Home

Een speel- & kleedkamer i.p.v. een slaapkamer

18 februari 2020
Speel- en kleedkamer in plaats van slaapkamer
Anderhalf jaar geleden besloten we om onze meiden samen op één slaapkamer te laten slapen. Samen in een stapelbed, in een kamer waar alleen geslapen zou worden. Er bleef dus nog één slaapkamer over. Een perfecte kamer om te veranderen in een speel- en kleedkamer. Wij gebruiken deze kamer namelijk om aan en uit te kleden, om lekker voor te lezen én om (’s ochtends) in te spelen. Was dit een goed idee of hebben we achteraf toch spijt?

Samen slapen

Sinds de zomer van 2018 slapen de dames samen in een stapelbed. Het is natuurlijk altijd even wennen (en spannend voor papa en mama) om te zien of dat goed gaat. Natuurlijk zijn er momenten dat het iets te lang gezellig is of dat het ’s avonds (te) lang onrustig blijft. Maar over het algemeen gaat het samen in één stapelbed slapen erg goed. Nog steeds ben ik erg blij met ons zelfontworpen Ikea Hack Kura stapelbed. De meiden vinden hem fantastisch en het is gewoon echt een fijne slaapplek.

Speelkamer

De kamer die voorheen Lola’s slaapkamer was, hebben we toen veranderd in een speelkamer. Een kamer waarin de meiden fijn (zachtjes) in de ochtend zelfstandig mogen spelen. Ook is het meteen de kamer waarin we onze favoriete fauteuil én boekenkast vol met kinderboeken hebben staan. Een heerlijk plekje waar je lekker boekjes kunt lezen en waar wij al heeeel wat boekjes hebben voorgelezen.

Kleedkamer

Daarnaast is het ook meteen de (aan- en uit)kleedkamer. Er staan maar liefst 2 volle kasten en één mega vol rek met kinderkleding van de dames. Iedere avond stel ik voor ieder een toffe kledingset voor de volgende dag samen, zodat ze alleen nog maar zelf hoeven aankleden. Heerlijk vind ik dat. Gelukkig vinden de meiden het (meestal) ook nog leuk wat ik uitkies.

Lekker spelen

“Mogen we naar de speelkamer?”, is de standaard vraag in de ochtend. Wanneer het na half 8 is, dan mag het, anders mogen ze nog even blijven liggen. Vaak word dan ook de tweede wakker en volgt ze al snel haar zus naar de speelkamer. Samen boekjes lezen, verkleden of baby en moedertje spelen. Vooral door dat laatste zijn ze soms zo luidruchtig dat ze ons alsnog wakker houden. Terwijl het juist de bedoeling wat dat zij konden spelen en wij nog even kunnen uitrusten. Om de geluidsoverlast wat te beperken zijn we op zoek gegaan naar dikke vloerkleden. Toen die eenmaal op de grond lag, was het geluid een stuk zachter. Wel een beetje jammer als ze dan de deuren vergeten dicht te doen. *Zucht*

Blij of spijt?

Natuurlijk zitten er nadelen aan het samen slapen. Zo worden ze soms wakker van elkaar. Of blijft het lang onrustig. Maar we zijn vooral erg blij met deze indeling van de slaapkamers. De meiden vinden het erg fijn om samen te slapen in hun coole Kura bad van Ikea, wat eigenlijk vooral heel erg goed gaat. De speelkamer is een groot succes en ik heb alle ruimte voor alle kinderkleding. Ook vinden we het fijn dat de slaapkamer er is om in te slapen en de speelkamer om in te spelen.

Terug naar twee slaapkamers?

Over een paar jaar zullen de dames vast weer een eigen slaapkamer willen, dan kunnen we het natuurlijk gewoon weer aanpassen. Dan kan ik meteen weer twee kamers restylen, wat natuurlijk ook super leuk is. Maar tot die tijd, laten we het lekker zoals het nu is!

Hebben jouw kids ieder een eigen slaapkamer, of slapen ze samen?

speel- & speelkamer

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Nicole 18 februari 2020 at 07:23

    Wij hebben er ook even aan gedacht of we dit zouden doen. Maar er zit hier sowieso iets meer leeftijdsverschil tussen plus een jongen en meisje. Denk dat als we het nu gaan veranderen dat we dan al heel snel weer terug kunnen veranderen en dat vind ik dan weer zonde. Plus milo heeft net een nieuw bed haha. Maar het zou wel ideaal zijn om zijn kamer als speelkamer te gebruiken.