Kids Speelgoed

Zo creëer je de perfecte kinderhoek

22 juli 2020
Zo creëer je de perfecte kinderhoek
De kinderhoek is voor kids de meest belangrijke plek in huis. Maar ook in winkels, wachtruimtes en restaurants is het dé favoriete plek voor kids. Alles daarbuiten is niet interessant, want de kinderhoek is de place to be. Daarom is het fijn wanneer deze gevuld is met het leukste speelgoed, waar alle kids blij van worden. Welk speelgoed mag er niet ontbreken en hoe creëer je de perfecte kinderhoek?

Kidsproof

Allereerst is het slim om voor degelijk en duurzaam speelgoed te kiezen. Speelgoed wat niet na drie keer spelen al kapot gaat. Duurzaam speelgoed wat tegen een stootje kan dus. Ook is het fijn wanneer kids van verschillende leeftijden er fijn mee kunnen spelen, daarom wil je kiezen voor speelgoed wat past bij een brede doelgroep.

Tafel en stoeltjes

Een tafel om aan te spelen is altijd handig. Het liefst met stoeltjes of krukjes, zodat de kids er lekker aan kunnen zitten. Je hebt tegenwoordig ook veel toffe thematafels, zoals een treintafel, Lego tafel of kralentafel. Super leuk!

Lego of Duplo

Waar je ook nooit mee fout kunt gaan is met Lego of Duplo. Een echte Lego of Duplo tafel is natuurlijk helemaal handig, maar met een grote opbergbak en een bouwplaat kom je ook al een heel eind. Duplo is leuk voor de kleintjes, tot een jaar of 6. Voor de oudere kids is Lego weer leuker.

Grote Lego blokken

Als je dan helemaal next level wilt gaan, dan zijn grote Lego blokken natuurlijk helemaal geweldig! Samen je eigen huis bouwen met blokken, dat is toch een groot feest. Wanneer je kiest voor de zachte blokken, kunnen ook de allerkleinste bouwers veilig meespelen. En wat ook voor de papa’s en mama’s fijn is; ze maken niet zoveel herrie!

Balans speelgoed

Wat ook erg leuk is voor kinderen van alle leeftijden, is het balans speelgoed. Zo hebben wij bijvoorbeeld de rivierstenen van Gonge voor onze meiden. Hiermee kunnen kinderen zelf een parcours maken en er overheen lopen of springen. Ze oefenen met het trainen van hun evenwicht en leren afstand inschatten. Het is duurzaam en mooi speelgoed. Kinderen vinden het super leuk om mee te spelen en zelf hun routes en hindernissen uit te zetten. Het is sportief en creatief.

Keukentje

Wat ook altijd een succes is, zijn de verschillende speelkeukentjes. Ook wij hebben ruim 4 jaar een speelkeukentje in de kinderhoek staan en nog steeds wordt er bijna dagelijks mee gespeeld. Ook als vriendjes en vriendinnetjes komen spelen, blijft het keukentje populair, bij alle leeftijden. Dat maakt ook een speelkeukentje een echte musthave voor de kinderhoek.

Een fijne kinderhoek

Natuurlijk kun je nog honderd soorten speelgoed toevoegen aan de perfecte kinderhoek. Van teken- en knutselspulletjes tot een heuse ballenbak, puzzels en spelletjes, kids vinden het allemaal leuk. Maar met dit speelgoed creëer je al een hele fijne kinderhoek voor een brede doelgroep. De perfecte kinderhoek dus!

Welk speelgoed mag er volgens jou niet ontbreken in de perfecte kinderhoek?

Zo creëer je de perfecte kinderhoek

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Saskia 25 juli 2020 at 12:06

    Leuk! Ik wil als Noa ouder is zeker een speelhoek voor hem maken…

    • Janske 25 juli 2020 at 12:17

      Dat gaat is super leuk vinden 🙂