feest school Shoptip

Een groene en actieve traktatie

25 augustus 2020
Een groene en actieve traktatie
In de afgelopen maanden was het niet altijd overal toegestaan om te trakteren. Soms mocht het zelfs helemaal niet of alleen zonder (onverpakt) eten in de traktaties. Hier mochten de kids uiteindelijk wel trakteren, maar zonder eten. Ik moet bekennen,dat ik dat best een uitdaging vond. Meestal ben ik van de fruitprikkers of rozijnen, zonder iets te snoepen erbij leek de traktatie ineens een stuk minder ‘compleet’. Gelukkig vond ik een groene en actieve traktatie, die helemaal coronaproof én super leuk is!

Trakteren tijdens corona

Mijn kids zijn, net als hun mama, dol op trakteren. Je kunt je voorstellen hoe teleurgesteld Lola was, toen ze in mei eindelijk weer naar school mocht, maar niet mocht trakteren tijdens haar verjaardag. Gelukkig kon het na een tijdje wel weer en mocht ze alsnog trakteren. Ik was blij dat ik last minute nog iets leuks kon bedenken. Ik liet haar waterpistooltjes uitdelen aan alle kids uit haar klas én eentje (met extra poncho) voor de juf. Een super geslaagde traktatie, zelfs zonder een snoepje erbij.

Afscheidsfeestje

Coco wordt morgen alweer vier jaar en mocht gisteren uitdelen tijdens haar afscheidsfeestje op het kinderdagverblijf. Een grote mijlpaal en een afsluiting van een fijne en bijzondere periode. De afgelopen weken telde ze de dagen af tot haar verjaardag en afscheidsfeestje bij de zeepaardjes. Ze is ook zo toe aan school en kan niet wachten om donderdag eindelijk naar groep 1 te mogen. Zeker omdat bijna al haar vriendjes eerder zijn vertrokken en het nu ook voor haar eindelijk zo ver is.

Het leukste aan een afscheidsfeestje is natuurlijk ook dat je mag trakteren. Omdat we een coronaproof traktatie wilden uitdelen mocht ze een groene en actieve traktaties uitdelen. Coco mocht namelijk uitdeelzakjes met bloemenzaadjes van Tuindreef uitdelen. Super lieve en originele kinderdagopvang traktaties met een mooie boodschap. We kozen toepasselijk voor vergeet-mij-nietjes voor in ze linnen zakjes. Traktaties waarbij de kinderen zelf de bloemenzaadjes kunnen planten en zien groeien. Hoe leuk is dat?!

Een groene en actieve traktatie

Zelf traktaties inpakken

Coco vond het super leuk om zelf de traktaties te mogen inpakken. Zakje voor zakje, mocht ze er zelf alles in stoppen. Zaadjes, zaai instructies en een aarde tablet. Ook mocht ze in ieder zakje een extra feesttoeter stoppen, want die hadden we al eerder in huis gehaald. Ze wilde zo graag feesttoeters uitdelen, dus die pasten er mooi bij, in het zakje. Ik sloot ze allemaal met een ‘handletter’ label en stopte ze allemaal in een knus rotan koffertje. Het zag er zo lief uit en wat was Coco trots dat ze het ‘helemaal zelf’ heeft gemaakt.

Als we nou wel iets lekkers erbij hadden mogen trakteren, dan had ik er nog in ieder zakje een doosje rozijntjes bij kunnen stoppen. Maar dat mag nu helaas nog niet en dat is prima. Coco was helemaal blij met haar traktaties. Ik denk ook dat de kinderen het leuk gaan vinden om de zaadjes te planten en de vergeet-mij-nietjes te kunnen zien groeien. Dat is toch super leuk!

Afscheidscadeau voor de leidsters

Ook voor de leidsters had ik Coco zakjes laten vullen. Ik schreef er nog een persoonlijke kaart bij, om ze te bedanken voor de goede zorgen en fijne tijd. Het was een bijzondere tijd, zeker in de afgelopen maanden. Ik vind het fijn om ze op deze manier te kunnen bedanken.

Fijn om op deze manier snel een eenvoudig een originele groene en actieve traktatie te kunnen ‘maken’. Voor meer traktatie inspiratie, kijk vooral even hier.

Wat vindt jij van Coco’s groene en actieve traktatie?

Nog meer leuke traktatie inspiratie:

Brievenbus traktaties inspiratie
Een groene en actieve traktatie

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Els van Dijk 22 november 2020 at 16:08

  Beste Janske,

  Wat een leuke ideeën op je site te vinden.
  Ik zag de linnenzakjes met vergeet me nietjes, de mooie kaartjes eraan en erbij. Waar is dit alles te verkrijgen?
  Heel leuk idee om te geven! Mijn dochter wordt bijna 4 jaar en gaat het kinderdagverblijf verlaten.

  Groetjes Els

  • Janske 22 november 2020 at 16:23

   Super leuk zijn deze he. De link naar de webshop staat onderin dit artikel. Als je klikt op de dikgedrukte tekst “hier”