hotspot Review Uittip vakantie

Ontdek IJsselmonde met je gezin (kidsproof uittip)

9 juli 2020
Ontdek IJsselmonde met je gezin (kidsproof uittip)
Het is zomer! Tijd om lekker naar buiten te gaan en uitstapjes te maken met je gezin. Nu de meeste mensen in Nederland blijven deze zomer is dit het moment om de mooiste plekken te ontdekken in eigen land! Ondanks de coronacrisis, kun je toch prima een dagje uit met je gezin. Zo ontdekten wij het eiland IJsselmonde en hadden samen een heerlijk dagje uit. Lekker pannenkoeken eten en meerijden in een minitreintje, dieren voeren en klimmen en klauteren. Een heerlijk dagje uit! Bekijk snel de foto’s van ons dagje in IJsselmonde.

IJsselmonde

“Eiland IJsselmonde is het verrassend gevarieerde gebied tussen Rotterdam en Dordrecht. Hier ontdek je de natuur met prachtige fiets- en wandelroutes, zie je kasteeltjes en mooie dorpjes vanaf historische dijken. Kom varen, paardrijden, culinair genieten of lekker uitwaaien in het groen. Kom ontdekken wat IJsselmonde jou te bieden heeft.”

Dat klinkt als een perfecte omgeving voor een heerlijk dagje uit, of niet? Op uitnodiging van Ontdek IJsselmonde, mochten wij de leukste kidsproof hotpots van dit mooie eiland ontdekken. Met 5 hotspots op de planning, beloofde het een topdag te worden.

Theehuys Polderzicht

Na een uurtje rijden komen we aan op onze eerste stop, Theehuys Polderzicht (3e Barendrechtseweg 539, te Barendrecht). Er staat veel wind en het begint zachtjes te regenen. Het perfecte moment om samen binnen een theetje te gaan drinken. Tussen de weilanden en het water, zien we het theehuis in de verte al liggen. Eigenlijk willen de meiden het liefst het speeltuintje in, maar het begint steeds harder te regenen en was nog best fris. Tijd dus voor een drankje en taartjes!

Thee en taartjes

En wat voor taartjes! Samen bestellen we de Red Velvet en frambozen met witte chocoladetaart. De stukken zijn zo groot dat we zelfs met zijn vieren moeite moeten doen om ze op te krijgen. Dat is smullen! Ook de Barendrechtse kruidenthee en verse gemberthee smaakt heerlijk. Naast het speeltuintje buiten, is er ook binnen een klein speelhoekje voor de kinderen. Ondanks dat het coronatijd is, is het toch gezellig druk. Dat is fijn om te zien. Veel gezinnen die lekker aan het ontbijten zijn of genieten van een lekkere high tea. Fijn om zo je zondag te kunnen beginnen.

Met onze buikjes vol is het tijd voor de volgende activiteit. Een paar weilanden verderop ligt de kinderboerderij. Het is inmiddels droog, al waait het wel nog flink. Coco plukt onderweg wat bloemetjes voor ons.

Kinderboerderij ‘De Kleine Duiker’

Op bezoek bij de diertjes is altijd leuk met kids. De meiden zijn meteen enthousiast wanneer ze de ezels zien staan bij Kinderboerderij ‘De Kleine Duiker’ (3e Barendrechtseweg 511 te Barendrecht). Samen de ezels voeren en kijken bij het insectenhotel. Ook hier is het gezellig “druk” met gezinnen met kleine kinderen. Gelukkig is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen op het terrein van de ruim opgezette kinderboerderij.

Gekke geitjes

Dieren memory spelen en geitjes aaien. Schommel, glijden en staan op de wip. Bij Kinderboerderij ‘De Kleine Duiker’ is genoeg te doen. Mooi om te zien hoe je midden in de natuur bent, maar toch nog steeds op een steenworp afstand van Barendrecht bent.

