Home Home Sweet Home

Extra leefruimte in je huis en tuin creëren

1 oktober 2020
Extra leefruimte in je huis en tuin creëren
Een tijdje geleden schreef ik al over hoe mijn droomtuin eruitziet. Dat is nog steeds mijn ultieme droomtuin, maar ik was nog een belangrijk onderdeel vergeten. Wat ik namelijk ook heel graag in mijn tuin zou willen is een knusse veranda of overkapping. Het zorgt voor extra leefruimte voor je huis en tuin waardoor je nog vaker buiten kunt zijn. Een slimme oplossing waarmee je een knus plekje in je tuin kunt creëren.

Veranda of overkapping

Terwijl ik stiekem op Funda verdwaal op zoek naar mijn droomhuis, merk ik dat ik altijd nieuwsgierig ben naar hoe de tuinen eruitzien. Is er genoeg groen, staan er bomen in de tuin en hoeveel speelruimte is er. Het valt mij op dat veel mensen vaak een mooie overkapping of veranda hebben geplaatst. Wat een verrijking van je woning en tuin is dat!

Toen ik nog een klein meisje was, hebben mijn ouders een serre laten aanbouwen aan ons rijtjeshuis. Vanaf dat moment was dat de allerfijnste plek in huis. Het is de plek waar de eettafel staat en de ruimte waarin het meest geleefd wordt. In de zomer staan de schuifdeuren standaard open en schijnt het zonnetje lekker naar binnen. Het is ook de meest lichte en fijnste plek in huis.

Een knus plekje in de tuin

Toen wij in ons huidige huis kwamen wonen, hebben we meteen een aanbouw geplaatst met twee grote lichttubes in het dak. Dit maakt onze woonkamer een stuk groter én zorgt voor meer licht in huis. Ook wij hebben onze eettafel “in” de aanbouw staan, net als de speelhoek voor de meiden. Omdat we in ruil voor de aanbouw een groot stuk van onze tuin hebben ingeleverd, is er helaas niet genoeg ruimte meer over voor een veranda of overkapping. Dat vind ik best jammer. Ik zou ook graag zo’n knus plekje in mijn tuin willen creëren, waar je ook kunt zitten als het regent of wanneer het wat kouder is.

Daarom staat deze ook op mijn wensenlijstje voor mijn droomtuin. Een mooie veranda of overkapping, waar we een knusse plek buiten kunnen creëren. Gelukkig heb je ze in verschillende prijsklassen, waardoor je er ook altijd zelf eentje kunt laten plaatsen wanneer je nieuwe huis er nog geen heeft. Het is niet zo kostbaar als een hele aanbouw of serre, dus dat scheelt een hoop.

Ondertussen verzamel ik inspiratie voor mooie tuinen en knusse hoekjes voor mijn toekomstige droomtuin op Pinterest en droom ik alvast over mijn zomers met de meiden in onze veranda.

Heb jij een overkapping of veranda in jouw tuin?

Extra leefruimte in je huis en tuin creëren

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 2 oktober 2020 at 23:44

  Wij hebben heel wat jaartjes geleden een mooie tuinkamer aan ons huis laten plaatsen.
  Het heeft matglazen dakplaten, waaronder een elektrisch zonnescherm. Want dat is wel nodig soms.
  In de zomer hebben we de schuiframen wijd open.
  We zitten daar zomers en ’s winters en ik zet daar de planten in pot in, die buiten niet kunnen overleven als het vriest.
  Heel soms is het er te koud om te zitten, als er een pak sneeuw op ligt , maar het grootste deel van het jaar is het er warm genoeg. Ik ben heel blij met mijn “serre” zoals we hem noemen.