Persoonlijk Thuisblijven

Thuisblijven door Corona – Dagboek (dag 1 t/m 4)

20 maart 2020
Thuisblijven door Corona - Dagboek (dag 1 t/m 4)
In deze bizarre tijd zitten de meeste van ons thuis. Wij zijn ook met ons hele gezin thuis. Om het allemaal wat luchtiger te houden en voor mijzelf een dagboek bij te houden heb ik de eerste vier dagen opgeschreven. Wat hebben we allemaal gedaan en hoe waren de eerste dagen thuis. Hoe ging het thuiswerken en hoe was het om naast mama ook ‘juf’ te zijn?

Dag 1 – maandag 16/3

Vandaag is de eerste dag dat we thuisblijven met zijn viertjes. Het is allemaal nog zo onwerkelijk. Gelukkig zijn we beiden nog vrij vanwege ons geplande Efteling weekend. Toch voelt het niet als vakantie. Er zijn nog zoveel vragen.

Vandaag proberen we uit te slapen, alleen denkt Coco daar anders over. Gelukkig kunnen we haar wel nog even laten ‘snoozen’. Daarna is het opstaan en verschonen we samen alle bedden. Een fris begin van deze week.

Meester papa

In de ochtend neemt papa het voortouw en maakt hij met de meiden voor ieder taakje een blaadje, net zoals de picto’s in Lola’s klas. Zo weten we precies wat we allemaal gaan doen. Daarna wordt er samen met papa het aquarium verschoond, pindakettingen gemaakt én gesnoept (voor de vogeltjes in de tuin). Ook gaan we gymmen, muziek maken en dansen in de woonkamer.

Wandelen in het park

De Miniloco wordt nog even gebruikt en in de middag gaan we er lekker even tussenuit. Even een frisse neus halen in het park. Het is namelijk heerlijk weer en best nog druk in het park. Dat voelt best gek. Normaal zou je daar niet eens op letten, nu denk je continu dat je niet te dichtbij de ander wilt komen. Zo gek.

De wandeling is heerlijk en we genieten van het zonnetje. Daar knappen we echt van op. In de avond probeer ik mijzelf alvast voor te bereiden op mijn eerste werkdag zodat ik goed thuis kan werken en ontspan ik nog even met Netflix op de bank zodat ik met andere gedachten in slaap kan vallen.

Dag 2 – dinsdag 17/3

Om 8 uur worden we allemaal pas wakker. Wauw, wat een cadeautje! Fijn hoor, even uitslapen. Vandaag moeten papa en mama beiden thuis gaan werken. Als dat maar gaat lukken. Stiekem zie ik er best een beetje tegenop. Ik weet dat er namelijk een flinke berg werk op mij ligt te wachten omdat er tientallen concerten bij de concertzaal waar ik werk zijn verplaatst. Aan mij de taak om deze allemaal te gaan aanpassen, zodat iedereen te horen krijgt wanneer de nieuwe datum is en dat alle tickets worden aangepast. Een flinke klus dus.

Holy shit! Zijn dit onze kids?!

Vriendlief geeft de dames een lijstje met alle taakjes die ze samen mogen gaan doen. Wonder boven wonder weten ze samen maar liefst 45 (!!!) minuten alle taakjes samen netjes te maken. Poeslief zien we ze via de babyfoon aan tafel zitten en lief samenwerken. Holy shit! Zijn dit onze kids?!

We kunnen het bijna niet geloven en merken het bijna niet wanneer het na 45 minuten ineens verdacht stil is. Ik kijk op de babyfoon en zie geen kids meer aan de eettafel zitten. Via de andere babyfooncamera spot ik twee meiden muisstil op de bank voor de TV. De boefjes!

Hilarische videoboodschap

samen met vriendlief bedenk ik het sluwe plan om een video en foto te maken en deze live te streamen naar de tv, waar de meiden stiekem op zitten te kijken. Ondertussen kijken we mee naar de reactie via de babyfoon. In de videoboodschap kijken we recht in de camera en zeggen we dat we ze betrapt hebben met tv kijken. De reactie van de meiden is echt zooo grappig. Helemaal verbaasd en verstijfd zitten ze op de bank. Huh, hoe kan dat nou!?

Wij liggen op zolder inmiddels dubbel van het lachen, terwijl we Lola naar boven horen roepen; “sorryyyyy, sorryyyy!” Hahaha. Wat een lol. Onze dag kan niet meer stuk!

