Review

Wanneer stap je over van hydrofiele doek naar handdoek?

28 januari 2020
Hydrofiele luiers zijn van die dingen, waarvan je meestal nog nooit van gehoord hebt voordat je zwanger bent. Maar zodra je moeder wordt, kun je niet meer zonder en gebruik je deze multifunctionele doeken voor alles! Maar wanneer stop je eigenlijk met het gebruiken van hydrofiele luiers en stap je over naar een normale handdoek voor je kids?

Hydrofiele luierpraat met jan Versteegh

“Je kunt er nooit genoeg hebben!”, roep ik altijd, wanneer het onderwerp hydrofiele luiers aan bod komt. Ik heb ze in de afgelopen jaren dan ook echt overal voor gebruikt en nog vind ik ze super handig. Voor het afdrogen van je baby of als extra beschermlaagje in het bedje. Voor alle boertjes en voedingsmomentjes, maar ook om op te verschonen of onder te slapen tijdens een uitstapje.

Zo had ik met Jan Versteegh ooit een grappig gesprek over hoe er een wereld voor hem open ging, toen hij de hydrofiele luiers ontdekte. Samen waren we zelf verbaasd over waarvoor je deze handige doeken allemaal kunt gebruiken. Op dat moment dacht ik dat ik nooit meer zonder zou willen,

Overstappen naar “normale” handdoeken

Nu de kids wat groter worden, merk ik dat ik steeds vaker grijp naar een “normale” handdoek, in plaats van de hydrofiele luiers. Een normale handdoek is toch wat groter, zodat ik er maar 1 per kind nodig heb. Ik laat de meiden vaak ook zelf kiezen welke ze willen gebruiken en tegenwoordig “wint” de handdoek meestal.

Omdat ik zelf al een tijdje nieuwe handdoeken wilde aanschaffen, vond ik dit wel een mooi moment om over te stappen van de hydrofiele luiers naar handdoeken. Maar dan wel mooie, nieuwe en vooral lekker zachte handdoeken! Omdat ik dan ook meteen een flinke stapel wil van hetzelfde merk, besloot ik om er meteen een complete set in één keer te bestellen. Ik kon op de website zelfs makkelijk zoeken op de zachtheid van de handdoeken. Wanneer je op Badkamerstore.nl naar de handdoeken categorie gaat hebben ze links een handig filter. Hoe hoger het grammage niveau hoe zachter de handdoek is, hoe handig is dat?!

Heerlijk zacht

Ik koos voor drie vrolijke kleurtjes: Capri Blue, Lagoon en Meadow Green van het merk ‘Vossen’. Met bijpassende washandjes in dezelfde kleur blauw, wat een kleurrijk feestje! De dametjes zijn hier dol op douchen en in bad gaan, dus gaan we vanaf nu lekker afdrogen met deze heerlijk zachte handdoeken. Lekker met “grote mensen handdoeken”, net als mama! Al zal ik zeker nog een stapeltje hydrofiele doeken bewaren, want die blijven altijd handig, toch?!

Wanneer ging jij over van hydrofiele luiers naar handdoeken?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Lotte 28 januari 2020 at 06:41

    Wij gebruiken nog steeds hydrofiele doeken, maar dan de XXL versie! Kunnen de kinderen zich heerlijk in wikkelen na bad, douche of zwemles, ideaal! Ze drogen super af, zo fijn! Ook hier nog een stapeltje ‘gewoon formaat’ in de kast. Komen regelmatig van pas!