DIY Kids

Brievenbus traktaties inspiratie

18 april 2020
Brievenbus traktaties inspiratie
Ook nu we thuis (moeten) blijven zijn er kinderen jarig. Het liefst wil je als kind natuurlijk gewoon je kinderfeestje kunnen geven en trakteren aan al je vriendjes en vriendinnetjes. Helaas kan dat nu niet op de manier zoals we dat gewend zijn. Maar waarom kunnen we eigenlijk niet gewoon trakteren met traktaties die door de brievenbus passen!? Waarom trakteren we niet gewoon een brievenbus traktatie?

Lola 6 jaar

Over een maand is Lola jarig en ik vrees dat het ook voor haar een ander soort verjaardag zal worden dan voorgaande jaren. Daarom verzamelde ik alvast wat inspiratie voor leuke traktaties voor haar. Traktaties die ze ook nu tijdens de Corona crisis, veilig kan trakteren. Natuurlijk is het leuker om ze zelf te kunnen overhandigen, maar dit is natuurlijk ook ontzettend leuk. Ik heb daarom vooral gekeken naar traktaties die je ook door de brievenbus kunt trakteren, mocht er iemand onverwacht toch niet thuis zijn.

Brievenbus traktaties inspiratie

Een feestje in je brievenbus

Wanneer je een traktatie door de brievenbus wilt geven, moet je wel op een aantal dingen letten. Zo moet het natuurlijk wel door de brievenbus passen (op zich best handig, haha). Het is ook fijn wanneer het een beetje heel blijft, wanneer je het in de brievenbus stopt. En het is wel handig als het even goed blijft wanneer het niet meteen gevonden wordt. Mooie chocolaatjes die gesmolten zijn zien er waarschijnlijk niet meer zo feestelijk uit na een tijdje.

Brievenbus Traktaties

Daarom ging ik op zoek naar traktaties die perfect zijn als brievenbus traktaties. Deze traktaties vonden zowel Lola als ik, erg leuk!

Unicorn Poep

Lola was meteen fan van deze Unicorn poep. Makkelijk om zelf te maken en super feestelijk én lekker! De zakjes kun je online bestellen en de papieren afsluiting print je zelf met persoonlijke tekst en/of afbeelding er op.

Dinosaurus poep

Daar kun je natuurlijk eindeloos in variëren, zoals bijvoorbeeld ook met dinosaurus poepjes. Ook super leuk, al zou ik uitkijken met chocolade en daar misschien een ander alternatief voor kiezen.

DIY Chips ketting

Deze ken ik nog van mijn jeugd, een DIY snoepketting met een dropveter en chips. Ook deze moet natuurlijk geen dagen in de brievenbus blijven zitten, maar hoe leuk is deze traktatie!? Hebben de kids ook meteen een leuke diy om zelf te maken. Leuk en lekker!

Lollyspin

Ook erg leuk en stoer zijn deze lollyspinnen. Leuk en eenvoudig om te maken, maar super leuk als traktatie.

Wasknijpervlinders

Ook super leuk zijn deze vlinders met wasknijpers. De vleugels kun je met verschillende soorten snoepjes vullen en met washitape kun je het lijfje een mooie “outfit” geven. Super leuk én hij pas door de brievenbus.

Sleutel(hangers)

Maak zelf een leuke sleutelhanger voor ieder kindje, zoals bijvoorbeeld deze met alle namen er aan. Voordeel: je bent er wel even zoet mee. Nadeel: je bent er wel even zoet mee. Maar hoe leuk is deze traktatie ook!?

Stroopwafels

Ook super leuk om te geven zijn deze grappige stroopwafels. Ze zijn eenvoudig en snel om te maken, maar je moet ze wel even goed verpakken zodat ze niet sneuvelen in de brievenbus. Ook deze kun je in allerlei verschillende versies zelf maken.

Nog meer traktatie inspiratie

Wat je ook kunt trakteren, wat door de brievenbus past:

 • tattoos
 • DIY pakketje met bijvoorbeeld papier, potloodjes, stickers en glitters
 • gezichtmasker
 • vriendschapsarmbandjes
 • boekjes
 • bellenblaas
 • bioscooppakket met mais om popcorn te maken in leuke diy popcornbak

Dat waren een aantal leuke traktaties, die je ook tijdens Corona kunt trakteren. Wij hopelijk natuurlijk dat Lola lekker in de klas mag trakteren. Maar mocht dat niet zo zijn, dan kiezen we dit jaar misschien wel een van deze leuke traktaties uit.

Trakteert jouw kind tijdens de Corona crisis? Wat voor traktatie?

Hier shop je een aantal van de benodigheden van deze toffe traktaties veilig online:

Nog meer leuke traktatie inspiratie:

Gezonde traktatie DIY - makkelijk, zonder snoep én low-budget!
Brievenbus traktaties inspiratie
Spread the love

You Might Also Like

 • G. T. 18 april 2020 at 08:54

  Wij hebben juist een tafeltje met (verpakte) snoepjes bij de voordeur gezet als traktatie voor kinderen die een tekening kwamen brengen voor de jarige.

  • Janske 18 april 2020 at 09:36

   Dat hoorde ik hier ook in de buurt, zo leuk om te doen!! 🙂 Dat was vast een mooi feestje?!