Home Home Sweet Home makeover Persoonlijk

Een eigen slaapkamer voor de meiden

28 september 2020
In de afgelopen weken komt het onderwerp ‘eigen slaapkamers voor de meiden’ steeds vaker aan bod. Lola roept regelmatig dat ze graag een eigen slaapkamer zou willen, een eigen plekje in huis. Samen met vriendlief ben ik al aan het uitpluizen wie er in welke kamer mag gaan slapen en wat we gaan doen met de bedden. Halen we het stapelbed uit elkaar of krijgt een van de meiden een nieuw bed? Gaan we alleen de bedden verhuizen of maken we er een complete metamorfose van? Zoveel vragen én zoveel ideeën.

Mag ik jouw kamer zien?

De meiden slapen alweer ruim twee jaar samen én dat gaat meestal wel goed. Toch merk ik dat vooral Lola graag een eigen slaapkamer wil. Tijdens ons avondritueel blijft Lola daarom meestal nog even kleuren, lezen of verhaaltjes luisteren op de speelkamer. Ondertussen leest Coco een paar boekjes in haar bed en gaat zij alvast slapen. Coco slaapt meestal binnen een paar minuten, waarschijnlijk ook omdat ze niet afgeleid wordt door Lola.

Dit gaat verder prima zo, maar hoe lang willen we het zo blijven doen? Wanneer er vriendinnetjes van Lola komen spelen komt er altijd de vraag “mag ik jouw kamer zien?” Dan denk ik meteen… tja, die heeft ze niet. Lola laat dan standaard haar slaapkamer én de speelkamer zien, maar toch voelt het een beetje sneu. Nu ze in groep 3 zit, zie ik dat ze graag aan haar bureautje in de woonkamer “taakjes” maakt en het liefst hele kunstwerken knutselt. Even in haar eigen wereldje, lekker aanrommelen. Met haar eigen speelgoed, make-upjes en sieraden.

Kleurrijke kinderkamer bron: Pinterest

Hoe delen we de slaapkamer in?

Ik vraag haar wel eens of ze graag een eigen slaapkamer zou willen, waarop ze altijd volmondig “JAAAA!!!” roept. Dan vertel ik haar ook dat ze dan het speelgoed moet verdelen over twee slaapkamers en of ze dat niet vervelend vindt. Tja, dat is nog even een dingetje, zeker omdat hier bijna al het speelgoed van iedereen in huis is.

Ondertussen probeer ik er niet teveel aandacht aan te besteden bij Lola, maar zijn vriendlief en ik wel al aan het kijken hoe we deze nieuwe kamerindeling dan het beste kunnen gaan uitvoeren. De meiden slapen nu samen in een stapelbed op het kleinste kamertje. Deze kamer is alleen om in te slapen en niet om in te spelen. Het is een echte SLAAPkamer, hihi. Wanneer we hier een normaal bed in zetten, blijft er weinig ruimte over voor een kast en bureautje. Een hoogslaper zou daarom ideaal zijn om de ruimte zo efficiënt mogelijk in te delen. Maar houden we dan deze of kopen we een andere?

kinderkamerinspiratie bron: Pinterest

Kleine aanpassing of complete metamorfose?

Halen we de twee bedden uit elkaar of kopen we een nieuw bed en matras voor de grote slaapkamer? Laten we in het stapelbed twee keer een matras 140×200 dan gewoon liggen. Zo kan ze boven slapen en onderin een knus lees/speelhoekje maken. Dat is natuurlijk ook een super leuk idee. Ik denk dat we die richting in neigen te gaan.

Terwijl we nog een beetje in dubio zijn over de verdeling van de bedden, zit ik ook nog te denken aan hoe ik de kamers leuk kan restylen. Laat ik het zoals het is, of ga ik voor een complete metamorfose? Ik vind ook weer veel te veel leuk. Een super kleurrijke kinderkamer met unicorns, regenbogen en glitters is natuurlijk super tof. Lola gaat dat echt geweldig vinden, maar er zijn nu ook zoveel andere mooie woontrends. De mooie warme kleuren en jungle thema’s. Ik vind het allemaal te gek!

Ik ga nog even verder inspiratie opdoen op Pinterest en mijzelf verleiden door alle mooie kinderkamers. Ik kan niet wachten om Lola (en Coco) een eigen kamertje te kunnen geven. Een eigen plekje in huis.

Welke stijl vindt jij mooi voor in de kinderkamer? Ga jij voor lekker kleurrijk, of juist meer de rustige sfeer?

Een eigen slaapkamer voor de meiden

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like