Blog Review

Boost je Blog weekend (Blogger by Nature) – Review

12 februari 2020
Boost je Blog weekend (Blogger by Nature) - Review
Boost je Blog weekend, een weekend samen met 9 bloggers om je blog een boost te geven. Afgelopen weekend was ik één van deze bloggers die samen met Blogger by Nature tijdens het allereerste Boost je Blog weekend. Ik volgde trainingen in affiliate marketing, social media & branding, Pinterest en meer! Een super gezellig en vooral ontzettend leerzaam weekend in een huis vol bloggers!

Blogger by Nature

Al een aantal jaar volg ik Esmée van Website4mama en ook ging ik al eerder naar haar toffe Blogger By Nature Event in Soest. Tijdens deze dag leerde ik mega veel over de meest uiteenlopende onderwerpen waar je als blogger mee te maken krijgt. Een dag bomvol informatie en inspiratie plus je ontmoet een heleboel andere bloggers. Ontzettend gezellig en leerzaam voor (beginnende) bloggers.

Boost je Blog weekend

Toen ik een tijdje geleden een uitnodiging ontving van Esmée, met haar idee om een Boost je Blog weekend te organiseren, was ik meteen erg enthousiast! Een weekend waarin je écht de tijd kunt nemen voor blog gerelateerde onderwerpen, zodat je trainingen krijgt waarin je echt de diepte in kunt gaan. Dat was precies waar ik naar op zoek was!

Boost je Blog weekend Leistert 1
sdr

Wij bloggers “doen maar wat”

Als blogger “doen we vaak maar wat” en kun je niet echt een opleiding volgen voor hoe het allemaal precies moet. Je kunt niet een jaartje naar de “blogschool”, waarna je een diploma krijgt en kunt beginnen. Ook ik begon mijn blog 8 jaar geleden zonder echt te weten wat ik precies deed. Er is dus zelfs voor mij nog genoeg te leren! Een mooi moment op in mijn blog te investeren en mee te gaan dit weekend dus!

De Leistert

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver, we verbleven in een prachtig ruim 18-persoonshuis in recreatiepark de Leistert. We kregen ieder een eigen slaapkamer en hadden de keuze uit maar liefst vier badkamers. Wat een luxe! Even een weekendje me time, zoveel kletsen over bloggen als je maar wilt én veel nieuwe dingen leren en delen over je blog. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt!

TVOH & sauna

De meeste van ons kwamen op vrijdagavond al aan in het huis. We begonnen de avond gezellig op de bank, met wat wijn en TVOH. Gewoon relaxt, even ontspannen en elkaar alvast wat beter leren kennen. Esmée had alles zo goed voorbereid, dat we lekkere snacks hadden en iedereen voor zich zijn eigen plan kon trekken. Zo hadden we zelfs een sauna in ons huis en hadden een aantal van ons ook een tv op hun slaapkamer. Echt even genieten!

Boost je Blog weekend Leistert 1

Affiliate Marketing en Social Media & Branding

Op zaterdag kregen we de eerste twee trainingen. Affiliate Marketing door Jennifer van Affilliate Blogger en Social Media & Branding door Debra van Dsocials. Beide trainingen duurden drie uur, waardoor we echt de diepte konden ingaan op de onderwerpen. Er was continu ruimte voor (persoonlijke) vragen en iedereen kreeg persoonlijk advies voor zijn of haar blog en Instagramkanaal. Super interessant, leerzaam en vooral inspirerend!

Borrelen en ontspannen

Tussen de trainingen door aten we gezamenlijk en genoten we van Esmées heerlijke kookkunsten. Ook was er ruimte om even te ontspannen of lekker te wandelen over het park. Tussendoor kregen we opdrachten en een challenge waarmee we meteen aan de slag konden gaan. In de avond was er ruimte om gezellig te borrelen, spelletjes te spelen en tv te kijken.

Google Analytics/Google Search console & WordPress oplossen

Zondag was het tijd voor een uitgebreide Google Analytics/Google Search console & WordPress oplossen training door Gea van Jouw Technische Coach. Ik leerde veel nieuwe dingen waar ik nog niet zo bekend mee was, dus er ging een wereld voor mij open! Bizar hoe je als blogger soms van bepaalde onderwerpen totaal niets af weet en er dus nog zoveel meer uit je blog te halen is.

Boost je Blog weekend Leistert 1
cof

Pinterest Strategie

Onze laatste training van het Boost je Blog weekend was de training Pinterest Strategie door Jodi van Pinacedemie. Ook dit was weer een super leerzame training. Al eerder had ik een training van Jodi bijgewoond tijdens het Blogger by Nature event, maar dit keer gingen we overal nog dieper op in en gaf ze zelfs aan iedereen persoonlijke feedback en tips over je Pinterestpagina en borden. Super fijn!

SEO Advies

Rob van was één van de bloggers en met zijn eigen bedrijf ZenSEO had voor alle bloggers ook nog een persoonlijk SEO advies uitgewerkt, zo ook voor Janske.nl. Super interessant en fijn dat hij speciaal voor ons een SEO advies had uitgeschreven. Zo kon ik precies zien wat mijn verbeterpunten waren en kon ik met hem hier even over sparren. Dankjewel Rob!

Gestrand in de Leistert door storm Ciara

Op zondag was heel Nederland in rep en roer door storm Ciara. Ook voor ons was het een spannend weekend en uiteindelijk besloten vijf van ons een nachtje langer te blijven slapen in ons huis in de Leistert. Gelukkig hadden we nog genoeg eten en was het super gezellig. Een betere plek hadden we niet kunnen hebben om te stranden tijdens storm Ciara!

Boost je Blog weekend – wat vond ik er van?

Voor vertrek had ik al ontzettend veel zin in het Boost je Blog weekend en keek ik er enorm naar uit. Echt verwachtingen had ik niet en ik was vooral erg nieuwsgierig. Ik heb het hele weekend ervaren als een ontspannen, relaxt en gezellig weekend. Alles was tot in de puntjes verzorgd en de accommodatie in de Leistert was van alle gemakken voorzien.

Ook alle trainingen waren stuk voor stuk ontzettend leerzaam en inspirerend. Ik heb er veel van geleerd en kreeg er inderdaad echt een boost van! Ik kan niet wachten om met al deze nieuwe kennis, tips en trucs ook Janske.nl een flinke boost te kunnen gaan geven de komende tijd! Twijfel je om zelf ook mee te gaan, gewoon gaan! Je zal er geen spijt van krijgen!

Is de volgende editie – iets voor jou?

Meteen na het weekend kreeg ik van andere bloggers de vraag hoe ik het Boost je Blog weekend had ervaren en of het ook iets voor hen was. Wanneer je net als ik al een aantal jaar blogt en je het gevoel hebt “ik doe maar wat”. Wanneer je meer leren over hoe je jouw blog een boost kunt geven? Dan is een Boost je Blog echt een aanrader! Het voelt als een mini vakantie, even me time en ondertussen samen met andere bloggers nieuwe dingen leren over het bloggen. Ik zeg, niet twijfelen, maar doen!

Dankjewel lieve Esmée, voor alle goede zorgen en super voorbereiding! Ik heb genoten en zoveel geleerd! Het was een topweekend!

Ook jullie bedankt voor alle gezelligheid, leuke gesprekken en fijne tips Marjolein, Fleur, Rob, Maike, Ingrid, Ellen, Daniëlle.

Boost je Blog weekend (Blogger by Nature) - Review
Spread the love

You Might Also Like