Review

Onbeperkt online cursussen volgen bij Soofos (review)

30 september 2020
Onbeperkt online cursussen volgen bij Soofos (review)
Nu ik tijdelijk “geen werk” heb, zit ik in de fase waarin ik wil investeren in mijzelf. Ik wil graag nieuwe dingen leren en mijzelf ontwikkelen, omdat daar nu de tijd en ruimte voor is. Veel onderwerpen vind ik interessant. Vaak zijn cursussen best kostbaar, waardoor je minder snel de stap zet om echt te investeren voor jezelf. Gelukkig kun je bij Soofos onbeperkt online cursussen volgen op je eigen tempo. De afgelopen weken ben ik zelf gestart met mijn eerste cursussen via Soofos en ik deel graag mijn ervaring!

Zelfontwikkeling

Naar mate ik ouder word en nu de kids allebei op school zitten, merk ik dat ik steeds meer nadenk over wie ik ben en wat ik wil. Het hoofdstuk “mama zijn” heeft zich uitgebreid naar “mama én Janske zijn”. Ik heb meer tijd voor mijzelf én nu ik gestopt ben bij mijn huidige baan, is het tijd voor iets nieuws.

Ik sta op het moment in mijn leven waarin ik wil ontdekken waar ik écht blij van word. Met deze vraag in mijn achterhoofd merk ik dat ik veel inspiratie krijg door het luisteren van podcasts. Ik wil graag mijzelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren. Cursussen volgen of meedoen aan inspirerende workshops. Maar wat als je nou niet kunt kiezen en heel veel verschillende onderwerpen interessant vindt.

Soofos

Zoveel toffe cursussen

Gelukkig ontdekte ik de website Soofos precies op het juiste moment. Op dit online leerplatvorm vindt je namelijk honderden interessante cursussen bij elkaar! Van marketing tot fotografie, van SEO tot meditatie. Niet alleen maar standaard onderwerpen, maar ook écht cursussen die passen bij de interesses van nu. Geen droge kost, maar makkelijk te volgen op ieder niveau. Wat een verademing en hoe inspirerend om zoveel interessante cursussen zo makkelijk binnen handbereik te hebben.

Er staan zelfs zoveel toffe cursussen op,dat ik niet wist waar ik moest beginnen. Het leuke is,dat wanneer je een lidmaatschap afsluit, je zelf kunt kiezen wanneer je welke cursus volgt. Ik ben nu bijvoorbeeld twee cursussen tegelijk aan het volgen, een fijne afwisseling. Ook handig dat ik hem zelf kan inplannen wanneer ik er zin en tijd voor heb, ideaal!

Online SEO Training – Scoren met SEO

Een van de cursussen die ik ben gestart is de uitgebreide SEO training van Michiel Brand. Als blogger wil ik natuurlijk zo goed mogelijk gevonden worden op Google en ik merk dat ik daar nog genoeg in kan groeien. Ik vind het best een ingewikkeld proces en tijdens deze cursus word alles stap voor stap helder uitgelegd. Het is een zeer uitgebreide cursus, die verdeeld is in maar liefst 62 lessen. De meeste duren slechts enkele minuten, waardoor je er snel doorheen gaat. De lessen worden in de vorm van video’s en tekst gegeven, wat ik erg fijn vind om te volgen. Ik ben erg benieuwd wat ik allemaal nog ga leren tijdens deze cursus.

Grip op stress en emoties met EFT (Emotional Freedom Techniques)

Een tweede curses, die ik nu volg, is een cursus over EFT. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar dat maakte mij juist nieuwsgierig. Ook omdat hij erg veel positieve reviews had van andere cursisten, trok hij mijn aandacht. In tegenstelling tot de SEO cursus gaat deze niet over hoe ik mijn blog Janske.nl SEO-technisch kan verbeteren, maar juist over mijzelf persoonlijk. Tijdens de EFT cursus leert Anita Eeltink je hoe je op een eenvoudige manier meer grip krijgt op stress en emoties. Ook dit onderwerp past momenteel perfect bij mij. Na een heftige periode op mijn werk in de afgelopen maanden, merk ik dat ik hierin wel wat extra hulp kan gebruiken. Inmiddels heb ik zo’n 1/3 van de cursus gevolgd en ik merk nu al dat ik er baat bij heb gehad. Zo fijn!

Soofos Plus (Familie)

Naast deze cursussen heb ik er nog een aantal op mijn lijstje staan om te gaan volgen, zoals de cursus “hoe maak je een ondernemingsplan” en “content marketing”. Ook lijkt het mij super tof om een fotografiecursus te gaan volgen. Gelukkig kan ik de komende maanden deze en nog meer toffe cursussen gaan volgen op Soofos. Ik heb namelijk een jaarabonnement. Je kunt voor €19,- per maand alle cursussen onbeperkt volgen (Soofos Plus) óf je koopt ze gewoon los. Wat nóg leuker is, voor €24,- per maand kun je samen met 2 vrienden onbeperkt cursussen volgen via een ‘familieaccount’. Zo kun jij je meditatiecursus volgen, terwijl je vriendin een cursus fotografie volgt. Super tof toch!?

Ik probeer nu een vast moment in de week in te plannen waarop ik een aantal lessen kan volgen van een cursus, gewoon lekker achter de laptop, met mijn notitieblok erbij. Het is net alsof ik weer even in de schoolbanken zit, alleen leer ik nu over onderwerpen die ik écht leuk vind.

Ken jij Soofos al? Welke cursus(sen) zou jij graag willen volgen?

Onbeperkt online cursussen volgen bij Soofos (review)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Michiel 1 oktober 2020 at 10:49

  Hoi Janske, wat superleuk dat je mijn cursus met plezier volgt en dank dat je hem noemt in je blog! Soofos is inderdaad een geweldig platform waar je allerlei leuke cursussen kunt vinden. Veel studieplezier en als je vragen hebt over SEO kun je me altijd even een berichtje sturen!

  • Janske 1 oktober 2020 at 11:04

   Hi Michiel,

   Bedankt voor je berichtje! Er is nog genoeg te leren over SEO, fijn dat jouw cursus hiervoor perfect is. Dankjewel!