afvalrace Gezond Persoonlijk

Goed voor jezelf zorgen tijdens Corona

21 april 2020
Goed voor jezelf zorgen tijdens Corona
Zorg jij goed voor jezelf tijdens deze coronacrisis? Met zoveel stress en zorgen is het voor veel mensen nu extra lastig om goed voor zichzelf te zorgen. Gezond eten, genoeg bewegen, stoppen met roken of minder drinken. Het lijkt nu juist allemaal extra lastig. Maar is dat ook zo? Waarom zouden we allemaal 10 kilo aan moeten komen, waardoor we ons nog ellendiger voelen? Is het niet gewoon een excuus? Hoe kunnen we beter voor onszelf zorgen tijdens Corona?

Emotionele eter

Zelf ben ik zoals velen een emotionele eter. Ik eet wanneer ik blij ben, wanneer ik verdrietig ben, boos of moe. Eigenlijk past (vooral ongezond) eten bij al mijn emoties. Dat is niet zo handig voor de weegschaal, zoals je begrijpt. Zeker wanneer ik soms in de middag klaar ben met twee mopperende kids, vind ik het lastig om uit de snoepkast te blijven.

Gek genoeg heb ik een aanrecht vol met groente & fruit en zorg ik ervoor dat de kinderen genoeg groente en fruit binnenkrijgen. Waarom kies ik zelf dan wel voor de slechtere opties? Ongezonde keuzes waar mijn suikerspiegel als een raket alle kanten door op schiet. Waarvan ik juist nog meer trek krijg en mij nog slechter door voel. Bah.

60 minuten wandelen

Voordat we thuis moesten blijven was ik steeds bewuster bezig met meer bewegen. In plaats van op de fiets naar mijn werk, liep ik regelmatig heen en terug. Zo liep ik ruim 60 minuten per dag lekker stevig door. Een fijne work-out zowel mentaal als fysiek. Ook was ik weer begonnen met afvallen. Nu we thuis zitten en een dag stiekem best veel energie kost, heb ik in de avond weinig energie over om nog een rondje, zonder doel buiten te gaan lopen. Misschien moet ik dat toch maar weer gaan doen. Zeker nu het langer licht is buiten, moet dat best kunnen.

Goede voornemens?

Eigenlijk is het natuurlijk onzin als we allemaal 10 kg aankomen tijdens deze crisis. Het ligt namelijk helemaal aan onszelf. Wij maken zelf de keuze over hoe gezond we eten en hoeveel we bewegen. We kiezen zelf of we thuis sporten in plaats van in de sportschool. Of we willen blijven roken of liever kiezen voor eliquid  bij E-liquidmania. Je maakt zelf de keuze. Misschien is dit juist het moment voor goede voornemens, nu we niet meer langs de friettent rijden of in de kantine al dat lekkers moeten ontwijken. Juist nu hebben we zelf in de hand wat we consumeren en zijn er minder verleidingen om ons heen. Alleen de verleidingen die we zelf in huis halen.

Gezond koken

Zo hebben wij de afgelopen weken meerdere dagen gezond gekookt en heerlijk gegeten van de verse Hello Fresh maaltijden. Een bewuste keuze en oh zo lekker en gezond. Ik weet zeker dat we anders veel sneller voor één of meerdere van de drie p’s hadden gekozen (pannenkoeken, pizza en friet).

Thuis sporten

Veel sportscholen hebben op dit moment hun sportlessen online gezet. Je kunt ontzettend veel oefeningen en challenges online vinden, voor ieder niveau. Maak er een vast momentje van in je dagschema, even lekker samen bewegen. Ga dansen, doe yoga, ga (samen) een stuk fietsen of wandelen. Thuisblijven is geen excuus meer om stil te blijven zitten.

Misschien is dit een goede les voor jou, maar zeker ook voor mij! Ik ga zo maar eens mijn crosstrainer uitgraven en afstoffen. Ik ga vanaf nu weer meer bewegen en bewuster eten, want ik wil ook goed voor mijzelf zorgen. Zeker nu! Doe je ook mee?

Zorg jij goed voor jezelf tijdens Corona? Wat zou je nog willen veranderen?

Goed voor jezelf zorgen tijdens Corona

Ook leuk om te lezen:

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 21 april 2020 at 23:52

  Sinds ik in thuisisolatie zit, doet mijn dochter de boodschappen voor mij.
  Het valt mij op dat ik altijd gezonde etenswaren op het lijstje zet, echt wat ik nodig ben om lekker te kunnen koken.
  Ik kom niet meer in de verleiding om allemaal lekkers te kopen, omdat ik niet meer in de supermarkt kom.
  Ergens is dat wel prettig.
  Om te snoepen zet ik nu altijd druiven, snoeptomaatjes , blokjes kaas en een doosje aardbeien op het lijstje en soms een zakje drop en een paar tijdschriften.
  Zo kom ik de week wel snaaiend door.
  En probeer iedere dag even op de loopband te lopen (als ik niet te lui ben ,ha ha ha)
  Heeft de thuisisolatie toch nog iets goeds.