Mommy Stuff

Mijn 14 favoriete apps

13 februari 2020
14 favoriete telefoon apps
Mijn telefoon is niet weg te denken uit mijn dagelijks leven. Ik heb een poging gedaan om te minderen, maar die mislukte vrijwel meteen. Ik zit (zoals de meeste mensen) ook veel te vaak op mijn telefoon, maar niet alleen maar voor de fun. Veel apps die ik gebruik zijn niet alleen leuk, maar ook erg handig. Voor mijn blog én persoonlijk. Dit zijn mijn veertien favoriete apps van dit moment!

Nieuwe telefoon?

Zoals ik al eerder schreef, wil ik ook graag een nieuwe telefoon kopen. Een paar weken geleden had ik dan eindelijk de Samsung Galaxy S10 in mijn handen en was meteen enthousiast. Deze stond al een tijdje op mijn wensenlijstje. Al zijn deze week ook de veelbelovende nieuwe Samsung S20 Plus telefoons gelanceerd. Eens kijken of ik niet liever voor een van deze kersverse nieuwe modellen wil gaan. Verwacht wordt namelijk dat deze telefoons zelfs in 8K kunnen filmen en 4 of 5 camera’s hebben. Hoe tof is dat!? Ik gebruik mijn telefoon ook voornamelijk om mooie foto’s mee te kunnen maken, dus dat is zeker een groot pluspunt! Ook de batterij heeft veel meer power, wat natuurlijk wel fijn is wanneer je nóg meer videos en filmpjes maakt,hihi

Dit zijn op dit moment mijn favoriete apps:

WordPress

Omdat mijn blog in WordPress staat, gebruik ik deze app veel voor mijn blog. Om snel iets aan te passen, reacties te beantwoorden of om iets op te zoeken. Mijn artikelen zelf schrijf ik altijd op mijn laptop,dat typt toch net wat makkelijker.

Facebook

Natuurlijk mag Facebook niet ontbreken in mijn lijstje. Ik moet zeggen dat ik deze app wel wat minder vaak gebruik de laatste tijd. Vooral door het vreselijke algoritme is Facebook lang niet meer zo leuk om bij te houden als vroeger. Dat merk ik bij mijzelf, maar zie ik ook terug bij anderen. Toch gebruik ik deze app dagelijks, vooral voor het delen van berichten op mijn Facebookpagina van Janske.nl en voor het contact met mijn volgers.

Instagram

Mijn favoriete app is toch wel Instagram! Volgens mij zit ik schandalig vaak en lang op deze app. Ondanks dat mijn stories vaak blokkerig zijn (wat ik met geen mogelijkheid verbeterd krijg – ik zou tenminste niet weten hoe?!), ben ik dol op deze app. Ik geniet echt wanneer ik over mijn feed scroll. Ook laat ik mij graag inspireren door mooie foto’s van anderen, zo leuk! Daarnaast verkoop ik ook de kleding van mijn kids op mijn tweede Instagramaccount @janskeverkoopt. Dubbel zo leuk dus!

Whatsapp

WhatsApp is ook zo’n app die niet vergeten mag worden. Groepchats voor mijn werk, de ouders uit Lola’s klas en groepen met vriendinnen, het is echt een uitkomst op hierop snel met elkaar te kunnen communiceren. Super fijn! Ik gebruik WhatsApp trouwens ook vaak op mijn laptop, dat typt zo lekker snel. Ideaal!

Agenda

Al jaren gebruik ik mijn Agenda app op mijn telefoon om alles in te plannen. Alle gezamenlijke afspraken deel ik altijd met vriendlief, zodat we deze beiden in onze agenda’s hebben staan. Zo weet ik precies hoe mijn week er uit ziet en kan ik makkelijk nieuwe afspraken inplannen. Het is ook meteen een soort to-do-lijst voor mij, ik zet er echt alles in.

Keep – notities

Keep is ook een app waar ik dagelijks verschillende lijstjes in bijhoud. To-do-lijstjes, aantekeningen, mijn biedingen op Marktplaats, er staat echt vanalles in. Mijn digitale post-it, zeg maar. Ik zou niet meer zonder kunnen, zeker niet na mijn tweede bevalling, haha. Ik noteer het liever, dan dat ik alles moet onthouden.

Google Analytics

Op Google Analytics kan ik alles terugvinden over hoeveel bezoekers er op mijn blog komen kijken. Super interessant om te zien of een artikel goed gelezen wordt en welke onderwerpen populair zijn. Zeker wanneer ik een heel persoonlijk artikel schrijf, vind ik het spannend om te kijken hoeveel mensen er aan het lezen zijn.

Gmail

Mijn mails lees ik meestal op mijn telefoon. Ik heb mijn meldingen wel uitgezet omdat dit teveel onrust gaf, maar toch betrap ik mijzelf dat ik regelmatig check of er nieuwe mails zijn binnengekomen. Oops!

Marktplaats

Ook op de Marktplaats app ben ik bijna dagelijks te vinden. Niet alleen om de leukste kinderkleding van mijn meiden op te verkopen, maar ook om zelf te snuffelen naar (tweedehands) pareltjes! Heerlijk vind ik dat!

Photogrid

Op Photogrid bewerk ik mijn foto’s voordat ik ze op Instagram plaats. Ik zet hier altijd mijn naam in omdat ik in het verleden meerdere keren heb meegemaakt dat mensen het nodig vonden om foto’s van mijn kinderen ongevraagd te stelen en gebruiken als ‘model’ of ‘hun eigen kids’. Fijne app ook!

NBFM

De Newborn Fit Mama app staat sinds mijn verjaardag op 1 januari op mijn telefoon. Hierin noteer ik mijn voeding en kan ik schema’s bijhouden. Ook kan ik er gezonde recepten in vinden en oefeningen terugvinden. Lekker overzichtelijke app ook!

Pinterest

Pinterest is ook zo’n geweldige app waar je vrijwel altijd in kunt verdwalen. Heerlijk om inspiratie op te doen en alles te verzamelen in je verschillende boards. Super leuk en verslavend! Volg je mij al op Pinterest?

Canva

In de app van Canva kun je super makkelijk de leukste social media ontwerpen maken. Veel zijn zelfs gratis en erg makkelijk om snel te knippen en plakken. Het ziet er tof uit én is gratis. Ik gebruik Canva voor ieder nieuw artikel op Janske.nl en zou niet zonder willen.

ING Bankieren

Last but not least, de ING app. Al mijn bankzaken en die van ons gezin, regel ik in de ING app. Omdat ik er snel en makkelijk in kan werken, weet ik altijd precies hoe ik ervoor sta qua financiën. Altijd fijn!

Wat zijn jouw favoriete apps?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like