Review Uittip vakantie

Echt even bijkomen bij Recreatiepark de Leistert (mega fotoverslag)

16 mei 2020
Echt even bijkomen bij Recreatiepark de Leistert (mega fotoverslag) - Op vakantie tijdens de coronacrisis? Wel of niet? Wij kozen er voor om wél te gaan en wauw, wat hebben we genoten in recreatiepark de Leistert! Nooit eerder kwam ik zo uitgerust thuis na een vakantie! Een absolute aanrader dus!
De afgelopen maanden waren soms best pittig. Ineens zaten we (bijna) allemaal thuis en moesten we alles maar even zelf doen. Mama zijn, thuisscholing geven én 24/7 animatieteam activiteiten bedenken. Het is bijzonder en fijn, maar ook best vermoeiend. Tijd voor vakantie. Maar ga je wel vakantie vieren tijdens de coronacrisis? Wij kozen er voor om wél te gaan. Juist nu was het extra genieten om er even uit te zijn. Een weekendje weg in eigen land. Echt even bijkomen bij recreatiepark de Leistert.
Recreatiepark de Leistert

Kids Special Bungalow

Vorige week verbleven wij met ons gezin in een 6-persoons Kids Special bungalow op recreatiepark de Leistert in Roggel, Limburg. In februari verbleef ik hier ook al een lang weekend met 9 andere bloggers, tijdens het Boost je blog weekend. Dit keer samen met mijn gezin. We slapen in een luxe ruime bungalow met vele extra voorzieningen, speciaal voor de kids. Zo zit er o.a. een bolderkar, campingbedje, box en omheinde tuin bij. Helemaal kidsproof én het scheelt weer extra bagage meenemen. Voor én achter onze bungalow, lagen twee speeltuintjes, een paradijs voor de kids!

Ook voor papa en mama is alles aanwezig in onze bungalow, zo hebben we een vaatwasser én wasmachine, drie badkamers én drie slaapkamers. Een heerlijke gashaard en super veel ramen, waardoor het binnen mooi licht was. Ook de tuin was ruim én groen. Zo fijn om met je blote voetjes door het zachte gras te kunnen lopen. Heerlijk!

Ons huisje (klik op foto’s voor groter formaat):

Kinderslaapkamer

De meiden zijn natuurlijk dolblij met hun supercoole kinderkamer. Ieder in een eigen stapelbed met een knus hutje onder je bed. Meteen worden de koffertjes met speelgoed uitgepakt (altijd weer een verrassing wat er dit keer weer in is gestopt). Ieder een eigen plekje om te spelen met nachtlampje. Ook bij deze slaapkamer zit een eigen badkamer, wat een luxe!

Privé speeltuin achter onze bungalow

Achter onze bungalow, ligt een ruime groene tuin. Via een privépad, kunnen de meiden zo naar het speeltuintje achter onze bungalow lopen. Lekker dichtbij en perfect voor de leeftijd 2-8 jaar. Omdat er verder niemand verblijft in de andere huisjes, hebben de meiden 3 dagen lang een privé speeltuin. Wat een bofkontjes!

Lekker vies worden

We hebben veel geluk met het weer, het zonnetje schijnt de hele dag en het is niet té heet. Perfect weer om de hele dag buiten te spelen en lekker vies te worden in het zand. Gelukkig hebben we beneden in de bungalow een badkamer, zodat ze zo weer lekker schoon zijn.

Geen vol programma

Vanwege de coronacrisis, zijn er veel faciliteiten gesloten op het park, zo zijn het zwembad, de indoorspeeljungle en de horeca gesloten. Super jammer, maar eerlijk gezegd ook juist wel relaxt. Hierdoor hebben we als enige activiteiten op de planning staan; speeltuintjes bezoeken, wandelen en minigolfen(deze was wel open en gratis). Tijdens voorgaande vakanties hadden we altijd een druk programma. Naar het zwembad, minidisco en knutselen. Nu is de agenda zo goed als leeg. We hebben nu écht even allemaal vakantie.

Heerlijk rustig

We hebben de fietsjes van de meiden meegenomen, zodat zij lekker kunnen rondfietsen en wij met ze mee konden wandelen. Van speeltuin naar speeltuin. Even picknicken op een bankje en weer door naar het volgende speeltuin. Zo kunnen we meteen de rest van het park bekijken. Het is zo rustig (veel rustiger dan thuis op straat),dat het voelt alsof we helemaal alleen zijn.