Boten kijken

Inmiddels is het al middag en beginnen we alweer een beetje honger te krijgen. We rijden een paar minuten naar onze volgende hotspots, het treintje en het pannenkoekenrestaurant. Yummy! Bij het treinstation ligt een speeltuin met uitzicht over de Oude Maas. Coco geniet van het kijken naar alle lange boten. Daar moet natuurlijk wel even naar gezwaaid worden.

Pannenkoekenhuis Oude Maas

We gaan lunchen bij Pannenkoekenhuis Oude Maas (Barendrecht Achterzeedijk 9 te Barendrecht). Pannenkoeken eten is natuurlijk altijd een goed idee, zeker als dat het lievelingseten is van je kids. Nu nog kiezen welke pannenkoek je wilt! Ik kies voor de pizzapannenkoek, vooral uit nieuwsgierigheid. De rest van de tafel gaat voor een lekkere zoete pannenkoek.

Hmmmm

Al snel krijgen we onze pannenkoeken. Mijn pizzapannenkoek is verrassend lekker en ook de pannenkoeken van de kids smaken heerlijk! Coco is iets te enthousiast met de poedersuiker, terwijl Lola als een echte dame netjes haar pannenkoek eet. We eten onze buikjes rond. Hmmm!

Maasoever Spoorweg

Na de heerlijke pannenkoeken lopen we over het grasveld, terug naar de speeltuin en het stationnetje. Voor slechts €1,- per persoon kopen we onze treinkaartjes voor ons treinritje bij de Maasoever Spoorweg (Achterzeedijk 1b te Barendrecht). Al snel komt daar het kleine rode treintje aan. Terwijl alle zitplaatsen worden schoongemaakt, maken we nog even een vrolijke foto.

Wat een plezier!

Instappen maar! Iedereen zitten en daar gaan we! Ik zit samen met Coco en wat genoot ze! Ze vind het fantastisch en zegt met een grote glimlach op haar snoet; “ik vind het super leuk mama, ik vind het echt niet eng!” Na het rondje wil ze nog wel een keertje, haha! Zoveel plezier voor 1 euro. Mooi om te zien!

Speelpolder Heerjanneke

Onze laatste stop voor vandaag is Speelpolder Heerjanneke (te Heerjansdam). In het prachtige open natuurgebied, aan de rand van Heerjansdam ligt Speelpolder Heerjanneke. Een mooie plek voor een picknick, een wandeling of om lekker te ravotten.

Klimmen en klauteren

Je kunt er klimmen, klauteren, in touwen hangen en in buizen kruipen op slechts. Steek het water over met de trekpont, bewaar je evenwicht op de stapstenen in het water of speel voetbal op de ligweide. De meiden vinden de trekpont super leuk en papa laat even zien hoe stoer hij is op de boom boven het water.

IJsselmonde

Daarna is het alweer tijd om terug te rijden, na een mooie dag in IJsselmonde. Het voelt echt als vakantie, vakantie in eigen land. Wat een mooi eiland, met genoeg leuke kidsproof hotspots vlakbij elkaar. Dit zijn er slechts een paar. In IJsselmonde is namelijk nog veel meer te beleven met het hele gezin.

Mooi dat je juist nu tijdens deze coronacrisis ook in eigen land kunt genieten van een dag vol avonturen met je kids. Lekker low budget in de prachtige natuur. Wij hebben genoten en zijn blij dat we het mooie IJsselmonde vandaag hebben mogen ontdekken!

Meer lezen over deze route of andere routes op Eiland IJsselmonde? Op www.ontdekijsselmonde.nl staan een heel aantal routes verzameld. Ook kun je hier vinden waar onderweg horeca, speelplekken of culturele ‘hotspots’ zijn.”

Ontdek Ijsselmonde

Ben jij wel eens in IJsselmonde geweest?

Ontdek IJsselmonde met je gezin (kidsproof uittip)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 10 juli 2020 at 11:42

  Wat een leuk uitje!!
  Jammer dat het zo ver bij ons vandaan is.
  En woh wat een grote pannenkoek!

  • Janske 10 juli 2020 at 12:53

   jaaaaa, maar zoooo lekker!