Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 3,5 jaar

26 februari 2020

Lieve Coco,

Vandaag ben jij 3,5 jaar oud! Nog maar 6 maanden en dan ga je net als je grote zus ook naar de basisschool. Volgens mij kun je niet wachten tot het eindelijk zo ver is! Wanneer je soms ’s morgens Lola mee naar haar klas brengt, wil je het liefst zelf ook mee spelen en in de klas blijven. Omdat je al zo groot bent, vragen andere mama’s mij regelmatig of je al bijna naar school gaat. Gelukkig duurt dat nog even en kunnen we samen met zijn tweetjes nog veel leuke dingen doen tijdens onze ochtendjes met zijn tweetjes!

Samen spelen, wandelen en fietsen, er lekker op uit gaan. Samen boodschapjes doen of boekjes lezen op de bank. Maar ook zelf kun je zooo fijn spelen. In je keukentje maak je de lekkerste lettersoepjes en met je grote telefoon, voeren we de grappigste gesprekken.

Je groeit als kool en weegt inmiddels alweer 17,5 kg. Je bent ook een stuk langer dan de meeste kindjes van je leeftijd. Volgens mij heb je een flinke groeispurt gehad, want je zegt regelmatig dat je beentjes zo “moe” zijn. Ik denk dat het komt omdat ze zo hard aan het groeien zijn, lieve schat. Ik zie je zachte peuterbeentjes langzaam veranderen in lange kleuterbenen. Ook in je snoet zie ik je smaller worden en begin je steeds meer op Lola te lijken!

Ondanks dat je veel op haar lijkt, ben je toch een heel ander meisje. Je bent een doener, terwijl Lola een denker is. Je weet precies wat je wilt en gaat recht op je doel af. Je bent niet bang en super stoer. Bovenal ben je lekker vrolijk en spontaan. Grapjes maken om anderen aan het lachen te maken, dat is waar je een ster in bent. Gekke bekken trekken, grapjes maken en schudden met je billen. Jij krijgt iedereen aan het lachen en geniet zelf het allermeest.

Sinds kort heb ik ontdekt dat je super knap kunt tekenen. Je kunt al poppetjes maken en mensen “natekenen”. Dat is zooo leuk om te zien hoe jij met je eigen fantasie zo’n prachtig kunstwerk tot leven brengt op papier. Hoe je dan achteraf trots komt showen wat je nu weer voor moois hebt getekend. Kleine knapzak!

Nog zes maanden blijf jij mijn kleine peuter, lieve Coco. Daarna mag je de wereld van de basisschool gaan ontdekken. De wereld van het spelen bij vriendjes en vriendinnetjes en kinderfeestjes vieren. Iets waar jij nu al ontzettend naar uitkijkt, maar waar mama nog graag even op wil wachten. Gefeliciteerd met je halve verjaardag Coco!

Ik ben trots op jou!

Ik hou van jou, tot aan de maan en weer terug!

Kusje van Mama

Lees hier ook mijn persoonlijke brief aan Lola, toen ze 3,5 jaar werd.

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Coco toen ze 3 jaar en 2 jaar werd. En deze voor Lola’s 2e verjaardag en 3e verjaardag. Lees hier mijn persoonlijke brief aan Coco toen ze 1 jaar werd. En deze voor Lola’s 1e verjaardag

Lees hier ook mijn vorige maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand.

Hier nog een paar foto’s van Lola’s “3,5 jaar” fotoshoot:

Een brief aan mijn dochter – Lieve Coco – 3,5 jaar

Spread the love

You Might Also Like