Persoonlijk vakantie Zomer

Kunnen we wel op vakantie deze zomer?

9 april 2020
Kunnen we wel op vakantie deze zomer?
Ineens worden alle plannen gewijzigd, vakanties worden geannuleerd en er staan geen leuke uitjes meer op de planning. Super balen natuurlijk, maar op dit moment zijn er andere prioriteiten. Toch krijg je van dat thuiszitten en het lekkere zonnetje juist zin in vakantie! Maar kunnen we eigenlijk wel op vakantie deze zomer?

Nog geen zomervakantie geboekt

“Gelukkig” waren wij nog niet zo ver met onze vakantieplannen deze zomer. We hadden nog geen vrije dagen opgenomen. Ook waren we er nog niet uit, wat voor vakantie we het liefst wilden boeken dit jaar. Vorig jaar huurden we twee weken een huis in Zeeland, wat zalig was. We hadden echt vakantie en zoveel leuke dingen gedaan met ons gezin.

Slechts eenmaal zijn we op vakantie geweest in het buitenland, helemaal naar België, jawel! Daar verbleven we samen met twee andere gezinnen in een Landal park. Drie huisjes bij elkaar en lekker veel ruimte voor alle kids om samen buiten te spelen. Dat was ook zo fijn!

Meivakantie

In de meivakantie hebben we wel een lang weekend gepland staan, met het hele gezin. Even er tussenuit en vier dagen genieten in een mooi huisje bij de Leistert in Limburg. In februari was ik hier ook een lang weekend tijdens het Blogger by Nature weekend. Toen heb ik het park kunnen ontdekken en wist ik meteen dat ik er ook met de kinderen graag nog eens naartoe wilde terugkomen. We keken er natuurlijk al enorm naar uit. Ik ga er vanuit dat dit weekend uitgesteld zal gaan worden, zeker nu de meeste facilliteiten op het park gesloten zijn vanwege de veiligheid. Dan is het voor de kinderen toch leuker om op een later moment terug te komen, wanneer deze wel gewoon toegankelijk zijn.

Terug naar school

Het is inmiddels al april en de vraag is of de kids überhaupt nog naar school zullen gaan voor de schoolvakanties beginnen. Ik vind het zelf vooral belangrijk dat de scholen pas echt open gaan wanneer het 100% verantwoord is. Wat zal het straks ook weer fijn, onwennig en spannend zijn om je kids weer “los te moeten laten”. Zowel voor de ouders, als voor de kids. Na zo’n lange tijd 24 uur per dag samen zijn, ineens weg bij papa en mama. Ik ben zo benieuwd hoe dat zal gaan.

Zomervakantie

Stiekem komt de zomervakantie dan toch snel dichterbij. Normaal gesproken hadden we nu toch wel onze plannen gemaakt en een vakantie geboekt. Nu ligt dat net weer even anders en is het lastig om iets te boeken. Je weet gewoon nog niet hoe lang dit alles nog gaat duren.

Toch ben ik wel bezig met het bedenken wat voor vakantie we willen gaan houden deze zomer. Het lijkt mij juist nu zo fijn om wel echt even van huis weg te gaan. Lekker naar de zee, fietsendrager (via Rameder) achterop de auto en gaan met die banaan. Lekker uitwaaien op het strand en fietsen door de duinen. Ohhh wat klinkt dat heerlijk, ontspannend en vrij. Iets waar we nu zo naar uitkijken!

Vakantie in de tuin

Ja, dat vind ik wel een goed plan voor deze zomer. Nu eerst maar eens de tuin zomerproof maken zodat we in ieder geval thuis alvast een beetje vakantiegevoel kunnen creëren. Samen er het beste van maken, terwijl we fantaseren over de zomervakantie. Dat gaan we doen!

Heb jij een vakantie gepland deze zomer? Of heb je hem moeten annuleren?

Kunnen we wel op vakantie deze zomer?
Spread the love

You Might Also Like

 • G. T. 9 april 2020 at 21:30

  ‘gelukkig’ zijn wij altijd laten beslissers voor de zomer. Dus nog niets geboekt en ik ga er ook van uit dat we niet op vakantie gaan. In maart zouden we een weekend weggaan, dat is inmiddels verzet. We zien wel of we in het najaar wel kunnen gaan, gezondheid gaat voor.

  • Janske 9 april 2020 at 21:33

   Precies! Gezondheid boven alles! 🙂

 • Kim 10 april 2020 at 15:25

  Wij hadden voor het eerst ooit onze vakantie al in de winter geboekt. Als we onverhoopt niet kunnen gaan vind ik het ook niet erg om wel te betalen, ik heb het geluk dat mijn werk online door kan gaan en mijn inkomen gaat ook door, ik gun de camping die we hadden geboekt hun inkomsten ook. Ik geloof dat we nu nog kunnen annuleren, maar dat gaan we niet doen.

  • Janske 10 april 2020 at 15:31

   Wat lief van je, hopelijk kan jullie vakantie gewoon doorgaan 🙂

 • Janske 10 april 2020 at 15:31