Zomer

10 x Waar ik naar uitkijk deze lente & zomer

10 maart 2020
Nog een paar weken en dan is eindelijk de winter weer voorbij. Mijn favoriete seizoen, de lente, staat bijna weer voor de deur. Ik word altijd zo ontzettend blij van alle nieuwe blaadjes aan de bomen en de eerste mooie lentedagen. Ik kan niet wachten! Zeker nu met alle regen ben ik helemaal klaar met deze winterdip en wil ik eindelijk weer naar buiten. Zonder paraplu of regenjas. Ik kijk nu al uit naar de lente en zomer…en dan vooral naar deze 10 heerlijke genietmomenten!

Alles in bloei

Ieder jaar bloei ik zelf totaal weer op, wanneer ik alle natuur om mij heen zie opbloeien. De eerste knopjes en blaadjes aan de bomen, ik kan daar zo van genieten en voel de positieve energie! Nu de eerste narcissen in bloei staan en de bloesem al aan de bomen hangt, krijg ik de eerste lentekriebels weer! Heerlijk!

Langer licht ’s avonds

In de winter merk ik vaak dat ik echt in een winterdipje raak. Zeker sinds februari voel ik mij minder energiek en ben ik al vroeg op de avond totaal gesloopt. Pffff. Om 18 uur voelt het alsof het al 23 uur is en ben ik zo gaar als een garnaal. Ik kan niet wachten tot de avonden straks weer lekker lang licht blijven. Dan voel ik mij automatisch alweer een stuk energieker in de avonden. Fijn!

Buiten spelen

Ondanks dat de meiden dol zijn op tv kijken, willen ze vaak niets liever dan lekker buiten spelen. Maar ja, in de regen naar de speeltuin is niet mijn meest favoriete idee van buiten spelen. Zeker niet wanneer het buiten slechts 5 graden is. Brrrr! Daarom mag het van mij wel weer warm genoeg zijn om weer lekker vaak buiten te spelen met de meiden!

Wandelen

Wandelen vind ik altijd fijn. Tegenwoordig loop ik regelmatig naar mijn werk in plaats van dat ik op de fiets ga. Een half uurtje heen en half uurtje ’s avonds weer terug naar huis. Even mijn hoofd leeg maken én lekker bewegen. Echt ontspannend vind ik dat! Fijn als het straks niet meer in de kou en regen hoeft.

Barbecueën

Waar ik ook nu al naar uitkijk is om in de zomermaanden lekker te gaan barbecueën. Ik kan nu al watertanden van de heerlijke recepten van een Sticky Bacon Jelly Burger op Kamado Express. Om je vingers bij af te likken! Hmmm! Helaas hebben we niet zo’n super toffe Kamado Joe barbecue in huis, maar wel eentje waar ik deze zomer de lekkerste burgers en ’s mores op kan gaan maken! Dit jaar wil ik mijn 37,5 verjaardag in de zomer gaan vieren én misschien zelfs met de barbecue erbij. Ik heb er nu al zin in om mijn verjaardag ook eens in de zomer te vieren!

Hmmm ’s mores!

Op vakantie gaan

Ondanks dat we nog geen vakantieplannen hebben voor de zomervakantie, staan er wel al een paar weekendjes weg gepland in de komende maanden. We genieten zo van de vakanties samen met ons gezin. Het maakt eigenlijk niet eens uit waar we naartoe gaan of wat we doen, het is altijd weer een groot feest! Toch is de zomervakantie wel het allerfijnst. Ik kijk er nu al naar uit!

Zomerfestivals bezoeken

Het fijne aan de zomer vind ik alle leuke buitenfestivals. Hier in en rondom Eindhoven zijn er in de zomermaanden bijna ieder weekend leuke kidsproof festivals te bezoeken. Vaak is er zoveel leuks te doen, dat je zelfs moet kiezen omdat het anders te veel wordt. Samen met de kids dansen op livemuziek en lekker eten bij de verschillende foodtrucks. Dat is toch ultiem genieten en voelt écht als vakantie!

Zonder jas naar buiten

Je kunt het je nu nog bijna niet voorstellen, maar over een paar maanden kunnen we weer zonder jas buiten lopen. Dan mogen alle dikke winterjassen, truien en vesten weer boven in de kast en alle zomerkleren weer vooraan! Dat betekent ook dat ik binnenkort maar eens de kledingkasten van de meiden moet gaan uitzoeken. Eens kijken of alles nog past, of dat er nog geshopt moet gaan worden (hè bah, wat vervelend, haha!).

Naar het strand

Ohhhh…ik kan niet wachten om lekker naar het strand te gaan. Lekker chillen met vriendlief, terwijl de meiden zandkastelen bouwen. Met op de achtergrond het geluid van de golven hoor. Ultiem genietmomentje is dat!

Ijsjes eten

Tja….in de zomer is er altijd wel een goed excuus om ijsjes te eten, toch? En laten we nou net een paar hele goede ijssalons hier hebben in de buurt én twee meiden die dol zijn op ijsjes! Ik zeg….kom maar op met die zomer!

Heb jij ook zo’n zin in de lente/zomer? Waar kijk jij het meest naar uit?

10 x Waar ik naar uitkijk deze lente & zomer

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like