hotspot Review Uittip

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

25 mei 2020
Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)
Op Lola’s verjaardag wilden we graag een bijzonder uitstapje maken met ons gezin. Voorgaande jaren waren we vaak op vakantie of kon je ons vinden in de Efteling. Dit jaar was het lastig plannen, omdat er lange tijd nog niets open was. Gelukkig zag ik dat Avonturenboerderij Molenwaard vanaf vrijdag 15 mei weer open was! Deze stond al een tijdje op onze to-do-lijstje! Dit was de perfecte plek om Lola’s verjaardag te gaan vieren! Fijn om er even uit te zijn, een heerlijk dagje uit én helemaal coronaproof!

Vooraf reserveren

Voordat we welkom waren, moest er natuurlijk wel even gereserveerd worden via de website van Avonturenboerderij Molenwaard. Ook kon ik daar alvast vooraf alle maatregelen mbt corona vinden. Dat vond ik wel fijn. Zo wisten we vooraf al een beetje wat we konden verwachten. Bij binnenkomst van het park, werden we enthousiast ontvangen door een vrolijke dame bij de kassa. Ook kregen de meiden boekjes met opdrachten (speciaal voor hun leeftijd). Ook zat er een handige plattegrond in.

Er op uit

Er was geen verplichte wandelroute in het park. Bijna overal was meer dan genoeg ruimte om te lopen én voldoende afstand te bewaren. Onderweg stonden er regelmatig borden met leuke feitjes, en duidelijke plaatjes over de boerderij. Super leuk!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Genoeg te beleven

Op het informatiebord bij de ingang kon je precies zien wat er allemaal op de planning stond voor vandaag. We maakten er een foto van, zo konden we de hele dag terugkijken.

Corona maatregelingen

Bij attracties waar je moest wachten stonden er gele stippen op de grond, zodat ook de kids precies wisten waar ze mochten staan. Ook waren er extra plekken met desinfecterende zeep, zoals bij het pony rijden en natuurlijk bij de toiletten.

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Idyllisch mooi

Wat mij direct opviel, was hoe mooi Avonturenboerderij Molenwaard was. Wat een prachtige idyllische plek. De knotwilgen aan het water, de molen en de vele ooienvaars. Ook papa en mama keken hun ogen uit. Ieder plekje was fotogeniek, wauw!

Cheessseee!

Lekker cheesy zo’n grappige “Groeten uit…” foto. Dat wilden de dames natuurlijk ook! Heb jij papa al gespot?

Wilgendoolhof

Lola en Coco wilden perse samen in het wilgendoolhof. Spannend hoor! Gelukkig vonden ze snel de uitgang.

Pony & de ezel

Op een prachtig weiland aan de rand van het park, stonden een paar pony’s en een ezel. Natuurlijk wilden de meiden deze graag wat gras voeren. Eén paardje vond Lola’s gras zo lekker, dat ie zelfs haar vinger op wilde eten…oops! Dikke tranen natuurlijk, maar al snel liep ze terug en voerde hem heel stoer nogmaals. Dit keer op een veiligere manier. Ze was helemaal trots!

Pony of trekker?

Kies je voor pony rijden of toch lekker op de trekker? Weet je wat? We doen het gewoon allebei!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Pony rijden

De dames mochten beiden twee rondjes rijden op de pony. Natuurlijk wel met de juiste veiligheidsmaatregelen.Mutsje onder de helm en alles goed desinfecteren. En daarna, hey ho, let’s go!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Afval scheiden

Wat de dames ook erg leuk vonden, waren de vrolijke afvalbakken van Fien & Teun. Op deze manier werden ze bewust gemaakt van afval scheiden. Super goed natuurlijk en op deze manier extra leuk!

Speurtocht

Tijdens ons bezoek gingen we ook op zoek naar bordjes van onze speurtocht en leerden we welke vogels welk soort eieren legden.

In de kas en moestuin

We mochten meekijken in de kas en in de moestuin mochten de meiden hun eigen radijsjes planten. Deze kregen ze ook mee naar huis. Super leuk!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Dorstige biggetjes

Bij de varkentjes was het net voedertijd. Wat bijzonder om te zien en wat een respect voor moederbig, wat een geweld!

