About Me afvalrace Persoonlijk

Dag coronakilo’s, hallo selfcare!

17 juni 2020
Dag coronakilo's, hallo selfcare!
Ben jij stiekem ook (iets te) veel kilo’s aangekomen sinds de coronacrisis? Beweeg je veel minder en eet je een ongezonder? Is het zelfs zo erg dat je er lichamelijke klachten aan overhoud? Als ik deze vragen aan mijzelf stel, word ik niet blij van de antwoorden. Tijd voor verandering! Dag coronakilo’s, hallo selfcare!

Fatsuit

Heb jij in de afgelopen maanden ook het gevoel dat je steeds slechter voor jezelf zorgt? Als ik naar mijzelf kijk dan schrik ik best wel. Ook bij mij zitten er teveel onnodige coronakilo’s aan, terwijl ik juist bezig was om af te vallen. Begin dit jaar begon ik vol goede moet met afvallen met Newborn Fit Mama, maar helaas zitten deze kilo’s (en meer) er alweer aan. Ik merk het nu aan alles, ik heb mijn fatsuit weer aan en baal er van. Juist nu het warmer is buiten, wil je alles behalve in een fatsuit rondlopen, toch? Naast dat het niet zo gezellig is voor mijn zelfbeeld, krijg ik er ook steeds meer lichamelijk klachten van. Ik ben vaker moe en heb vaker rugklachten.

Michelle Engelberts Photography

Fysiotherapie

Ik liep al een aantal maanden bij de fysiotherapeut vanwege blijvende rugklachten. Na een aantal maanden kwam ik samen met mijn fysiotherapeut tot de conclusie dat vooral mijn overgewicht toch echt de boosdoener is. Dat afvallen de beste oplossing is voor mijn klachten. Mijn houding helpt ook niet bepaald mee en zal de klachten alleen verergeren. Als kind ging ik al naar Cesartherapie om mijn houding te verbeteren, maar helaas hielp dit niet. Dit zal waarschijnlijk niet de laatste keer zijn dat ik fysiotherapie nodig zal hebben. Gelukkig zijn er genoeg fysiotherapiepraktijken, zoals Alphafysiotherapie.nl, waar je de juiste begeleiding krijgt. Therapie die aansluit bij specifieke klachten. Dat is een enorme geruststelling. Dat het daarnaast vergoed wordt door de verzekering, is ook wel prettig.

Smartwatch?

Ik merk ook echt dat ik veel minder heb bewogen de afgelopen maanden. In combinatie met ongezond(er)e voeding is dat natuurlijk funest. Ik probeer hier steeds bewuster mee om te gaan, door meer op mijn beweging te letten. Ik probeer iedere dag tussen de 6.000 en 10.000 stappen te zetten en zit er zelfs aan te denken om eindelijk een smartwatch aan te schaffen. Op die manier hoop ik mijzelf nóg bewuster te maken om iedere dag voldoende te bewegen.

Michelle Engelberts Photography

Hallo selfcare

Op die manier kan ik weer afvallen, zit ik lekkerder in mijn vel én heb ik minder rugklachten. Dat zou mooi zijn! Nu nog die mindset goed krijgen en beter voor mijzelf zorgen. Gezonder eten, meer bewegen en daardoor gelukkiger zijn. Het heeft allemaal met elkaar te maken en ik weet hoe blij ik word, zodra ik letterlijk en figuurlijk lekker in mijn vel zit.

Herken jij dit ook? Heb jij ook last van extra coronakilo’s en kun jij wel wat beter voor jezelf zorgen?

Dag coronakilo's, hallo selfcare!

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Daenelia 17 juni 2020 at 19:56

  Goed van je dat je het weer oppakt. Je hebt het al eens gedaan en je weet dat je het kan. Ik heb een paar jaar geleden alweer mijn leefstijl omgegooid en dan ook vastgehouden. Neemt niet weg dat het wel lastig was tijdens de lockdown, maar tegelijk was het ook makkelijk. Geen cappuccino’s uit de automaat, geen snack verleiding onderweg naar huis; meer lopen en fietsen; en alleen in huis wat ik lekker vond en verantwoord is (want dat sluit elkaar niet uit voor mij).
  Voor mij is dat dan ook de oplossing: ik eet echt anders en ben actiever dan voor die tijd. Ik denk dat dat mij wel geholpen heeft.
  Gaat je lukken. Nog even en je zet makkelijk 10.000 stappen zonder dat je je hand ervoor omdraait. En wie weet, misschien is iets als Pilates of een vorm van Yoga ook wel iets voor je. Of Zumba. Of gewoon 2x een half uur fietsen op een dag. Niet voor je figuur, maar juist vooral voor je gezondheid en fitheid.
  Ik dacht dat ik best wel fit was… maar nu ben ik echt fit en dat is het fijnste. Niet de kledingmaat (ook leuk, dat wel), maar dat ik ongelimiteerd de trap op en af kan zonder te hijgen…

 • G. T. 18 juni 2020 at 07:03

  Jup, ik stond een paar weken geleden op de weegschaal en er zat ‘ineens’ 4 kg extra aan… Ik had het al wel zien aankomen, maar kon steeds niet de knop omzetten. Toen ik heel bewust mijn gewicht zag, wel. Dus ik tel weer calorieën en hou op mijn Fitbit mijn beweging in de gaten. En vooral: niet zonder nadenken een (niet nodig) tussendoortje eten…dat helpt voor mij.
  Succes!

 • Will 23 juni 2020 at 00:35

  Ja ik ben helaas ook heel wat kilo’s aangekomen, waar ik snel weer van af wil.
  Ik erger me zo, dat alles te strak zit.
  Wil ook niet allemaal geld voor nieuwe kleren uitgeven, dus ik moet er weer streng tegen aan.
  Ben vandaag voor het eerst weer naar de kapper geweest, sinds februari .
  Het zag er niet meer uit, maar ik durfde niet.
  Als je haar niet goed zit, dan gaat alles moeilijker vind ik.
  Nu heb ik het toch maar gedaan en kan weer overal verschijnen.
  Nu nog wat kilootjes eraf en ik ben om weer om door een ringetje te halen.
  Jij ook veel succes met de kilo’s en zorg goed voor je zelf Janske!