Persoonlijk

Empower yourself dagen bij TNBW Academy (persoonlijke review)

17 oktober 2020
Empower yourself dagen bij TNBW Academy (Persoonlijke Review)
Vorige week waren de eerste twee ‘livedagen’ van The New Business Women Academy. De academy, die ik vol overgave volg om te ontdekken wie ik ben en wat ik wil gaan doen. Mijn persoonlijke zoektocht naar wat mij echt gelukkig maakt, mijn purpose in life. Het waren twee intensieve dagen waarin ik veel nieuwe inzichten kreeg, mooie inspirerende vrouwen leerde kennen én veel leerde over mijzelf. Twee bijzondere dagen, vol energie, flow en emoties. Even terug naar de basis, terug naar mijzelf. Stap 1. Graag neem ik je mee in mijn eerste twee dagen tijdens mijn persoonlijke reis!

TNBW Academy

Eindelijk was het dan zo ver. Toen ik in juli stopte bij mijn huidige werkgever (na ruim 10 jaar), besloot ik de sprong te wagen. Ik schreef mij in bij TNBW Academy. Super spannend, maar het voelde vooral als de juiste stap voor mij. Alsof alle puzzelstukjes in elkaar pasten en ik eindelijk echt de juiste keuze had gemaakt. De keuze om voor mijzelf te durven kiezen en er 200% voor te kunnen gaan.

Regelmatig kreeg ik de vraag wat ik nu eigenlijk ging doen. Terwijl ik vertelde over wat TNBW Academy voor mij zou gaan betekenen, maar merkte dat ik steeds meer excited werd om te kunnen beginnen. In de weken voor de eerste livedag, kon ik al een aantal opdrachten online maken. Ik ging lekker wandelen en luisterde naar alle inspirerende podcasts van TNBW. Ondanks dat ik het super spannend vond, kon ik niet wachten tot het zou beginnen!

Geen live event, maar virtueel

Een week voor de eerste livedagen gooide de aangesterkte coronaregels roet in het eten. Even werd alles onzeker en was het afwachten hoe en of de livedagen wel of niet door konden gaan. Oh shit, dat was even spannend. Natuurlijk baalde ik dat ik nu waarschijnlijk niet de mogelijkheid had om alle andere deelnemers te kunnen ontmoeten, iets waar ik natuurlijk wel heel erg naar had uitgekeken. Maar wat voor mij het allerbelangrijkste was, was dat het hoe dan ook door kon gaan. Dit was mijn moment. Now or never! Ik was er zó klaar voor.

Gelukkig lukte het TNBW team om een passende oplossing te regelen (wat een organisatie!), waardoor het gelukkig wel gewoon door kon gaan. Weliswaar op een virtuele manier, maar met minstens zoveel impact. Ok, let’s do this, dacht ik! We gaan dit rocken met zijn allen! En dat deden we!

Wat een energie

Op woensdag was het dan zo ver. Samen met 3 buddy’s (andere deelneemsters), zaten we in onze woonkamer voor onze laptops klaar om samen te starten. De energie was goed en we hadden er zin in! Het team van TNBW kwam binnen via ons beeldscherm en de stemming zat er meteen goed in. Iedereen stond te dansen voor hun beeldscherm en we konden elkaar ook zien. Wat een energie, meteen vanaf de eerste minuut! Al snel waren we vergeten dat we allemaal ergens anders zaten en voelde het echt alsof we samen waren. Zo verbonden, heel bijzonder.

Dag 1

De eerste dag was heel indrukwekkend voor mij. We kregen opdrachten die erg persoonlijk waren en soms ook best wel confronterend en emotioneel. Samen met mijn buddy, zat ik uiteindelijk in de speelkamer van de meiden. We moesten een oefening doen waarbij je niets zegt en alleen elkaar aan blijft kijken. Dat is zo intens! Wow. Stond ik daar ineens, met een vrouw die ik pas een paar uur daarvoor had ontmoet, helemaal stil elkaar écht aan te kijken. Daarna mochten we aan elkaar vertellen wat we in elkaar zagen. Toen ze begon te spreken over wat ze zag, brak ik. Ze sprak zo liefdevol over mij, terwijl ze mij pas net had ontmoet. Een heel bijzondere ervaring was dat.

Ook leerden we over onze ‘Gremlin’, dat stemmetje in je hoofd, wat je altijd onzeker maakt. We leerden om te luisteren naar wat je Gremlin je probeert te vertellen. Juist door te luisteren, kun je de confrontatie aangaan. Hierdoor kun je juist groeien.