Onze video: https://www.instagram.com/stories/highlights/17860371847746467/

Taakjes van school

Lola’s juf heeft voor alle kids een envelop vol met taakjes gemaakt, welke we mogen ophalen in de klas. In verschillende tijdsvlakken mogen de ouders langskomen. Ik kom dus in een bijna lege school en zie slechts een paar mensen, op afstand. Zo gek.

Lola gaat meteen aan de slag met haar taakjes. Fijn dat ze zo enthousiast is. Natuurlijk gaan we ook lekker even buitenspelen, want het lentezonnetje schijnt heerlijk vandaag! In de middag kijken de dames Frozen 2, zodat papa en mama nog wat uren kunnen werken. Zo fijn dat de dames zich zo goed kunnen vermaken, wat een geluk! Dag twee zijn we verrassend goed doorgekomen en ging boven verwachting goed. Fijn!

Dag 3 – woensdag 18/3

Ook vandaag wordt iedereen pas om 8 uur wakker, zo fijn. Vandaar moet vriendlief thuiswerken en ben ik samen met de kids. Ik wil vanmiddag met de meiden gaan stoepkrijten en misschien wel verven of appelflappen bakken. We gaan er in ieder geval weer een mooie dag van maken.

Na het ontbijt beginnen we eerst met het nakijken van de alle puzzels. Helaas is het concentratieniveau van gisteren vandaag ver te zoeken, dus al snel worden de puzzels aan de kant geschoven.

Squla uitproberen

Lola wil zich perse aan haar taakjes houden, maar ik geef aan dat ze er zelf mee mag schuiven. Laten we even kijken of de App van Squla vandaag niet overbelast is. Helaas blijkt dit wel het geval, dus mogen de meiden even op de tablet wat spelletjes doen van ZappKids.

Daarna gaan we lekker even buitenspelen, want het zonnetje schijnt al heerlijk. Voetballen in de tuin en ‘de vloer is lava’ spelen. Ondertussen komt opa nog even op visite met oma’s telefoon die ineens stuk is. gelukkig kan vriendlief hem snel maken.

Pakket van Unwasted

Met zijn vieren lunchen we gezellig met gekookte eitjes en verse avocado, komkommer en tomaatjes. We maken er maar het beste van en genieten van ons momentje samen, in het lentezonnetje.

De pakketbezorger brengt na de lunch een groot pakket. Ze legt hem voor de deur en blijft op gepaste afstand staan. Zo fijn dat zij nog werken! Ik had gisteren een box besteld bij Unwasted. Een box vol met allemaal lekkere snacks. Hmmmm, het lijkt wel feest, zoveel lekkers in één box. Dat kunnen we de komende weken lekker opsnoepen!

Alles onder het stoepkrijt

Daarna gaan de meiden zelf spelen met de leerspellen van Hubelino. Deze zijn echt perfect voor nu! Zelfs Coco kan er zelf al leuk mee spelen en Lola verbaasd mij met haar zelfverzonnen rekensommen. Wat een leuk en leerzaam speelgoed!

Dan is het toch echt tijd om met het stoepkrijt aan de slag te gaan. Oude kleren aan en kleuren maar. Dat is maar goed ook, want een half uur later is niet alleen de stoep alle kleuren van de regenboog kan ik je vertellen. Een perfect moment om de dames even in bad te gooien, plons!

Helemaal moe

Na lekker lang spetteren doen we fijn de pyjama’s aan en wordt er lekker een film gekeken op de bank. Ik neem even een momentje voor mijzelf en kan even wat opruimen in de woonkamer, wat best nodig is deze dagen.

We eten de overgebleven restjes macaroni van gisteren en laten de meiden nog even lezen in bed. Coco is er helemaal klaar mee en zo moe dat ze om alles moet huilen. Gelukkig krijg ik haar snel rustig en gaat ze heerlijk slapen. Tot morgen lieve schat…

Dag 4 – donderdag 19/3

In de ochtend was vriendlief samen met de meiden beneden, terwijl ik op zolder nog even de winactie van de Hubelino denkspellen af kon maken en online zetten. Doe jij al mee?

Daarna ben ik met de meiden lekker een stuk gaan wandelen, lees; ik wandelen, Lola op de step en Coco op haar loopfiets. Even naar het schooltje fietsen en een stukje door de buurt. Zo gek om kinderen te zien fietsen en spelen in de speeltuintjes, terwijl je niet te dicht bij elkaar in de buurt wilt komen. Ik merk dat de meiden dat nog niet helemaal beseffen, ook al leg ik ze uit waarom.