Taart!

Omdat het Lola’s verjaardag was, aten we samen een lekker gebakje. Echte Fien & Teun taartjes, yummy!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Fien & Teun

Natuurlijk waren ook Fien en Teun van de partij in Avonturenboerderij Molenwaard. In het zonnetje dansten ze samen een vrolijk dansje. Omdat er maar weinig bezoekers waren, was er genoeg ruimte voor iedereen. Na het optreden was er zelfs tijd voor een leuke foto (op afstand) met Fien & Teun. Cheeseeee!!

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Wat vonden wij van Avonturenboerderij Molenwaard?

Is het wel coronaproof?

Ondanks dat het even spannend was omdat we niet wisten hoe druk het zou zijn, werden we vanaf de eerste minuut netjes en veilig ontvangen. Het park was rustig en we kregen een formulier met nogmaals de belangrijke maatregelen. De toiletten werden extra vaak schoongemaakt. Er stonden bordjes en stippen om de regels te verduidelijken. Iedereen hield zich ook netjes aan de regels en we hebben ons op geen enkel moment “onveilig” gevoeld.

Avonturenboerderij Molenwaard

Dit was ons eerste bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard. Voor ons een uurtje rijden, maar absoluut de moeite waard. Het park is zeer mooi verzorgd. Zowel de dieren als alle planten en bloemen zien er erg mooi uit. Overal om je heen zijn nesten met ooijevaars en iedere plek vraagt om een fotomoment. Je kunt er varen in een bootje, onder de mooie knotwilgen door, pony rijden en lekker picknicken op het gras.

Er zijn genoeg leuke speeltuintjes en heel veel verschillende dieren. Ook de leerzame aspecten zijn erg tof. Het meekijken in de kas, helpen in de moestuin en leren welke groente of fruit je wel of niet meer kunt eten. Ontzettend leuk én leerzaam.

Enige nadeel is wanneer het regent óf heel erg heet is. Het park is namelijk vooral in de buitenlucht. Er zijn veel plekken om te zitten, maar veel hiervan zijn ook niet overdekt. Hierdoor is het lastiger om je te beschermen van de regen of zon.

Wij hebben een hele leuke dag gehad en volgens Lola was het “haar leukste verjaardag ooit!”

Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Uittip!

Ondanks de coronacrisis, is een bezoekje aan Avonturenboerderij Molenwaard juist nu een bezoekje waard! Fijn, even samen er op uit en spelen en ontdekken op de boerderij! Wil je ook gaan: vergeet dan niet hier te reserveren!

Handige info

Adres:
Avonturenboerderij Molenwaard, Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers.

Parkeren:
Bij Avonturenboerderij Molenwaard is voldoende parkeergelegenheid. De uitrijmunt is te koop bij de kassa van het park voor € 5,00.

Openingstijden:
10:00 – 16:30 uur      Park
09:30 – 18:00 uur      Voorplein*

Thema’s

Ontdek de boerderijthema’s met Fien & Teun!

– Thema: Onderwater met Kikker*
15 mei t/m 28 juni
– Rollen in de Modder met Peppa Pig*
18 juli t/m 30 augustus
– Thema: Molens
September
– Paddenstoelen en Pompoenen
Oktober 
– Winter op de Boerderij
1 november t/m 31 januari 2021
– Fien & Teun Dag
2 januari 2021

*Kikker is aanwezig op 29 mei t/m 1 juni, 6 & 7 juni, 13 & 14 juni, 20 & 21 juni en 27 & 28 juni 2020.
*Peppa is aanwezig op 4 & 5 juli, 11 & 12 juli en van 18 juli t/m 30 augustus 2020.

Sfeerimpressie Avonturenboerderij Molenwaard

Nog meer leuke uittips:

Echt even bijkomen bij Recreatiepark de Leistert (mega fotoverslag)
Een dagje naar Avonturenboerderij Molenwaard (uittip)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like