Review Shoptip

Tripp Trapp vs Stokke Steps – wat zijn de verschillen?

3 juli 2020
Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?
Hoera, een kindje op komst! Tijd voor een degelijke meegroeistoel. Maar welke kies je? Ik kan het mij nog zo goed herinneren. We wilden graag de Tripp Trapp voor onze eerste spruit, maar toen was daar ineens de Stokke Steps. Oh wat was dat lastig kiezen! Inmiddels zijn we ruim 6 jaar verder en hebben we beide stoelen in huis. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de oude vertrouwde Tripp Trapp en de hippe(re) Stokke Steps? Welke is de juiste keus? Dat zocht ik voor je uit!

Onze eerste keus

Als nieuwe ouders wil je graag het beste voor je kind. Toen wij een kraamcadeau mochten uitzoeken van onze (schoon)ouders, wilden we heel graag een degelijke kinderstoel. Natuurlijk kende ik de Tripp Trapp stoelen al (wie niet?!) en wist ik dat we daar een leven lang plezier van zouden gaan hebben. Toen stond daar ineens het nieuwe zusje, de Stokke Steps naast de Tripp Trapp in de winkel. Help!? Welke moeten we nou kiezen?

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?

Stokke Steps

Na lang twijfelen en vergelijken kozen we uiteindelijk voor de Stokke Steps. Waarom? Omdat je daar een wipstoeltje op kan bevestigen (de bouncer), waarbij je baby meteen vanaf de geboorte al gezellig kan aanschuiven. Dat gaf voor ons destijds de doorslag. Inmiddels heeft de bouncer, babyset en het eetblad ruimte gemaakt voor een heerlijk zacht kussentje. Na alle jaren zijn we nog steeds erg tevreden over onze Stokke Steps stoel. We hebben er al veel plezier van gehad en hij ziet er nog steeds super goed uit. Een super degelijke stoel én een goede keuze dus!

Tripp Trapp

Een tijdje geleden schreef ik al een uitgebreide review over de Stokke Steps stoel. De stoel heeft vooral veel voordelen en slechts een paar nadelen (wat ons betreft). Bij veel vrienden van ons komen we regelmatig de Tripp Trapp tegen. Ook deze stoel blijft gewoon een hele fijne kinderstoel. Door de jaren heen heeft ook de Tripp Trapp een aantal nieuwe extra’s erbij gekregen. Zo is hij in steeds meer trendy kleuren verkrijgbaar, met als laatste toevoeging de kleuren Warm Red en Soft Mint. Helemaal hip!

Ook heeft de Tripp Trapp inmiddels ook een hele fijne newborn set, waarbij je baby gezellig bij je aan tafel kan zitten. Daarnaast kun je hem uitbreiden met de babyset en verschillende kussens. Hierdoor kun je zowel de Stoke Steps, als de Tripp Trapp vanaf de geboorte al gebruiken voor je baby. Zo heeft je kind er écht een levenlang plezier van.

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?

Nieuwe kleur Soft Mint

Maakt dat het kiezen makkelijker? Waarschijnlijk niet. Wij hebben sinds een paar weken ook een mooie Tripp Trapp in de nieuwe kleur Soft Mint in huis. Nadat ik hem zelf eenvoudig en snel in elkaar had gezet was het meteen een “strijd” wie er als eerste op mocht zitten. Laat het duidelijk zijn, hij is erg populair! Beide dames vinden hem te gek. De kleur is hip en fris, waardoor hij een mooie toevoeging is aan ons interieur. Dat is natuurlijk ook fijn.

Alle voor- en nadelen

Daarna was het tijd om beide stoelen eens onder de loep te nemen. Wat zijn precies de verschillen en wat maakt de ene stoel “beter” dan de ander? Welke is onze favoriet? Na goed vergelijken en ervaren, kom ik op volgende verschillen, voor- en nadelen.

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?

Stokke Steps

Voordelen

 • duurzaam ontwerp
 • veilig
 • vanaf geboorte te gebruiken
 • meegroeistoel
 • handige uitbreidingsset & accessoires (los verkrijgbaar)
 • makkelijk in gebruik
 • makkelijk schoon te maken
 • moderne uitstraling
 • veel verschillende modellen en kleuren
 • draagt tot 80 kg

Nadelen

 • hij is niet goedkoop
 • zitgedeelte is niet in hoogte verstelbaar
 • niet inklapbaar
 • achterpoten steken ver uit (is vanwege de veiligheid voor de balans van de stoel wanneer de wipstoel er op zit en dus noodzakelijk)

De afmetingen van de Stokke Steps zijn: breedte: 28 cm, diepte: 61 cm, hoogte: 43 cm. Gewicht: 4,6 kg.

