Home Home Sweet Home

Lola’s kinderkamer makeover – ik kan niet kiezen!

30 oktober 2020
Lola's kinderkamer makeover - ik kan niet kiezen!
Een maand geleden schreef ik over het feit dat we de knoop hadden doorgehakt. Het is tijd voor een eigen slaapkamer voor onze meiden. Maar dat betekend wel dat we een aantal aanpassingen moeten doen. Alleen twijfel ik nu enorm of ik Lola’s kamer een flinke metamorfose ga geven óf dat ik hem vooral zoveel mogelijk hetzelfde laat. Wat vindt jij?

Moet ik hier iets mee gaan doen?

Heb jij dat ook, het gevoel wat je krijgt wanneer je helemaal excited bent voor je eigen make over project? Of het nou groot of klein is, een kamer aanpakken en er een nieuwe sfeer aan geven is voor mij telkens weer een feestje. Zou dat mijn ‘purpose’ in life zijn? Vroeger wilde ik graag etaleur worden en ik vind het stylen van de kids ook helemaal het einde. Misschien moet ik mijzelf hier toch eens in verdiepen.

Maar goed, terug naar de kinderkamer van Lola. Ik zit namelijk flink in dubio. Momenteel ziet de speelkamer, waar we Lola’s slaapkamer van willen maken er (ongeveer) zo uit, qua kleuren en sfeer. Er staat nu geen bed in en hij wordt voornamelijk gebruikt als speelkamer/kleedkamer. Toch is er qua kleuren niet veel veranderd. Een beetje zoals hieronder:

Lekker schilderen

Als ik kies voor een totaal andere stijl, mag ik wel lekker gaan schilderen. Op het afplakken na vind ik schilderen super leuk om te doen. Als ik goede verf hebt tenminste. Zoals Sigma verf, die ik kan laten mengen naar mijn gewenste kleur. Goede slijtvaste verf, die ook kidsproof is en tegen een stootje kan. Zo kan ik o.a. de kledingkast omtoveren in een totaal andere kast met een nieuwe kleur. Maar welke kleur zal ik kiezen?

Natuurtinten of alle kleuren van de regenboog?

Zoals je ziet zijn de basiskleuren op de muur nu nog zwart/wit en de accenten mint en geel. Super fris en vrolijk…maar ik ben er zelf inmiddels stiekem wel een beetje op uitgekeken. Ik hou erg van kleurrijke kinderkamers, de meeste kamers vind ik zo ongezellig. Juist als de kids nog zo jong zijn, mag de kamer best wel wat kleur hebben. Net als bij kleding. Nou hoeft het wat mij betreft niet meteen een verzameling te worden van eenhoorns, prinsessen én glitters…maar lekker wat kleur mag er zeker zijn.

Toch moet ik bekennen dat ik de trend van warme natuurtinten óók erg mooi en knus vind. De warme kleuren maken zo’n slaapkamer meteen zo gezellig en sfeervol. Daar word ik ook erg blij van. Maar dat betekend wel dat ik flink aan de bak moet. Want warme natuurtinten vind ik niet perse een mooie match met de mintkleurige meubels. Jij wel?

Gaan we voor warme natuurtinten?

kinderkamerinspiratie bron: Pinterest

Of toch alle kleuren van de regenboog?

Kleurrijke kinderkamer bron: Pinterest

Keuzes maken

Is het raar dat ik hier zo lang over kan twijfelen? Als het aan Lola ligt, ziet haar kamer er straks uit als een groot kleurenpalet. Roze muren, eenhoorns, confetti en glitters overal. Lekker hysterisch, met alle kleuren van de regenboog. Moeten we dat gewoon maar doen dan? Of zal ik toch kiezen voor de warmere natuurtinten en gaan voor een warme Pinterest proof slaapkamer voor onze oudste dame?

Inmiddels heb ik alvast de kledingkasten uitgezocht zodat de meiden ieder een eigen kledingkast kunnen hebben op hun eigen kamer. Stap één is dus gemaakt. Nu nog kiezen wat we verder willen doen.

Wat vindt jij? Een flinke metamorfose en voor de warme tinten gaan…of de kamer kleurrijk houden?

Lola's kinderkamer makeover - ik kan niet kiezen!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Leonie 7 november 2020 at 20:16

  Hehoi ik kom toevallig op jou blog terecht. Mijn dochters Cato en phileine zijn precies even oud en toevallig heeft phi voor haar verjaardag ook een slaapkamer update gehad. Ik heb gekozen voor aardetinten, krijtverf van de kwantum, met vintage en rieten accessoires, haar bed is van underlayment. Onze kleuren zijn : roze, oker, geel, grijs. Ik vind de wit trend heel gaaf maar niet echt bij mij passen.
  Cato krijgt voor haar verjaardag ook een slaapkamer metamorfose bij haar kies ik voor wat meer heftige kleuren en prints. Ze heeft al een knal oker gele muur en heeft behang uitgezocht van Rice met een vintage look. Ze slaapt in een oude houten twijfelaar. Haar accessoires zijn veel met bloemenprint, messing en bamboe.
  Beide meiden krijgen ook een vintage school bureautje op hun kamer en een muziekdoosje van djeco. Dat maakt het helemaal af:)

  • Janske 7 november 2020 at 21:01

   Bedankt voor de inspiratie Leonie! Klinkt echt super gaaf!