hotspot Review Uittip

Fun & Entertainment Center Sevenum – Uittip in Limburg

28 juli 2020
Fun & Entertainment Center Sevenum – Uittip in Limburg
Tijdens onze vakantie in Limburg zijn wij een dagje naar Fun & Entertainment Center (FEC) Sevenum geweest. Ook tijdens corona kun je hier op veilige afstand, fijn spelen én lekker eten. De perfecte combinatie voor een dagje uit met het hele gezin. Kidsproof én coronaproof!

Mattel Play!

Voor de derde keer brachten we een bezoekje aan Mattel Play! in FEC Sevenum. Zodra we de verrassing bekend maakten, waren de dames laaiend enthousiast. Ze wisten meteen alle favoriete TV-helden op te noemen. Bij Mattel Play! Sevenum kunnen kids heerlijk spelen en ontdekken in de wereld van Brandweer Sam, Bob de Bouwer, Angelina Ballerina en Thomas de Stoomlocomotief.

Brandweerman Sam

Als eerste moest de brand worden geblust in de wereld van Brandweerman Sam. Lola en Coco ontpopten zich als stoere brandweervrouwen en hielpen bij het blussen van alle brandjes!

Bob de bouwer

Daarna werden er sandwiches én zelfs een huis gebouwd als echte bob de Bouwer. Tussen alle jongens bouwden deze twee stoere dames samen een eigen huis. Wat een vakwerk!

Angelina Ballerina

Toen was het tijd voor een optreden van onze twee prima ballerina’s. Even oefenen in de oefenruimte, samen tutu’s passen en hup, het podium op, voor het optreden. Zingen, dansen en trommelen, gevolgd door een buiging en een luid applaus van mama. Na de show deelde Lola zelfs handtekeningen uit, haha.

Thomas de trein

Omdat we “maar” twee uur kunnen spelen, hou ik de tijd goed in de gaten en stuur ik de dames naar bovenverdieping. Daar is o.a. de wereld van Thomas de stoomlocomotief, de rolschaatsbaan (vanwege corona tijdelijk gesloten) en de bouwwereld van Mega Construx. De ballenbak, vol met blauwe ballen, is natuurlijk een grote hit. Springen, glijden en rollen door de ballen is een groot feest. Ik ben jaloers dat ik zelf niet stiekem een duik mag nemen.

Corona maatregelen

Bij aankomst vul je een formulier in met daarop je persoonlijke gegevens en beantwoord je een aantal vragen over corona. Een medewerker brengt je vervolgens persoonlijk naar je eigen tafel en legt de regels uit. De standaard corona maatregelen die we al gewend zijn. We mogen in een tijdslot van 2 uur spelen. Dit betekend dat het een stuk rustiger is dan normaal. Op deze manier kun je prima afstand houden van elkaar en heb je voldoende tijd om overal te kunnen spelen.

Helaas waren de TV-helden er vanmiddag zelf niet voor de meet & greet (misschien vanwege de corona maatregelen of we hadden gewoon pech). Ach, de kids hebben het toch te druk gehad met spelen, dus die hebben ze niet eens gemist.

Alle corona maatregelen kun je hier eens rustig nalezen.

Handige info

Adres: Middelpeelweg 7, 5957 MZ Sevenum

Telefoonnummer: +31 77 440 3000

Tickets

ABC Restaurants

Na twee uurtjes spelen bij Mattel Play! hadden we inmiddels alle vier trek gekregen. Dat kwam goed uit, want we mochten meteen aanschuiven bij ABC Restaurants. Opnieuw vulden we het corona formulier in, waarna we naar onze tafel werden begeleid.

Corona maatregelen

Bij alle restaurants staan speciale ontsmettingszuilen, waar je je handen kunt desinfecteren. Er zijn overal op de vloeren en trappen looproutes gemarkeerd en de tafelindeling is coronaproof. De rest van de regels worden aan ons verteld wanneer we naar onze tafel worden gebracht. De meeste zijn eigenlijk vrij logisch en voor de hand liggend, maar wel fijn om ze nog even te horen.

Alle corona maatregelen kun je hier eens rustig nalezen.

Zelf opscheppen

Eten bij ABC restaurants is altijd een feestje. Er zijn maar liefst 11 restaurants onder één dak. Van pannenkoeken tot pizza, van sushi tot Mexicaans. Er is genoeg keus. De meiden willen natuurlijk graag pannenkoeken én poffertjes als hoofdgerecht. Vandaag mag dat! Maar dan moeten ze deze wel zelf opscheppen!

Samen proeven

Wat wij leuk vinden om te doen tijdens het eten in een all-you-can-eat restaurant, is de kids nieuwe dingen te laten proeven. Vriendlief had zijn bordje gevuld met allerlei soorten eten. Dat mocht allemaal geproefd worden. Zo leuk om te doen én leuk om zo samen nieuwe smaken te kunnen ontdekken. Zeker wanneer je slechte eters in huis hebt. Laat ze eerst proeven, waarna ze daarna zelf hun bordje mogen vullen met alles wat ze lekker vinden.

Zoveel om uit te kiezen

Mijn favoriete restaurants zijn telkens weer de gebakjes, koekjes en toetjes. Oh, la laaaa!

Toetjes !

Zelf je ijsje maken en mee snoepen van papa’s toetjesbord. Dat is toch één groot feest! Genieten met hoofdletter G!

Zelf drinken halen

De bar is ook altijd favoriet bij de kids. Vooral de verschillende verse watersapjes en slush puppies zijn populair. Hoe gaaf is het om zelf je slush puppy te maken met alle kleuren van de regenboog!? Om vervolgens een brainfreeze te krijgen, uiteraard. Haha!

Speelhoek

We hadden geluk. Onze tafel was direct naast de ingang van deze relaxte speelhoek. Terwijl de meiden nieuwe samen speelden met hun nieuwe “vriendinnen”, konden papa en mama even rustig genieten van het eten. Ideaal! Deze speelhoek is op de eerste verdieping. Op de begaande grond is nog een tof speelparadijs voor de kids.

Quality time

Uit eten met je kids is echt even anders, dan wanneer je zonder ze gaat. Daarom was het zo heerlijk dat de kids zich prima konden vermaken in de speelhoek. Zo hadden papa en mama ook echt even quality time.

Snoepjesbar

Als je nog een plekje over hebt in je buik, na al dat lekkere eten, kun je nog een snoepje pakken voor mee naar huis. Snoepkontjes!

Handige info

Adres: Middelpeelweg 7, 5957 MZ Sevenum

Telefoonnummer: +31 77 440 3000

Prijzen

Let op: wanneer je een combi dag wilt inplannen en beiden wilt bezoeken, kun je niet op ma of di gaan , dan is ABC Restaurants namelijk gesloten. Reserveren kan hier.

Wat vinden wij van FEC Sevenum?

Net als de vorige keer, hebben we weer een heerlijke dag gehad bij FEC Sevenum. De combinatie van spelen én het lekkere eten is perfect. Parkeren is gratis en je hebt echt een compleet dagje uit. Zelfs tijdens corona kun je echt genieten en veilig spelen en eten. Wij hebben weer genoten en komen zeker nog een keer terug!

Ben jij wel eens bij FEC Sevenum geweest?

Fun & Entertainment Center Sevenum – Uittip in Limburg

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like