Home Home Sweet Home Persoonlijk

(Dag)dromen over een ander (t)huis

22 oktober 2020
(Dag)dromen over een ander (t)huis
Steeds vaker droom ik over een nieuw huis. Zeker nu ik steeds vaker bewust bezig ben met mijn toekomstdromen tijdens tnbw Academy, komt ook mijn droomhuis vaker in mijn gedachten voorbij. Ik zou graag willen verhuizen, maar nu is niet onze tijd. Het komt wel, dat voel ik. Maar tot die tijd blijf ik nog even verder (dag)dromen over ons toekomstige (t)huis.

Voor hetzelfde geld

Nu vriendlief alle dagen thuis moet werken, hebben we altijd gezellig samen pauze. Bij elkaar in de weg staan in de keuken, om vervolgens samen voor de tv onze boterhammen op te eten. Iedere week kijken we de nieuwste aflevering van het tv-programma ‘Voor hetzelfde geld’. In dit tv-programma gaan stellen een week “proefwonen” in een huis buiten de stad, om te kijken of ze wel of niet de keuze willen maken om te verhuizen. Willen ze een groter huis en meer woonoppervlakte in ruil voor de stad?

Wij vinden het beiden een super interessant tv-programma, zeker omdat we zelf al jaren in een grote stad wonen. Het gevoel te willen verhuizen naar een rustigere plek wordt steeds groter en maakt ons aan het twijfelen. Nu ik zelf zonder vaste baan zit, is het niet mogelijk om te verhuizen. Maar dat wil niet zeggen dat we hier voor altijd blijven wonen. Ik heb nog steeds het gevoel dat er een dag komt dat we gaan verhuizen naar ons droomhuis.

Ronde tafel in eiken keuken

Tot die tijd blijf ik (dag)dromen over dat huis, met die mooie ruime tuin. Ons nieuwe thuis. Ik verzamel inspiratie op mijn Pinterest board en fantaseer er op los. Tot in de kleinste details. Ik kijk naar de mooie huizen in de dorpen in het tv-programma en stel mij voor om er zelf in te wonen met ons gezin. Over knusse spelletjesmiddagen aan een grote ronde tafel, in onze eiken keuken zoals die van Tinello.nl. Zij hebben zoveel droomkeukens. Vooral de landelijke keukens met eiken houten kasten en sfeervol keukeneiland. Stijlvol, functioneel en toch heel gezellig. Ik zie mijzelf daar al stapels pannenkoeken bakken, terwijl de kids bij mij zitten. Ik zie het al helemaal voor me! Laat ons maar zo’n weekje “oefenwonen”! Leuk!

Wat we geleerd hebben in de afgelopen jaren, is hoe fijn het is om te investeren in je huis zodat het echt voelt als jouw thuis. Zo hebben we hier in huis bijna alles meteen verbouwd en aangepast naar onze eigen stijl. Zo hebben we er vanaf het begin voor 200% van kunnen genieten. Ik ben blij dat we daar destijds het budget voor hadden. Voor nu blijven we even sparen en hoop ik over een tijdje genoeg inkomsten te generen, dat we onze droom kunnen laten uitkomen en een mooie nieuwe plek kunnen vinden voor ons gezin.

Nog even verder (dag)dromen

Tot die tijd zitten we hier overigens prima. We hebben (nog) geen haast gelukkig. Maar ik geef mijn droom niet op. Misschien is nu niet het juiste moment, maar dat komt er. Dat weet ik zeker!

(Dag)droom jij ook van een ander (t)huis?

(Dag)dromen over een ander (t)huis

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like