Home Kids makeover Persoonlijk

Toch ieder een eigen slaapkamer?

15 augustus 2020
Toch ieder een eigen slaapkamer?
Onze meiden slapen nu ruim twee jaar samen in hun gedeelde slaapkamer. Een super toffe kamer, met een stapelbed en goedgevulde boekenkast. Het is een echte slaapkamer en wordt ook echt alleen gebruikt om in te slapen. Daarnaast hebben we een speel/kleedkamer om in te spelen en alle kleding van de meiden. De afgelopen twee jaar ging dit prima, maar toch weet ik niet hoe lang het nog gaat duren voordat ieder kind weer een eigen slaapkamer zal krijgen.

Een eigen plekje

Dochterlief Lola gaat binnenkort alweer naar groep 3 en heeft het steeds vaker over het feit dat ze super graag een eigen slaapkamer zou willen. Het is haar ‘grootste wens’. Nu deelt ze haar slaapkamer met haar zusje en hebben ze samen een speelkamer. Ze heeft dus niet echt een ‘eigen’ plekje in huis. Ik wist dat een gedeelde slaapkamer tijdelijk zou zijn, maar misschien is het toch van kortere duur dan ik had verwacht. Ik snap het wel. Alle vriendinnen hebben een ‘eigen’ slaapkamer, een plekje in huis wat helemaal van hen is. Lola heeft dat voor haar gevoel niet en ik merk dat ze daar steeds meer behoefte aan heeft.

Verschillend slaapritme

Misschien komt het ook wel een beetje door het verschil in slaapritme van de meiden. Coco is nu bijna vier en is aan het einde van de dag helemaal op. Ze is echt klaar om te gaan slapen en bijna altijd gaat in slaaphouding liggen en valt ze vrijwel meteen in slaap. Lola daarentegen, dat is een compleet ander verhaal. Lola ligt eerst een (half) uur wakker. Ze kijkt naar het plafond, zingt liedjes en ligt alleen maar te draaien in haar bed. Lola heeft echt de tijd nodig om de dag te verwerken en tot rust te komen.

Deze twee samen op één kamer is natuurlijk niet heel handig, wanneer ze tegelijk naar bed toe gaan. Dan ligt Lola te zingen en kan Coco niet slapen. Of ze houden elkaar wakker. Daarom gaat Coco tegenwoordig als eerste naar bed. Eerst even een boekje lezen en daarna gaat ze lekker naar dromenland. Ondertussen mag Lola op de speelkamer nog even tekenen en een luisterverhaaltje luisteren met de VTech StoriKid. Zo kan ze even de dag verwerken en rustig worden. In het stapelbed ligt Coco inmiddels te slapen, waarna het ook tijd is voor Lola om naar bed te gaan. Meestal gaat ze dan wel stilletjes liggen en valt ze in slaap. Maar zeker niet altijd.

Tijd voor een eigen slaapkamer?

Als het aan Lola ligt, krijgt ze vandaag nog haar eigen slaapkamer. Ik heb haar nog niets beloofd, maar wel gezegd dat we er over na zullen denken. Ze weet dat ze dan ook helemaal alleen slaapt, zonder Coco. Dat het wel een stuk minder gezellig is. Ik ben benieuwd hoe ze dat zal gaan vinden.

Omdat ik niet weet hoe lang we de dames nog samen laten slapen, ben ik ondertussen al aan het nadenken over twee eigen slaapkamer(s). Ik ben dol op restylen van de kinderkamers, dus kom maar op met die metamorfose! Kan ik mijn kinderkamer inspiratie board op Pinterest weer lekker volstoppen met toffe ideeën. Eens kijken naar alle mooie kleuren verf, tof retro behangpapier en alle mooie accessoires. Zal ik dan meteen beide kamers opnieuw restylen? Eerst maar eens kijken wat vriendlief van het idee vindt. Ondertussen ‘Pin’ ik even verder!

Hebben jouw kids een eigen slaapkamer?

Toch ieder een eigen slaapkamer?

Ook leuk om te lezen:

Ikea Kura stapelbed hack (met instructies!)
40Onze kinderslaapkamer makeover – het eindresultaat in foto’s!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like