Home Home Sweet Home Shoptip

Opruimwoede tijdens de coronacrisis

8 mei 2020
Opruimwoede tijdens de coronacrisis
Tijdens de coronacrisis zitten de meeste van ons vooral heel veel thuis. In je eigen vertrouwde thuis. Na zoveel weken tussen dezelfde muren te moeten zitten, weet je precies wat je wel en wat je niet fijn vindt aan je huis. Mensen gaan opruimen, verbouwen of soms zelfs verhuizen. Misschien juist wel omdat je nu merkt wat jouw huis je thuis maakt of wat je eventueel graag wilt veranderen. Wat doet die coronacrisis eigenlijk met ons en met ons interieur?

Opruimwoede

Zo zag je de dat in de eerste weken toen we thuis moesten blijven, er rijen lang voor de stort en kringloopwinkels stonden. Iedereen had spontaan last van opruimwoede en hele zolders werden na jaren eindelijk uitgemest. Zeker mensen zonder (kleine) kinderen thuis, hadden ineens zeëen van tijd en werden er erg fanatiek in. Zo ook mijn ouders, die na jaren treuzelen, eindelijk hun zolder nu eens echt hebben opgeruimd. Alles wat weg kon hebben ze dit keer ook echt weggedaan.

Thuiswerken

Velen van ons moesten ineens gaan thuiswerken. Fijn als je een kantoorruimte in je huis hebt, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Wanneer je echt een plek moet creëren, merk je al snel hoe lastig dat kan zijn. Zo hebben wij op onze zolder gelukkig wel een werkplek, maar om er twee te maken, was het wel even puzzelen. Zeker met twee kleine kids die beneden willen spelen, wil je wel overzicht blijven houden, maar ook een rustige werkplek maken. Natuurlijk kon ik mijn laptop op de keukentafel installeren, tussen de stiften, poppen en glitterslijm. Maar echt rustig werken, wordt dan een stuk lastiger.

Online shoppen

Niet zo gek ook, dat vorige week half Nederland in de rij stond op de woonboulevard. Eindelijk die nieuwe kast halen, of die opbergbakken, die je zo hard nodig hebt. Toch een beetje jammer, dat juist nu alles nog zo onzeker is, zoiets niet gewoon online geshopt kan worden. Ook daar kun je namelijk de perfecte kledingkast of hoekbank vinden. Zo zijn wij nu alvast aan het rondkijken voor Lola’s verjaardagcadeau. Ze wil namelijk al zoooo lang haar eigen make-uptafel. Daar hoeven we echt niet de deur voor uit en bestellen we bijvoorbeeld bij OTTO, veilig online.

Wanneer je zo lang thuis zit, kijk je gewoon kritischer naar de inrichting van je huis. Wat is er fijn en waar irriteer je je juist nu extra veel aan. Je handen gaan jeuken en voor je het weet is je halve interieur aangepast. Ook zelf heb ik last van opruimwoede, zeker nu tijdens de coronacrisis.

Herken jij deze opruimwoede ook? Kijk jij nu ook kritischer naar je interieur?

Opruimwoede tijdens de coronacrisis

Spread the love

You Might Also Like

  • Daenelia 9 mei 2020 at 11:57

    Toevallig hadden wij net voordat we thuis gingen werken onze werkkamer/logeerkamer aangepakt. Hoewel we niet gerekend hadden op het creëren van 2 werkplekken, past het allemaal net. Het is alleen lastig als we allebei een conference call hebben, maar we hebben ook onze pc werkplekken nog. En daar past ook wel een laptop bij. Nee, geen extra opruimwoede hier.