Ook gingen we terug naar onze jongere ik. Wie was dat kleine meisje en wat waren haar dromen. Ik moet bekennen dat ik haar een beetje kwijt was. Maar door terug te gaan naar mijn kleine ik, ging ik terug naar de basis. Wat wilde ik toen zo graag en wie was dit meisje. Zit ze nog steeds in mij? Wat zou ik haar nu willen vertellen?

Een brief aan mijzelf over 5 jaar

Een van de opdrachten van die dag was om een brief te schrijven aan jezelf, over 5 jaar. Deze mochten we vervolgens aan elkaar voorlezen. Wow, ook deze oefening was erg emotioneel voor mij. Terwijl ik de woorden aan mijzelf en de anderen voorlas, stroomden de tranen over mijn wangen. Happy tears, maar wow….die kwam even binnen zeg! Dit was (een stuk van) mijn brief:

Lieve Janske 7/10/2025

Ik ben zo ongelooflijk trots op jou!
Hoe je er in de afgelopen jaren zelf voor hebt gezorgd dat je nu echt doet waar je blij van word. Hoe je anderen inspireert en blij maakt.
Hoe je de rust en zekerheid hebt gevonden.
Hoe je van jouw baan, jouw geluk hebt weten te maken.
Hoe je de beste moeder bent voor jouw kinderen en ze zoveel liefde en energie kunt geven.
Hoe je een rolmodel voor ze bent.
Hoe je jouw dromen hebt laten uitkomen en je eigen gevoel hebt gevolgd.
Dat je een sterke vrouw bent, een voorbeeld voor anderen.
Hoe je genoeg geld verdiend met het doen waar je blij van wordt.
Hoe je iedere dag vol plezier instapt en er telkens weer een feestje van maakt.
Hoe je jouw droomhuis met mooie tuin hebt gekocht.
Hoe je jouw geluk hebt gevonden door voor jezelf te kiezen….

Terwijl ik mijn brief schreef, stroomden de letters zonder moeite uit mijn pen. Bij het voorlezen stroomden de tranen uit mijn ogen. Een heftige, maar mooie oefening. Ik kreeg er echt een goed gevoel van. Mooi.

Dag 2

Op de tweede dag keken we samen nog even terug op alle inzichten van dag 1. Wat hadden we samen al veel geleerd en voelde het al zo vertrouwd met alle andere vrouwen samen. Heel bijzonder.

Controle over je eigen emoties

Op dag twee leerden we alles over emoties. Hoe zitten deze eigenlijk in elkaar en uit welke fases bestaat een emotie. Super interessant om te leren hoe je hier zelf veel meer invloed op hebt, dan je denkt. Energie is alles en je kunt zelf de emotie creëren. Een wijze les, die je iedere dag opnieuw kunt gebruiken. Super interessant.

Hogere energie

Ook leerden we hoe we onszelf in een hogere energie kunnen krijgen. Waar krijg je energie van en hoe kun je even tot jezelf komen. Voor mij is dat bijvoorbeeld, schrijven, muziek luisteren of wandelen.

Verder deden we nog veel oefeningen samen, dansten we en kwamen er veel mooie gesprekken los. Het was weer een hele inspirerende dag en wow, wat zat ik in een fijne flow! Vol energie fietste ik na een gezellige borrel (door de stromende regen) met een glimlach op mijn snoet, die avond weer terug naar huis. Wat een dag!

Huiswerk

De komende weken ben ik bezig met mijn inzichten toepassen, een visionboard maken en een aantal opdrachten maken. Ik merk nu al dat ik al zoveel heb geleerd en dat ik niet kan wachten tot de volgende twee livedagen. Dan gaan we echt aan de slag! Ik heb er zin in!

Ik hoop dat je het leuk vond om mee te kijken in mijn persoonlijke reis! Via mijn Instagram (volg je mij al?) deel ik regelmatig updates over mijn avontuur en ook hier zal ik je binnenkort weer meenemen! Super leuk dat je dit leest en wie weet kan ik jou ook inspireren!

Mocht je nog iets willen weten, stel gerust je vraag hieronder!

Empower yourself dagen bij TNBW Academy (Persoonlijke Review)
Spread the love

You Might Also Like

  • Marloes 18 oktober 2020 at 08:46

    Wat heerlijk om te lezen!!

    • Janske 18 oktober 2020 at 08:56

      Thanks Marloes!