hotspot Review Uittip

Spelen bij Recreatiepark Pukkemuk – Uittip in Brabant

3 maart 2020
Spelen bij Recreatiepark Pukkemuk - Uittip in Brabant
Recreatiepark Pukkemuk in Dongen is niet zomaar een recreatiepark. Je kunt er namelijk allerlei verschillende dingen doen! Zo is er een binnen- en buitenspeeltuin, een Boerensprookjesbos én een super coole waterspeelplaats. Dit alles en nog veel meer allemaal tussen de boerderijdieren. Pure Brabantse nostalgie en gezelligheid bij Recreatiepark Pukkemuk!

Recreatiepark Pukkemuk

Lola mocht vorig jaar zomer samen met zo’n 100 kleuters voor haar schoolreisje naar Recreatiepark Pukkemuk in Dongen. Het was snikheet, dus kon ze die dag helaas alleen binnenspelen. Daarom was ze erg blij dat ze dit keer met ons terug mocht en dit keer ook buiten kon spelen. Buiten is namelijk nog veel leuks te ontdekken bij Recreatiepark Pukkemuk.

Wat is Pukkemuk?

Recreatiepark Pukkemuk is opgericht door Huub van Leijsen en zijn partner Jocky. Hij is geboren en getogen op de plek waar Pukkemuk zich nu bevindt. Het begon met het idee om kinderfeestjes te gaan organiseren, waarvoor ze in 2001 de binnenspeeltuin en een kinderboerderij openden. Later zijn ze gaan uitbreiden naar buiten met o.a. de bootjesbaan, watersplash, boerensprookjesbos en de trampolines. Omdat Pukkemuk ooit een boerderij was, willen zij nog steeds het boerenleven overbrengen. Dit zie je overal terug in het park.

Op dit moment is Recreatieboerderij Pukkemuk hard bezig met de uitbreiding van het vakantiepark, het restaurant, de bowlingbaan en de vergaderruimte. Ook is Pukkemuk een werkplek voor mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking.

Kinderboerderij

Omdat er flink wat regen was voorspeld en het in de ochtend nog even droog was, besloten we om eerst buiten te gaan spelen. Schommelen met zijn tweetjes en een wedstrijdje doen op de skelters. Veel van de speeltoestellen staan in de veldjes waar ook de dieren verblijven. Glijbanen tussen de geitjes door en klimtoestellen bij de hertjes en varkens. Wat een grappige combinatie!

Dieren

Naast de geitjes, hertjes en varkens, zien we ook veel mooie vogels, kangaroes, konijntjes en nog meer andere dieren. De meeste dieren zijn gelukkig totaal niet onder de indruk van de spelende kids om hen heen.

Boerensprookjesbos

Wat de meiden ook erg leuk vinden, is het Boerensprookjesbos. In het bos staan allerlei kleine huisjes met daarin poppen. Wanneer je op een van de rode knoppen drukt, krijg je een verhaal of muziekje te horen over wat zich afspeeld in het huisje. Lekker kneuterig en super Brabants, maar erg leuk voor kleine kids. Al vond Lola het in het begin wel een beetje spannend allemaal.

Geitjes voeren

In het Boerensprookjesbos staan ook twee geitjes, die we wat eten voeren. Dat is natuurlijk super leuk!

De Hooiberg

Halverwege het Boerensprookjesbos, staat een enorme hooiberg, waarop de kids heerlijk kunnen klimmen en glijden vanaf een hoge glijbaan. Dat is natuurlijk één groot avontuur!

Klompjesbaan

De favoriete attractie voor beide dames in Pukkemuk is toch wel de Klompjesbaan. Een rondje varen in je eigen gele klompje, dat is toch ook super leuk. Ze stralen beiden van trots, tijdens de vele rondjes! Kijk die snoetjes dan!

Air-trampolines

Naast het Splashpark (een kleurrijk waterpark), liggen twee enorme air-trampolines. Nou, daar maak je twee van die stuiterballen als Lola en Coco natuurlijk mega blij mee. Als het niet zo koud was geweest, had ik de dames er waarschijnlijk nooit meer vanaf gekregen denk ik. Zo leuk!

Binnenspeeltuin

De binnenspeeltuin is ruim opgezet, met veel overzicht en genoeg tafels voor alle papa’s en mama’s. Op sommige dagen zijn er ook nog extra gratis activiteiten voor de kinderen. Dit keer kon je zelf pizza’s versieren en daarna lekker op smikkelen. Super leuk!

Wat vinden wij van Recreatiepark Pukkemuk?

Afgelopen zondag waren we een dagje met ons gezin op bezoek bij Pukkemuk. In de ochtend hebben we ruim twee uur buiten gespeeld, door het Boerensprookjesbos gewandeld en gesprongen op de springkussens. Vooral de springkussens en de Klompjesbaan waren erg geliefd bij de dames. Daarna was het tijd om pannenkoeken te gaan eten en lekker op te warmen binnen.

In de binnenspeeltuin hebben de meiden zich nog zo’n drie uur kunnen vermaken in de speeltoestellen, op het springkussen en bij het pizzabakken. Ondertussen hadden papa en mama alle tijd om even bij te kletsen, nacho’s te eten en tijdschriften van de leestafel te lezen.

Kids van 2 tot 7 jaar

Pukkemuk was echt een verrassing voor ons. Heel anders dan alle andere recreatieparken die we eerder hebben bezocht. Een combinatie van alle binnen- en buitenactiviteiten maken Pukkemuk tot een perfect dagje uit voor gezinnen met kleine kids. Ik denk dat kids van 2 tot 7 jaar zich hier het beste kunnen vermaken. Sommige attracties zijn misschien wat oubollig en kunnen wel een opkapbeurt gebruiken, maar het heeft ook wel weer wat nostalgisch.

De toiletten zijn netjes en er zijn genoeg zitplekken binnen én buiten. Er kan gratis water en ranja getapt worden en het personeel is erg vriendelijk. Er is veel keus aan eten en drinken, zoals pannenkoeken, broodjes en frietjes, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes.

Nóg leuker in de zomermaanden

Ik denk dat het nóg leuker is om Pukkemuk in de zomermaanden te bezoeken, omdat je dan ook lekker kunt spetteren in de Watersplash of uren kunt spelen in de zandbak. Als het aan de meiden ligt, gaan we deze zomer zeker nog een keertje spelen bij Recreatiepark Pukkemuk!

Handige info

Pukkemuk
013-5159930
Vaartweg 192-A
5106 NG Dongen

Openingstijden:

Het hele jaar, 7 dagen per week, elke dag open van 10:00 – 18:30 uur.

Toegangsprijzen:

Prijzen verschillen per dag, bekijk hier alle prijzen.

Spelen bij Recreatiepark Pukkemuk - Uittip in Brabant

Bekijk ook deze toffe uittips in Nederland:

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like