Beauty Review Shoptip

Paper & Boo wasbare wattenschijfjes (review + shoptip)

23 juli 2020
Paper & Boo wasbare wattenschijfjes (review + shoptip)
Zelf probeer ik steeds meer kleine stappen te zetten voor een beter milieu. Natuurlijk zet ik alle ‘normale’ stappen al, zoals afval scheiden en gebruik maken van zonne-energie. Ik ga bewust om met het gebruik van water en elektriciteit. Je zult mij nooit betrappen dat ik afval op straat gooi en ik gebruik de auto alleen voor verre afstanden. Maar toch zijn er voor mij nog steeds genoeg stappen te zetten in de weg naar een beter milieu.

Iedere stap is er één

‘Een beter milieu begint bij jezelf’,dat is wat we allemaal wel weten. Maar waar begin je en hoe kun je zelf (in kleine stapjes) meehelpen aan een beter milieu? Het gaat niet goed met het milieu en er moet nog veel gaan veranderen. Gelukkig worden we hier allemaal steeds bewuster van en passen steeds meer bedrijven zich aan om samen te zorgen voor een beter milieu. Misschien maar in kleine stapjes, maar iedere stap is er één.

Paper & Boo

Zo ontdekte ik Paper & Boo, een webshop met alle ingrediënten voor een duurzame badkamer. Vol met duurzame, innovatieve en milieubewuste alternatieven om plastic producten mee te vervangen. Zowel de producten, als de verpakkingen zijn allemaal gemaakt van 100% biologisch afbreekbaar. Een webshop vol duurzame verzorgingsproducten, die gelijk mijn interesse trokken.

Ik gebruik weinig make-up. Eigenlijk gebruik ik alleen mascara en soms een oogpotloodje of wat oogschaduw. Toch moet ook ik iedere avond opnieuw mijn gezicht reinigen. Een lange tijd gebruikte ik hiervoor reinigingsdoekjes en de afgelopen jaren wattenschijfjes. Nooit eerder had ik bedacht dat ik natuurlijk ook gewoon kon kiezen voor wasbare wattenschijfjes. Dat is natuurlijk zoveel beter voor het milieu. Zeker wanneer je veel make-up gebruikt, gaan en heel wat wattenschijfjes doorheen ieder jaar. Zo zonde en onnodig. Tijd voor verandering!

Wasbare wattenschijfjes

Na het bekijken van alle producten in de webshop, was ik vooral benieuwd naar de wasbare wattenschijfjes. Zijn ze wel echt zo duurzaam en hoe zijn ze in gebruik? Ik ontving een set van 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje. Ook bestelde ik er een mooi van duurzaam bamboo gemaakte wasbare wattenschijfjes houder bij. Zo kon ik ze meteen goed opbergen in mijn douchekast.

Mijn eerste indruk is meteen positief. De verpakking is gemaakt van 100% afbreekbaar materiaal, dus zelfs daar is over nagedacht. De wattenschijfjes voelen erg zacht aan en de houder ziet er erg stijlvol uit.

✓ Set van 12 zachte pads, 4 scrub pads en een waszakje
✓ 100% biologisch afbreekbare verpakking
✓ Gemaakt van duurzame bamboevezels en katoen
✓ Wasbaar
✓ Volledig plasticvrij

De wasbare wattenschijfjes kosten (voor 16 stuks + waszakje) €14,95. De wasbare wattenschijfjeshouder kost €17,95.

Wat vind ik van de wasbare wattenschijfjes van Paper & Boo?

Ik besluit ze meteen uit te testen. Ze zijn inderdaad erg zacht en ik krijg eenvoudig mijn make-up van mijn gezicht af. Ideaal! Aan een wasbaar wattenschijfje heb ik genoeg om helemaal schoon te worden. Ik laat hem opdrogen en bewaar hem in het handige waszakje. Na een wasje kan ik ze weer opnieuw gebruiken, perfect! Ik ben fan en snap niet, dat ik dit niet eerder gedaan heb.

“HET IS TOCH MAAR ÉÉN WATTENSTAAFJE?” – 7,5 miljard mensen

Net als de wattenstaafjes, dat ik ook zoiets. Vanaf nu koop ik alleen nog maar wattenstaafjes gemaakt van duurzaam bamboe en biologisch katoen. Net als bijvoorbeeld papieren of herbruikbare rietjes. Want alle beetjes helpen, stapje voor stapje. Zo kan ook ik bijdragen aan een beter milieu.

Ben jij je bewust van het milieu? Welke stappen zet jij voor een beter milieu?

Paper & Boo wasbare wattenschijfjes (review + shoptip)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Kiki 25 juli 2020 at 21:35

    Wat handig, wasbare wettenschijfjes. Ik vergeet die krengen namelijk altijd de kopen met mijn boodschappen.

    • Janske 25 juli 2020 at 21:45

      Weer een goede reden om de te kopen. Super irritant als ze op zijn inderdaad 🙈