Videoboodschap voor de juf en klas

Ook kregen we een mail van de juf. Ze had een online padlet aangemaakt, waar alle kinderen berichtjes op kunnen plaatsen. Van videoboodschappen naar elkaar, tot foto’s van hun taakjes en berichtjes. Super leuk! Ook Lola sprak een lieve video in voor haar juf en klasgenootjes en zagen we veel berichtjes van de andere kindjes voorbij komen.

Toen was het tijd om weer wat taakjes van school te maken, terwijl Coco eventjes Sesamstraat mocht kijken. Zodra de taakjes klaar waren, kwamen de strijkkralen tevoorschijn en werd er lief gespeeld met de kraaltjes. Terwijl Coco alle roze kraaltjes één voor één uit de pot haalde, was Lola inmiddels alweer gesetteld op de bank met een grote stapel Tiptoi boeken. De hele middag zat ze ijverig haar Tiptoi boeken te luisteren. Zo leuk!

Smartmax speelgoed uittesten

Dat kwam mij ook goed uit, want ik moest voor mijn werk nog wat extra regelen. Zo kon dat mooi allemaal tegelijk. Iedereen was bezig met zijn eigen ding, wat zo fijn was.

Later op de middag kwam de pakketbezorger met een tof pakket van Smartmax, nieuw speelgoed wat de meiden mogen uittesten en waar je binnenkort een review en winactie van op Janske.nl kunt verwachten, yay! Super leuk!

Proberen rustig te blijven

Het was weer een mooie dag. Ik probeer trouwens zo min mogelijk nieuws te kijken en merk dat ik al een stuk rustiger word. Niet teveel nadenken over alles. Gek genoeg zag ik zo’n drie weken geleden in de media dat in andere landen vanalles mis ging met hamsteren en de paniek. Ik riep toen al in huis dat het hier ook ging gebeuren, dus was het geen verrassing meer. Toch vind ik dat het engst van alles…dat iedereen in paniek raakt en gekke dingen doet.

Daarom probeer ik zelf vooral rustig te blijven. Dat is voor nu de beste manier om hier doorheen te komen.

Dit waren de “eerste vier” dagen dat wij thuisbleven…wie weet hoeveel er nog gaan volgen. Een kijkje in mijn dagboek en ons leven in deze bizarre situatie. Misschien blijf ik dagelijks mijn dagboek bijhouden, ik vind het wel fijn.

Hier gaat het goed, hopelijk bij jou ook!

Vond je het leuk om mijn dagboek van de afgelopen dagen te lezen?

Thuisblijven door Corona - Dagboek (dag 1 t/m 4)

Spread the love

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply G.T.
  Twitter:
  20 maart 2020 at 23:10

  Ja, leuk en fijn om te zien hoe anderen het doen in deze rare tijd!

  • Reply Janske
   Twitter:
   20 maart 2020 at 23:15

   Bizar allemaal he… Hoe gaat het bij jullie? Hopelijk gaat het goed!

   • Reply G. T.
    Twitter:
    21 maart 2020 at 15:40

    Als juf vind ik het heel lastig om mijn draai te vinden op mijn werk en thuis met mijn eigen gezin. Niet te hoge verwachtingen voor jezelf en blijven genieten van de kleine dingen.

 • Reply Daenelia 21 maart 2020 at 15:26

  Ik hoor van andere ouders dat ze nu nog meer respect hebben voor de juffen en meesters van de scholen. Het is niet niks om je kinderen nuttig bezig te houden zo’n hele dag.
  Ik werk al wat langer thuis. Nu verplicht voor 3 maanden in ieder geval. Ja. Toch snap ik niet goed waar mensen die paniek in zien van het hamsteren. Ik heb echt nog steeds gewoon mijn boodschappen kunnen doen. Vers brood is er zat; broodbeleg, fruit, groente… Misschien niet wat ik in eerste instantie wilde, maar dat komt wel vaker voor. Soms moet ik dan even een ander merk kopen, zoals met mijn knackebrod. Maar wij hebben gewoon onze normale boodschappen kunnen halen. Misschien hebben wij gewoon geluk. Of gebruiken we minder wc papier?
  Voor februari kwam het ook wel eens voor dat ik na mijn werk salades wilde halen en dat dan net alle salades die ik lekker vind er niet meer waren… Maar dan kies je toch iets anders? Gelukkig heb ik dus echt geen lege schappen gezien. Maar okay: ik koop ook weinig pasta en pastasaus in potten. Toevallig wel afgelopen week, want mijn gozer (werkt nu ook thuis) eet graag tussen de middag een pasta salade. Normaal haalt hij die op zijn werk; nu moeten we daar zelf voor zorgen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge