Persoonlijk

Lieve Coco 4 jaar

26 augustus 2020
Lieve Coco 4 jaar

Lieve Coco

Hieperdepiep hoeraaaaa, je bent 4 jaar! Nu ben je echt een grote meid en mag je net als je grote zus naar de grote school. Vanaf maandag mocht je al gaan oefenen in de bijtjesklas van juf Marjolijn en juf Miranda. Wat heb je daar lang naar uitgekeken! Samen met zus, hand in hand, liep je trots naar school. Met je nieuwe rugzak op je rug en een glimlach van oor tot oor. Ik kreeg nog vlug een klein knuffeltje en hup, daar gingen jullie. Op weg naar een nieuw avontuur op de basisschool.

De afgelopen maanden waren erg bijzonder. We waren extra veel samen en je was er zo aan toe om naar school te gaan. Al je vriendjes bij het kinderdagverblijf mochten wel al naar het schooltje toe omdat ze allemaal iets eerder vier zijn geworden. Jij moest nog even geduld hebben. Dat vond je echt niet leuk. Ieder afscheid in de ochtend kwamen er weer dikke tranen. Gelukkig kwam die glimlach weer snel tevoorschijn en kon je fijn spelen met de kleinere kindjes. Je mocht hulpjuf zijn en zelfs al lekker gaan oefenen bij de grote kindjes op de BSO. Trots dat je dan was.

Samen met jouw lieve juf Marloes had mama een gesprek over wat je allemaal geleerd had inde afgelopen jaren. Wat was ik trots, toen ze mij vertelde dat je het allemaal zo goed hebt gedaan. Ze vertelde mij dat je helemaal klaar bent om naar de kleuters te gaan. Maandag was het dan eindelijk zo ver. Een nieuwe fase is aangebroken voor jou.

Nu mag je net als zus ook iedere dag vroeg opstaan om naar school te gaan. Ik ben benieuwd hoe dat zal zijn. Je bent namelijk niet zo’n ochtendmens, hihi. Soms heb je honger en word je ontzettend ‘hangry’, zoals wij dat noemen. Dan komt de boze Coco tevoorschijn. Gelukkig gaat die wel snel weer weg, zodra je wat gegeten hebt, hihi.

In november mag je, net als je grote zus, eindelijk op zwemles. Je hebt er nu al zin in! Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden, lieve schat! Ook mag je mee gaan kijken bij de dansles van Lola, om te zien of je ook graag op dansles wilt. Dan kunnen jullie voortaan samen dansen, dat is leuk! Ik kan niet wachten om jullie samen te zien oefenen en optreden.

Je bent dol op knutselen en tekenen, dat kun je ook echt al super goed. Leuk om te zien hoe je nu al gekke poppetjes tekent, met zoveel fantasie. Schilderen vind je fantastisch en ook met klei maak je de lekkerste taartjes en ijsjes. Met de Duplo bouw je hele huizen, met zelfverzonnen meubeltjes. Je kunt jezelf heerlijk vermaken.

Ook met Lola kun je lief samen spelen, al gaat dat natuurlijk niet altijd helemaal goed. Lola was altijd de grote zus, zij bepaalde wat jullie gingen doen. Nu laat jij steeds vaker weten dat het niet altijd op Lola’s manier hoeft te gaan. Je komt duidelijk voor jezelf op. Daardoor komen jullie steeds meer in evenwicht, wat het soms ook wel wat lastig maakt. Maar dat is wel erg goed van jou, stoere dame. Je weet precies wat je wilt.

Je bent flink gegroeid in de afgelopen maanden. Niet alleen in alle dingen die je kunt maar zeker ook in lengte. Inmiddels ben je alweer 108 cm lang. Een lange dame, voor jouw leeftijd. Je volgt mooi je eigen lijntje en kunt al regelmatig Lola’s kleren aan. Ondanks dat jullie twee jaar en drie maanden schelen, heb je bijvoorbeeld maar 1 schoenmaat kleiner. Wil je haar soms inhalen?

Ik kan zo genieten van het feit dat jij en je zusje elkaars beste vriendinnen zijn. Wanneer we bijvoorbeeld samen naar de speeltuin gaan, nemen jullie elkaar altijd mee op sleeptouw. Alles samen ontdekken en elkaar helpen wanneer het nodig is. Zoals echte vriendinnen dat voor elkaar doen. Daar kan ik zo trots en blij van worden en ik geniet er van om jullie zo samen te zien.

Je favoriete eten zijn nog steeds pannenkoeken, al ben je sowieso wel een goede eter. Hoe jij kunt genieten van eten is mooi om te zien, onze kleine Bourgondiër.

Wat ben je toch een geweldig leuke meid, lieve Coco! Ik wens jou een hele fijne verjaardag en een jaar vol met mooie momenten. Dat je maar veel mag genieten en groeien.

Ik hou van jou, lieve Coco,

tot aan de maan en weer terug!

Liefs, mama

xxx

Lees hier ook mijn persoonlijke brief aan Lola, toen ze 4 jaar werd.

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Coco toen ze  3,5 jaar, 3 jaar , 2 jaar  1 jaar werd. 

En deze voor Lola’s 1e 2e  3e 4e 5e 6e verjaardag. 

Hier nog een paar foto’s van Coco’s “4 jaar” fotoshoot:

Lieve Coco 4 jaar
Spread the love

You Might Also Like

 • Will 3 september 2020 at 12:02

  Coco nog van harte gefeliciteerd met je vierde verjaardag.
  Wel een beetje te laat, maar nooit té laat.
  Hoop dat je een leuke dag hebt gehad met veel cadeautjes.

  • Janske 3 september 2020 at 12:30

   Dankjewel! Ze heeft een hele leuke verjaardag gehad en het een week lang mogen vieren op verschillende locaties. Ze is goed verwend 🙂