ga bestellen in de webshop.

Hopelijk is de corona crisis snel voorbij, zodat we de mondkapjes niet meer hoeven te dragen. Zo kunnen we ze bewaren als herinnering aan deze bizarre tijd.

Draag jij een herbruikbaar mondkapje? Wat vindt je van de mondkapjes van My Jewellery?

Hippe mondkapjes zijn veel leuker

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply G.T.
  Twitter:
  2 november 2020 at 20:07

  Een vriendin heeft mondkapjes genaaid en vroeg of ik er ook wilde hebben. Sinds kort draag ik ze ook op mijn werk op de drukke plekken. Het went best snel. De pasvorm maakt wel veel uit voor hoe fijn of vervelend het zit, vind ik.

  • Reply Janske 2 november 2020 at 20:09

   Wat goed dat je vriendin ze zelf maakt. Het maakt inderdaad een groot verschil of ze prettig zitten! πŸ™‚

 • Reply Jacqueline
  Twitter:
  4 november 2020 at 19:42

  Ik gebruik ook herbruikbare mondkapjes, maak ze zelf. Mijn dochters hebben ze ook nodig op school en die weten inmiddels ook hoe ze ze zelf kunnen naaien. Dus zeker weten alleen maar hippe mondkapjes hier!
  Jacqueline recently posted…De zoveelste Kielo Wrap DressMy Profile

  • Reply Janske 4 november 2020 at 20:36

   Wat tof dat je ze zelf maakt! πŸ™‚

 • Reply Will 6 november 2020 at 17:00

  Ik heb herbruikbare mondkapjes gekocht , die ik weer moet uitwassen, voor als ik er leuk wil uitzien.
  Ook heb ik dozen wegwerp mondkapjes gekocht , je weet maar nooit.
  Die zitten per 10 in een zakje.
  Die leg ik in de auto, voor het geval je eentje nodig bent.
  De mondkapjes van My Jewellery vind ik trouwens heel mooi.

  • Reply Janske
   Twitter:
   6 november 2020 at 17:19

   Je kunt gelukkig even vooruit πŸ™‚ Fijn dat je er genoeg in huis hebt. Hopelijk hebben we ze snel niet meer nodig πŸ™‚

  Leave a Reply

  CommentLuv badge