Kids Persoonlijk

Toch niet weer terug naar badje vier!?

22 januari 2020
Herinner je nog onze “zwemles-avonturen“? Over hoe Lola in het begin als een speer ging, om vervolgens een jaar lang (!) in hetzelfde badje te blijven hangen? In december mocht ze ein-de-lijk door naar badje 5, maar afgelopen zaterdag vertelde de badmeester doodleuk dat ie vond dat Lola misschien toch maar terug naar badje 4 moest. Say what?! Dat meen je toch niet?!

Eindelijk straalt ze weer

De eerste twee zwemlessen in badje 5 waren voor Lola én voor mij een hele verademing. Zwemles in een groepje van “slechts” 6 kids, met een badmeester die ieder kind individueel begeleid en waar nodig corrigeert. Een strenge, grappige en vooral duidelijke manier van lesgeven. Lola was meteen fan van haar nieuwe badmeester, dat zag ik aan haar snoet. Ze deed flink haar best en ondanks dat ze stond te bibberen aan de kant, zag ik haar stralen.

Ze wilde niet een hele week wachten tot de volgende zwemles, zo leuk was het. Naar mijn idee ging het ook best goed. Tot de badmeester een opmerking maakte dat dit groepje niet zo’n hoog niveau had. Dat sommige kinderen eigenlijk nog in badje vier hadden moeten zitten en hij zich afvroeg wat zijn collega’s in badje vier eigenlijk geleerd hadden aan de kids. Uhm, ok. Ik liet het bezinken en dacht er verder niet veel meer over na. Het zou vast wel goedkomen, misschien mag Lola niet meteen op voor haar diploma na één seizoen in badje vijf, dat is dan maar zo. Dat overleven we ook wel weer.

foto: Maljaars Fotografie

Terug naar badje 4

Afgelopen zaterdag was ik een weekendje weg met mijn vriendinnen. Aan vriendlief de beurt om voor de eerste keer bij Lola in badje vijf te komen kijken. Coco mocht ook mee, leuk! Halverwege de zwemles ontving ik een berichtje met daarin “Lola zwemt niet goed. Hij wilt haar terug naar badje 4 misschien.” Las ik dat nou goed, terug naar badje 4?! Neeeeeeeee!!!

Zoveel gedachten vlogen rond in mijn hoofd. Arme Lola, moet ze nou misschien terug? Ze heeft zoooo haar best gedaan en was zoooooo blij toen ze eindelijk naar badje vijf mocht. Moeten we nou wéér extra zwemlessen nemen? Daar heb ik helemaal geen zin in! Moeten we dan toch besluiten om te stoppen bij dit zwembad? Argghhhhh. Ik baalde dat ik er niet bij was en niet gewoon even zelf kon overleggen met de badmeester. Ik probeerde er niet aan te denken, maar toch bleef het mij de rest van de middag in mijn achterhoofd rondspoken.

Stoppen met de zwemles?

Eenmaal thuis besproken we de situatie en besloten we om contact op te nemen met het zwembad. Dit keer wilden we meteen ingrijpen en niet nog een keer pas wanneer het veel te laat is. Ik wil gewoon geen zwemlessen meer verspillen. Er moet een goede oplossing komen óf we stoppen hier. In ieder geval komt er geen badje vier meer, daar waren we het over eens.

Vriendlief heeft daarom gisteren contact opgenomen met het zwembad om even samen te overleggen hóe we dit zo goed mogelijk kunnen aanpakken en oplossen. Hoe kunnen we Lola’s zwemtechniek (haar benen gebruikt ze verkeerd wanneer ze niet wordt gecorrigeerd) in een korte tijd verbeteren. Als ze er op wordt aangesproken, kan ze het namelijk prima. Die fout aangeleerde techniek zit er nu helaas zo in, die moet er echt even uit worden geoefend. Na een telefoongesprek met daarin uitleg over onze ervaringen en een samenvatting van Lola’s voorgeschiedenis in badje vier, zou het team gaan overleggen.

Het nieuwe plan

Later in de middag volgde er een telefoontje van het zwembad met een nieuw plan. Lola’s badmeester gaat de komende zwemlessen Lola extra aandacht geven m.b.t. haar zwemtechniek. Op deze manier denken we dat ze genoeg oefening en sturing krijgt zodat haar fout aangeleerde zwemtechniek zal veranderen in de juiste. Pfffff…wat een opluchting. Wat ben ik blij dat we dit keer meteen actie hebben ondernomen en wat hoop ik zo dat het Lola snel zal lukken om de juiste techniek zonder na te denken kan beheersen. Dan kunnen we zonder problemen badje vijf afmaken.

Ik ben opgelucht dat we het samen zo kunnen oplossen en hoop echt zo dat het gaat helpen. Maar o, wat ben ik blij als ze straks eindelijk dat diploma in haar handen heeft, dan gaat de vlag uit!

Vindt jij de zwemles ook zo’n “avontuur”?

Spread the love

You Might Also Like

 • Yvonne 22 januari 2020 at 22:14

  Ach jee, wat zielig dat ze echt overwegen om kinderen terug te plaatsen! Dat zou toch niet moeten kunnen, zo demotiverend voor een kind. Hoeveel badjes zijn er dan, is het vijfde wel het laatste? En hoe lang zijn jullie al bezig, als je al een jaar in 1 badje bent geweest.. klinkt niet leuk. Hopelijk gaat het snel lukken om de juiste techniek te leren (maar wie leert haar dan de foute techniek en waarom hebben ze dat niet eerder gecorrigeerd zou je zeggen)…

  • Janske 22 januari 2020 at 22:19

   badje vijf is inderdaad het laatste badje voor diploma A. Badje 1,3 en 3 waren allemaal in één periode á 8/9 lessen gepiept, ze mocht altijd meteen door. Nu in mei zijn we 2 jaar bezig, met pauzes in alle vakanties dan wel. Maar zeker lang genoeg 😉 Precies wat jij zegt…dat had al veeeeeeel eerder moeten gebeuren. Daar krijg je tenslotte zwemles voor, toch? Om te leren zwemmen.;-)

 • Wendy 24 januari 2020 at 06:41

  Ik ben ook geen voorstander van pauteur in de vakantie. Vooral de zomervakantie vind ik te lang zonder les. Na 6 weken zijn ze weer een hoop verleerd. Ik zou bij Coco geloof ik een ander zwembad kiezen.