hotspot Review Uittip

Mind Mystery, een themapark vol illusies – Uittip in Limburg

18 juli 2020
Mind Mystery, een themapark vol illusies - Uittip in Limburg
In Horst, ligt het themapark Mind Mystery. Een themapark vol optische illusies waarbij je van de ene verbazing in de andere valt. Een bijzonder themapark, waar je toffe ontdekkingen doet én ook nog wat kunt leren. Met meer dan 100 illusies, waarvan de meeste vragen om een toffe foto van te maken. Wij namen onze camera mee en lieten ons verbazen, want niets is wat het lijkt bij Mind Mystery!

Eigenzinnige uitvinder Siebrandt

Bij binnenkomst krijgen we het verhaal te horen van de eigenzinnige uitvinder Siebrandt. Ooit woonde hij hier, maar is sinds zijn laatste experiment is hij spoorloos verdwenen. Door een enorme knal is zelfs zijn huis op de kop komen te staan. Siebriedt is er niet meer, maar gelukkig kunnen we wel al zijn experimenten bekijken.

Huis op de kop

Ja, je ziet het goed, het huis van uitvinder Siebrandt staat op zijn kop en wij zijn natuurlijk super nieuwsgierig hoe dat er van binnen uit ziet!

Super fotogeniek

Ben je gek op grappige (Instagram proof) foto’s maken? Dan is iedere kamer in het huis op de kop een feestje! Alles is namelijk zoals je al verwacht: namelijk op zijn kop! Dat vraagt natuurlijk om een complete grappige fotoshoot! Lola begrijpt vrij snel wat de bedoeling is, wanneer we de eerst gemaakte foto omdraaien en ze ziet hoe grappig het effect is. Daarna worden we dolenthousiast en maken we nog veel meer grappige foto’s.

Zonder al te veel te verklappen, maar kijk eens hoeveel trucjes wij kunnen?! Je zou bijna denken dat we uit het circus komen, haha.

Helemaal dubbel liggen bij de lachspiegels

Een van de meest eenvoudige attracties, de lachspiegels, zorgt bij ons voor dikke pret. Oh, wat moeten we (om elkaar) lachen met al die vervormde lijven. Hoe we ineens super klein lijken, maar wel allemaal een dikke buik krijgen of ineens mega lange benen hebben. We liggen dubbel van het lachen, haha.

Klein vs groot

Zo leuk om sommige illusies met de kids vast te leggen op foto, om ze vervolgens op de camera te laten zien. Ze snappen er niets van, zo grappig! Kijk nou, die kleine kids, best handig, zo in pocket size!

Caleidoscoop

Een van onze favorieten is deze toffe caleidoscoop. Hoe je met een aantal spiegels, zo’n tof effect kunt creëren, wauw! Je begrijpt natuurlijk wel dat we ook hier een flink aantal toffe foto’s hebben gemaakt.

Ames Room

De Ames Room blijft ook altijd bijzonder om te zien. Het leuke was dat je hier met je unieke QRcode, welke je bij de entree krijgt, je een foto kunt maken én hem meteen kunt bekijken. Hieronder het artikel kun je onze foto zien.

Zoveel te ontdekken

Ondanks dat het themapark qua oppervlakte misschien niet het standaard formaat heeft van een pretpark, is er wel ontzettend veel te ontdekken. Gemiddeld duurt je bezoek zo’n 2 tot 3 uur, afhankelijk van hoe snel je alles oplost. Ondanks dat onze meiden niet alle illusies (meteen) begrepen, vinden ze het wel allebei ontzettend leuk.

Kidsproof

Ik denk dat Mind Mystery het leukst is voor kids vanaf een jaar of zes. Coco (bijna 4 jaar) vind het ook erg leuk, maar ik merk dat Lola meer begrijpt en het daarom nóg leuker vind. Ondanks dat is het themapark zeer geschikt als uitstapje voor het hele gezin. Er is genoeg te ontdekken voor jong en oud.

Souvenirs

Ook bij dit themapark kun je een leuke souvenir mee naar huis nemen. Een van de foto’s van jouw gezin, tijdens een van de illusies of een van de breinbrekende spelletjes. Zo kun je thuis nog eens puzzelen!

Praktische info

Adres: Tienrayseweg 10c, 5961 NL Horst

Telefoon: 077 208 6088

Openingstijden: wo t/m zo 10:00 – 18:00 uur

Entreeprijzen, praktische info en tickets vindt je hier.

Wat vonden wij van Mind Mystery?

Wij vinden het echt een verrassend leuk themapark. Er is zoveel te ontdekken en door de vele grappige fotomomenten, kunnen we nog lang terugkijken op een bijzonder bezoek aan alle uitvindingen van Siebrandt! Wat ons betreft een aanrader als uitstapje voor het hele gezin in Noord-Limburg!

COVID-19 Regels

Vanwege COVID-19, zijn er natuurlijk extra veiligheidsregels van toepassing. Zo wordt je in kleine groepjes eerst begeleid langs de hoogtepunten, waarna je zelf op ontdekking mogen gaan. Overal kun je handen desinfecteren en er staan waar nodig looproutes gemarkeerd. Ook moet je een tijdslot reserveren voor binnenkomst, zodat het nooit super druk is. Dit is allemaal netjes en overzichtelijk geregeld. Lees hier alle huidige regels ivm corona.

Ken jij Mind Mystery al?

Mind Mystery, een themapark vol illusies - Uittip in Limburg

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 19 juli 2020 at 23:22

  Wow, wat fantastisch, hier moet ik echt naar toe.
  Heb nog nooit van dit themapark gehoord.
  Wat een grappige illusies, dit moet ik echt zien.
  Je kinderen op die stoel vind ik echt super en dan die straattekening, ook geweldig.
  Zoiets heb ik in Zwolle wel vaker gezien, in de vorm van een bootje, waar je in kunt zitten.
  Even deze zomer inplannen, Horst in Noord-Limburg is niet zo ver weg voor ons, goed te doen.

  • Janske 3 augustus 2020 at 14:31

   Super leuk om met de (klein)kinderen heen te gaan. Veel plezier samen!

 • G.T. 20 juli 2020 at 22:08

  Ik had er nog nooit van gehoord. Het doet me denken aan de Mystery Spot in San Francisco, dat vond ik ook erg leuk. Als corona wat meer weg is, wil ik er zeker een keer heen!

  • Janske 20 juli 2020 at 23:26

   Veel plezier, je gaat het vast erg leuk vinden 🤗

 • Charlotte 1 augustus 2020 at 16:57

  Wat geweldig zeg, daar willen mijn dochter en ik ook naartoe!

  • Janske 3 augustus 2020 at 14:30

   Super leuk Charlotte, veel plezier samen met je dochter!