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?

Tripp Trapp

Voordelen

 • duurzaam ontwerp
 • veilig
 • vanaf geboorte te gebruiken
 • meegroeistoel
 • zitgedeelte in hoogte verstelbaar
 • handige uitbreidingsset & accessoires (los verkrijgbaar)
 • makkelijk in gebruik
 • makkelijk schoon te maken
 • veel verschillende modellen en kleuren
 • draagt tot 80 kg
 • In rugleuning kun je de naam van je kind laten graveren

Nadelen

 • hij is niet goedkoop
 • niet inklapbaar

De afmetingen van de Tripp Trapp zijn: breedte: 46 cm, diepte: 49 cm, hoogte: 79 cm. Gewicht: 7 kg.

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?
Wanneer je ze beiden tegen de tafel aanschuift, zie je dat de Tripp Trapp een stuk minder ver uitsteekt.

Zoek de verschillen

Wat zijn dan echt de verschillen? Waar moet je op letten en hoe maak je de juiste keuze? Is er een de beste of hebben ze ieder hun eigen kwaliteiten?

Dit zijn voor mij de belangrijkste verschillen, die jou kunnen helpen bij het maken van je keuze:

Voordelen Tripp Trapp:

 • Je kunt het zitgedeelte verstellen in hoogte
 • Je kunt de stoel helemaal onder de tafel schuiven, waardoor de poten minder ver uitsteken aan de achterzijde
 • Achterleuning kun je naam van je kind in laten graveren
 • Volwassenen (tot 80 kg) kunnen ook makkelijk deze stoel gebruiken (zelfs als je wat breder bent)

Voordelen Stokke Steps:

 • Babyzitje is tegelijkertijd ook een wipstoel
 • Heeft een moderne(re) uitstraling
 • Voetsteun is makkelijker en sneller te verstellen in hoogte
 • Makkelijker omheen te poetsen (op de vloer)

Conclusie, welke is onze favoriet?

Beide meegroeistoelen zijn super degelijke stoelen, waar je kind lange tijd veel plezier van heeft. In prijs verschillen ze weinig en ook alle accessoires zijn voor beide modellen erg uitgebreid. Eigenlijk is er geen echte winnaar. Toch hebben wij een nieuwe favoriet. Voor ons is dit (op dit moment) de Tripp Trapp. Waarom? Omdat hij makkelijk onder de tafel te schuiven is en daarom minder ruimte in beslag neemt. Ook struikelen we niet over de uitstekende poten, wat we bij de Stokke Steps na 6 jaar nog steeds af en te doen.

Na bijna 50 jaar is de Tripp Trapp nog steeds de perfecte meegroeistoel voor jong en oud! Een absolute aanrader én musthave wat ons betreft! Maar ook de Stokke Steps is een super fijne meegroeistoel.

Welke van de twee je uiteindelijk ook kiest, je (kind) zit altijd goed!

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?

Fijne producten om je Stokke Steps of Tripp Trapp mee uit te breiden:

Ben jij ook zo’n fan van de Stokke stoelen? Welke is jouw favoriet en waarom?

Tripp Trapp vs Stokke Steps - wat zijn de verschillen?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Ook leuk om te lezen:

Stokke Steps review
Spread the love

You Might Also Like

 • Juut 6 juli 2020 at 11:46

  Wij hebben ook ervaring met beide stoelen. Hebben zelf de Steps 2x, bij opa en oma de trip trap. Wat wij als groot voordeel zien van de Steps ten opzichte van de trip trap, is dat je kindje heel veilig in de halve ronde zit. Zeker als het baby deel eruit is maar ze nog wel heel beweeglijk zijn. Bij opa en oma zijn ze echt een paar keer aan de zijkant van de trip trap stoel gevallen, terwijl dit bij de Steps nog nooit is voorgekomen. Het zitgedeelte is bij de Steps ook veel groter/dieper. En inderdaad vinden wij de Steps ook wat moderner ogen. Nu de kinderen wat ouder zijn voldoet de trip trap net zo goed, maar voor de eerste jaren zou ik zeker weer voor de Steps kiezen.

  • Janske 7 juli 2020 at 12:25

   hi Juut,

   Bedankt voor je feedback, dat inderdaad wel een goed punt. De Tripp Trapp is inderdaad kleiner en qua leuning. Gelukkig kun je wel zelf het zitgedeelte verder naar voren zetten. Maar inderdaad nooit zoals de Stokke Steps. Goed punt!