Fashion Shopping Shoptip

Wat is nou eigenlijk mijn eigen kledingstijl?

17 maart 2020
Wat is nou eigenlijk mijn eigen kledingstijl?
Mijn eigen kledingstijl? Heb ik die eigenlijk wel? Hou ik van casual of sportief? Stoer of juist netjes? Hoewel ik voor mijn twee kleine meiden soms wel een styliste lijk, vind ik het moeilijk om voor mijzelf kleding te shoppen. Want welke stijl past eigenlijk het beste bij mij? Wat is nou eigenlijk mijn eigen kledingstijl?

Een eigen kledingwinkel

Vijf jaar lang werkte ik in een kledingzaak en kocht ik iedere maand nieuwe kleren voor mijzelf. Je kunt je wel voorstellen hoeveel kledingstukken ik inmiddels heb weten te verzamelen. Ik kan er zo een tweedehandswinkel mee vullen.

Grappig genoeg heb ik nooit echt een eigen stijl ontwikkeld, ik vond te veel stijlen leuk. Zo had ik veel spijkerbroeken met basic T-shirts, maar heb ik ook al heel wat dierenprints en bandshirts versleten. Nog steeds vind ik het lastig om voor mijzelf kleding te shoppen en te kiezen wat ik nou echt leuk vind en wat mijn stijl is.

Shoppen met een maatje meer

Zeker met een maatje meer is het natuurlijk extra lastig om iets leuks te kopen, simpelweg omdat lang niet alle trends waar ik van hou ook leuk staan in de grote(re) maten. Dan is het aantal shops sowieso toch al beperkter én wil je ook dat het wel betaalbaar blijft.

Ik merk dat ik daarom vaak uitkom bij dezelfde winkels, omdat ik weet dat ze betaalbare kleding hebben in mijn maat. Toch vind ik het ook juist wel leuk om nieuwe merken uit te proberen omdat er zoveel meer is dan alleen de grote(re) winkelketen.

Shoppen met een stylist

Zo zag ik dat Zalando het nieuwe platform Zalon heeft gelanceerd, waarbij een persoonlijk stylist voor jou kleding uitzoekt die precies bij jou past. Dat is iets voor mij! Met behulp van een aantal voorkeuren, die je zelf aan moet geven op je profiel, kiest jouw persoonlijke stylist(e) speciaal voor jou je kleding uit. Deze laat je vervolgens thuis bezorgen en je kunt dan meteen zien of je het leuk vindt. Een soort surprise box dus. Maar dan wel eentje die helemaal is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Wat een toffe manier om je zo te laten stylen door iemand anders en dus misschien wel een nieuwe stijl te ontdekken die nóg beter bij je past. Zo hoef je niet perse met een stylist op pad te gaan (wat misschien een beetje awkward of spannend is), maar kun je rustig thuis even zelf passen.

Misschien moet ik ook maar eens een Zalon box bestellen. Wie weet kan ik op die manier mijn eigen kledingstijl wel ontdekken. Puur omdat er dan iemand anders voor mij shopt en er misschien wel een compleet nieuwe (fashion)wereld voor mij open gaat!

Ken jij jouw eigen kledingstijl of kun jij ook nooit kiezen?

Wat is nou eigenlijk mijn eigen kledingstijl?
Spread the love

You Might Also Like

 • Will 18 maart 2020 at 23:28

  Ik heb eigenlijk ook niet een eigen stijl.
  Ik koop wat ik leuk vind en wat zo’n beetje bij mijn andere kleren past.
  Soms neig ik wel naar klassiek , heel naturel en ook wel sportief.
  De kleur blauw heeft meestal wel mijn voorkeur, omdat het lekker afkleed.
  Blauwe broek met een mooi rood vest er op.
  En als ik dan in mijn kast kijk is het soms ook wel allemaal een beetje té blauw .
  Dan maar weer een ander kleurtje toevoegen.