gezin Gezond Kids

Vijf simpele eettips voor slechte eters

24 juli 2020
Vijf simpele eettips voor slechte eters
In januari schreef ik het artikel ‘10 Tips & trucs bij moeilijke eters‘, met daarin 10 eenvoudige tips en trucs voor kids die eten een uitdaging vinden. Over het zelf ontdekken en proeven van eten, over toetjes eten en samen koken. Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat eten leuk moet zijn. Het is een belangrijk moment van de dag en moet alles behalve een strijd zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat het geen strijd wordt? Met deze vijf extra tips moet dat zeker gaan lukken!

‘Ieeewww, dat lust ik niet!’

Gelukkig hebben wij kids die prima met de pot mee eten. Natuurlijk horen wij ook hier vaak genoeg ‘iewwww, ik lust dat niet’ aan tafel. Maar over het algemeen mogen we niet klagen. Hier proeven we alles en mogen we dan bepalen of we iets lekker of vies vinden. Daarna mogen de dames zeggen of het lekker of vies is. Vaak vertellen de oogjes namelijk iets anders dan de mondjes. Het is een goede manier om verschillende smaken te ontdekken én je kids te laten proeven. Juist wanneer ze vooraf verwachten dat iets vies smaakt. Vaak valt het achteraf dan reuze mee.

Monkey platter

Waar hier altijd graag van “gesnoept” wordt, is een monkey platter. Een monkey platter is een bord met veel vakjes, gevuld met verschillende soorten snacks. Het leuke is,dat je eindeloos mee kunt variëren. Van vers fruit of groenten, tot kaas, worstjes, koekjes of snoepjes. Jij bepaald wat je er in stopt en voor de kids is het een feestje. Het verbaasd mij altijd weer hoe goed zo’n hele schaal vol gezonde snacks heerlijk opgesnoept wordt.

Kidsproof recepten

Online kun je de lekkerste en gezondste recepten vinden. Helaas zijn deze lang niet altijd kidsproof. Te veel kruiden, of smaken waar kinderen op jonge leeftijd nog niet zo blij van worden. Op Lassie.nl kun je ook allerlei gezonde recepten vinden, maar dan ook recepten welke geschikt zijn voor het hele gezin. Je herkent ze door de ‘Kidsproof’ badge. Zo lijkt mij de ‘Italiaanse rijstschotel uit de oven met balletjes en mozzarella’ een heerlijk recept én helemaal kidsproof. Leuk ook om samen het de kids een keer te koken.

Je kunt de recepten met één druk op de knop downloaden én ziet meteen welke ingrediënten er op dit moment bij de supermarkt in de aanbieding zijn. Hoe handig! Zo kun je meteen geld besparen tijdens je boodschappen. Daarnaast kun je het Lassie Kidsproef receptenboek gratis downloaden.

All You Can Eat

Het is misschien niet voor de hand liggend, maar wel erg leuk. Neem de kinderen mee naar een all-you-can-eat restaurant. Dat is de perfecte plek om op een leuke manier nieuwe smaken te kunnen ontdekken en proeven. Loop samen met je kind langs het buffet. Vertel over het eten en kies samen uit wat je wilt gaan proeven. Kies kleine porties, zodat het puur gaat om het proeven. Spreek met je kids af dat ze eerst samen met jou alles van het bordje proeven en dat ze daarna zelf eten mogen uitkiezen. Zelfs als het alleen maar van het toetjesbuffet afkomt, haha.

Picknicken

Vooral in de lente en zomer willen de kids hier het liefst picknicken. Dat vinden ze zo leuk. Bij een picknick horen natuurlijk lekker veel gezonde hapjes. Dus net als bij de monkey platter, kun je jezelf helemaal uitleven met de lekkerste gezonde snacks. Verpak ze goed en ga lekker picknicken in het park of gewoon in de achtertuin. Zelfs als het regent, kun je picknicken. Gezellig samen op een kleedje op de grond in de woonkamer, succes verzekerd! Door samen de picknick voor te bereiden, heb je meteen een leuke activiteit met je kids.

Lunchbox vullen met allemaal lekkere hapjes voor de picknick

Soep met een rietje

Soep eten is vaak zo’n gedoe met kids, zeker wanneer ze niet graag soep eten. Het wordt snel een zooitje en is ook best lastig om te eten. Dat is jammer, want verse soep is super gezond. Je kunt er vaak veel extra groentes in “verstoppen” en een maaltijdsoep vult ook nog eens erg goed. Wij laten de kids bijna altijd de soep eten met een rietje. Dat is natuurlijk super leuk én de soep is veel sneller op dan wanneer je hem met een lepel eet. Ook scheelt het enorm in het knoeien.

Dit zijn weer vijf handige tips om van je maaltijden een feestje te maken en hopelijk op die manier je kids makkelijker te laten eten. Wil je nog meer tips? Lees dan ook even mijn artikel ‘10 Tips & trucs bij moeilijke eters‘ nog even.

Heb jij moeilijke eters in huis? Wat is jouw ultieme tip?

Vijf simpele eettips voor slechte eters - Heb jij een slechte eter in huis en is het iedere dag weer drama aan tafel? Probeer dan eens deze vijf eenvoudige tips. Dan wordt het ook bij jou weer een feestje aan tafel!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like