Home Home Sweet Home

Zo ziet mijn droomtuin er uit

16 juli 2020
Zo ziet mijn droomtuin er uit
Wij wonen in de stad en hebben een klein, maar fijn stadstuintje. Ons eigen kleine plekje “natuur” in de grote drukke stad. Ieder jaar wordt ons tuintje een klein beetje groener, maar toch blijf ik dromen van een huis met een grote(re) groene tuin. Ik kan er over blijven dagdromen. Een tuin waar je echt van kunt genieten, mijn droomtuin.

Onze stadstuin

Zo’n zeven en een half jaar geleden kochten wij ons huidige huis, ons allereerste koophuis. Eindelijk hadden we een tuin, wat een hele upgrade was, na ons mini balkon op vijf hoog. We besloten onze tuin nog kleiner te maken, door direct een aanbouw te plaatsen. Die tuin was tenslotte toch groot genoeg. Sinds de kinderen er zijn, merk ik toch dat ik onze tuin best wel klein vind. Ik droom van een huis met een grote tuin. Ik niet alleen, ook Lola hoor ik wel eens zeggen dat ze graag een grotere tuin zou willen. Voorlopig moeten we het doen met ons kleine, maar fijne stadstuintje en maken we hem steeds een beetje mooier en gelukkig ook nog steeds een beetje opgeruimd. Dat stopt mij niet van dromen over een huis met een grote groene tuin.

Ons tuintje

Bomen in mijn tuin

Twee deuren verder hebben ze wel een hele grote tuin. Toevallig zijn ze deze op dit moment helemaal opnieuw aan het indelen en beplanten. De prachtige leibomen, die ze privacy geeft voor de overige buren vind ik zo mooi. In mijn droomtuin zou ik ook graag de Photinia leiboom willen terugzien, voor onze tuin passen deze nu helaas niet. Ik zou in mijn droomtuin sowieso een of meerdere bomen willen hebben. Ik wil zoveel mogelijk groen zien als ik naar buiten kijk. Daar word ik zo blij van.

Gras

Ook zou ik een groot grasveld willen waar de meiden lekker in kunnen rondrennen en spelen. Een plek waar je kunt picknicken op het gras en een tent op kunt zetten in de zomer. Het allerliefst zou ik een grasveld willen met fris groen gras. Maar dan wel gezond en goed onderhouden gras, waarvoor ik mij zeker even goed zou verdiepen in het kopen van graszaad. Lekker op je blote voeten in het verse groene gras lopen…. is het al zomer?

Kidsproof

Lola zegt regelmatig tegen ons dat ze zo graag een grote tuin zou willen. Ik snap het wel. Vrienden van ons hebben bijna allemaal prachtige grote tuinen met een grote trampoline. Ik snap best dat onze kids dat ook wel zouden willen! Mijn droomtuin heeft daarom ook genoeg plek voor een trampoline, schommels én een toffe boomhut. Ook zou ik dan een heerlijke hangmat kopen, om uren in te kunnen relaxen en boeken te lezen. Dat zou ik écht zo gaaf vinden! Een tuin die je uitnodigt om lekker naar buiten te gaan. Om te spelen en genieten van de natuur. Je eigen kleine stukje natuur bij je huis.

Als we ooit mogen verhuizen, dan staat mijn droomtuin bovenaan mijn wensenlijstje. Ondertussen (dag)droom ik nog even verder over mijn droomtuin.

Ben jij blij met jouw tuin?

Zo ziet mijn droomtuin er uit

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 18 juli 2020 at 23:59

  Ik heb mijn droomtuin.
  Niet groot, maar groot genoeg om een groot opzetzwembad op te zetten en allemaal plantenbakken en potten met palmen en andere tropische planten, die het volhouden in ons kikkerlandje.
  Er is geen gras, dat vergt te veel onderhoud, maar allemaal klinkertjes die je af en toe moet vegen.
  De zandbak is verkocht, want daar wordt toch niet meer in gespeeld.
  Ik houd niet van planten in huis, daarom heb ik veel planten in de tuin.
  Ik ben ontzettend blij met mijn tuin.

  • Janske 19 juli 2020 at 08:27

   Dat klinkt inderdaad als een heerlijke tuin, Will! 🤩

   • Will 19 juli 2020 at 23:10

    Ja, dat is het zeker, Janske.