Plons!

Ondanks dat we geen spannende activiteiten op de planning hebben staan, gaat Lola wel op onverwachts avontuur. Op de balk boven het water lopen is natuurlijk supercool. Alleen wanneer je de allerlaatste stap te vroeg er af stapt, dan val je met je billen in het water. Oops! Op precies datzelfde moment geeft mijn telefoon de wekelijkse melding “Lola zwemles” aan. Zo heeft ze toch nog even “gezwommen”, haha! Vlug naar huis en lekker onder de douche!

Buiten eten

Het hele weekend eten we vooral buiten, poffertjes met aardbeien als lunch bijvoorbeeld. Wat een feest! Echt vakantie zo! Bij het huisje zit ook een kinderservies, zo fijn!

Minigolf

In de middag spelen we samen minigolf. Leuk om te zien dat Lola het spelletje nu echt snapt en leuk vindt. Coco maakt er haar eigen versie van, maar geniet ook mee. Leuk om zo toch een activiteit “samen” te kunnen doen.

Speeltuintjes in overvloed

Wat we vooral veel doen en waar de meiden niet genoeg van krijgen, is alle speeltuintjes bezoeken. Overal op het park zijn verschillende speeltuintjes. Verdeeld in verschillende leeftijden. De meeste helemaal nieuw met super leuke degelijke houten speeltoestellen.

Genieten

Ondertussen genieten we gewoon nog wat meer. Terwijl de meiden in het speeltuintje achter ons huisje spelen, kunnen wij zelfs samen tv kijken. Samen overdag tv kijken, zonder zeurende kinderen om ons heen. Een memorabel moment, haha.

Moederdag op vakantie

Natuurlijk vieren ook wij op zondag samen Moederdag. Ik word verrast met een heerlijk ontbijt met vers gebakken croissantjes, cadeautjes én confetti. Wat een verwennerij!

Helemaal uitgerust

Aan het eind van de middag is het helaas alweer de tijd om naar huis te gaan. De volgende dag mag Coco weer (voor het eerst in ruim twee maanden) naar het kinderdagverblijf. Helemaal opgeladen en uitgerust gaan we weer naar huis. Nooit eerder, kom ik zo uitgerust thuis na een vakantie. Heerlijk!

Tijdens de coronacrisis op vakantie?

Nou vraag je je misschien af, waarom wij toch op vakantie gingen tijdens de coronacrisis, ondanks dat we minder faciliteiten tot onze beschikbaarheid hadden. Hebben we er geen spijt van? Is het niet zonde van het geld?

Ook voor ons was er even de twijfel, maar nu we geweest zijn kan ik alleen maar zeggen: GAAN! Natuurlijk is het zonde dat je niet kunt zwemmen in het zwembad, maar de zwemvijver is gewoon geopend. Ook kun je fietsen huren en zijn er veel hele leuke speeltuintjes voor de kids. Het is nu zo rustig,dat je je geen zorgen hoeft te maken dat er te veel mensen op één plek zijn. Er is juist meer afstand op het park,dan op straat.

Wij hebben geen minuut spijt gehad van onze keuze om toch te gaan. Binnen een paar dagen zijn we helemaal tot rust gekomen en kunnen we er weer helemaal tegenaan. Check de last-minute aanbiedingen én boek gewoon een weekendje weg. Twijfel niet, gewoon gaan! Geloof me, ook jij wordt daar zo blij van!

Vanaf 20 mei weer open

Goed nieuws! Vanaf 20 mei zijn er weer veel faciliteiten geopend. Hier kun je de laatste coronaupdates vinden. Zo is o.a. het volgende weer toegankelijk:

  • Afhalen pizza’s, pasta’s, burgers, saté en frietjes met beperkt assortiment snacks via Plaza/Via Verde
  • Subtropisch zwembad
  • Buiten-golfslagbad (mits goed weer)
  • Beperkt aantal recreatie-activiteiten

Kortom, ga er even lekker tussenuit met je gezin! Even een andere omgeving, even helemaal niets anders dan genieten. Echt even vakantie vieren samen!

Ga jij binnenkort lekker op vakantie met jouw gezin?

Echt even bijkomen bij Recreatiepark de Leistert (mega fotoverslag)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like