Mommy Stuff Persoonlijk

10 Relaxmomenten voor mijzelf – waar ik nooit de tijd voor neem

12 maart 2020
10 Relaxmomenten voor mijzelf - waar ik nooit de tijd voor neem
Relaxmomenten voor mijzelf, die kan ik nooit genoeg hebben. Toch merk ik dat ik, ondanks dat ik er genoeg kan bedenken, er nooit de tijd voor neem. Herken jij dat ook? Dit zijn tien van die relaxmomenten waar ik eigenlijk wél tijd voor zou moeten nemen!

In bad gaan

Toen wij onze badkamer lieten inrichten in ons huis, wisten we zeker dat we een bad er in wilden hebben. Nog steeds sta ik iedere dag in het bad. Om te douchen. Maar echt in bad, ga ik eigenlijk bijna nooit. En dat terwijl ik het een heerlijk relaxmomentje voor mijzelf vind. Zou ik toch vaker moeten doen.

Een boek lezen

In mijn jeugd las ik heel veel boeken en kon ik verdwalen in de bibliotheek in mijn dorp. Wanneer ik een goed boek las, zat ik helemaal in het verhaal. Nog steeds ben ik dol op lezen en heb ik een kast vol boeken staan, die ik allemaal nog wil lezen. Toch kan ik er de rust niet voor vinden om een boek te lezen. Of ik begin er aan en leg hem vervolgens de rest van het jaar op mijn nachtkastje…hmmm.

Naar de sauna

Ik ben pas twee keer naar de sauna geweest, maar wat was dat fijn. Echt even ontspannen zonder mijn telefoon, social media en alle andere afleiding. Dat zou ik vaker willen doen, maar het komt er gewoon niet van.

Datenight met mijn lief

Laten we één keer in de week een avondje voor elkaar hebben. Een keer in de maand dan? Een keer in de maand datenight? Vaak lukt dat niet, ondanks dat we er allebei zo aan toe zijn. Even relaxt, zonder kids en tijd voor elkaar. Ik moet zeggen dat het steeds vaker lukt dan voorheen, maar hier mag zeker meer regelmaat in komen!

Shoppen voor mijzelf

Waar ik ook zo heerlijk van kan ontspannen is om zelf een paar uurtjes te gaan (window)shoppen. Lekker struinen door de stad, soms zelfs zonder missie. zelf beslissen waar ik naar binnen wil, zonder zeurende kids of vent (sorry schat). Ik moet zeggen dat vriendlief eigenlijk altijd heel sportief is als hij mee gaat shoppen, maar het allerliefst ga ik gewoon lekker alleen. Ik kan daar zo van genieten.

5 dagen naar NYC

Amerika is mijn tweede thuis. Niet voor niets heb ik er drie zomers gewoond en gewerkt én heb ik er al een paar hele bijzondere reizen gemaakt. Ik droom er van om terug te gaan en weet dat er een dag komt dat ik er weer zal zijn. Met ons gezin sparen we al een tijdje voor onze rondreis, maar daarvoor zou ik graag met vriendlief weer eens naar NYC willen vliegen. Misschien niet de meest “relaxte” vakantie, maar wel mijn ultieme droomvakantie!

Zonnen in de tuin

Iedere zomer neem ik mijzelf voor om eens lekker in de tuin te gaan liggen, met een boekje erbij. Echt effe chillen en genieten van het zonnetje (niet te lang en te veel, want dat trek ik niet). Op de een of de andere manier lukt dit nooit zo goed. Misschien moet ik deze zomer maar weer eens een kansje wagen.

Een terrasje pikken

Ook zoiets heerlijks! Op een zwoele zomeravond, met vriendinnen, lekker drankjes drinken op het drukke terras en ondertussen mensen kijken en nacho’s eten….wie spreekt er deze zomer met mij af?!

Een massage krijgen

Een stevige massage vind ik heerlijk, alleen gun ik mijzelf deze nooit. Zo stom, want ik vind dat echt een momentje me time. Zelfs als het een beetje te hard is, haha. Weet iemand nog een goede masseur in Eindhoven toevallig?

Naar een festival gaan

Voor ik moeder werd, ging ik samen met mijn lief naar veel verschillende muziekfestivals. Van Pinkpop tot Lowlands, van Roskilde tot Rock Werchter. Fantastisch vond ik dat. Lekker chillen op een grasveld vol muziekliefhebbers, terwijl je favoriete bandjes spelen. Nieuwe muziek ontdekken en sterren ontmoeten tijdens de meet&greets. Dat waren weekenden vol relaxmomenten. Dit jaar zou ik wel naar Pinkpop willen, al is het maar één dag. Puur om weer even dat festival gevoel te ervaren. Maar ik ben bang dat het daar toch niet van komt.

Zo, dat zijn mijn tien relaxmomenten waar ik dus nooit de tijd voor neem. Misschien een mooi lijstje om toe te voegen aan mijn to-do-lijstje voor de komende tijd!

Wat zijn jouw relaxmomenten waar je nooit de tijd voor neemt?

10 Relaxmomenten voor mijzelf - waar ik nooit de tijd voor neem
Spread the love

You Might Also Like

  • Axl
    Twitter:
    21 maart 2020 at 14:16

    Ik ben laatst ook voor het eerst in een sauna geweest. Zo lekker. Even niks aan je hoofd, behalve de hitte dan haha. Ik ga er binnenkort weer naartoe, thanks voor de inspiratie.