Uittip

De leukste pretparken voor kids van 2 tot 5 jaar

13 januari 2020
Wij zijn hier dol op het bezoeken van pretparken, het is altijd weer een dag vol plezier. Welke pretparken vinden wij het leukst en passen goed bij de leeftijden van onze kids (3 en 5 jaar). Waar kunnen ze zich prima vermaken en wat zijn volgens ons de echte aanraders? Dit zijn onze favoriete pretparken om te bezoeken met kids van 2 tot 5 jaar!

Efteling

De Efteling is toch wel ons favoriete pretpark. Het blijft gewoon zo magisch mooi. Natuurlijk heeft het ook te maken met de nostalgie, maar ook onze meiden zijn net als papa en mama, dol op de Efteling. In de Efteling is zoveel leuks te beleven voor kleine kids. Je kunt je er uren vermaken in het sprookjesbos, een van de vele show bekijken, of 5 rondjes meerijden in de draaimolen. Het is altijd weer sprookjesachtig mooi. Of je nou naar de Winter Efteling gaat of midden in de zomer, de Efteling is leuk voor jong en oud. Wat wel altijd slim is, check vooraf even de Efteling drukte op de dag dat je wilt gaan. Zo kun je vooraf zien wanneer het druk zal zijn. Wij gaan altijd het liefst op een wat rustigere dag, zodat we niet overal zo lang hoeven te wachten.

Toverland

Toverland ontdekten we eigenlijk pas vrij laat. Zo zonde, want het is echt een super leuk pretpark. Zeker ook voor kleine kinderen zijn er veel geschikte attracties. In de winter vermaak je je vooral in het overdekte gedeelte van het pretpark, waar vooral veel attracties zijn voor de kleintjes. Wat daar ook erg leuk is, zijn de themadagen, zoals tijdens Sinterklaas en in de zomer. Dan is het hele park in dat thema aangekleed en zijn er veel extra activiteiten.

Julianatoren

Een pretpark wat uiterst geschikt is voor deze leeftijd, is de Julianatoren. Het is juist een park wat vooral geschikt is voor deze leeftijd. De attracties sluiten perfect aan op deze doelgroep, waardoor ze in alle attracties mee kunnen. Er zijn leuke shows en ondanks dat het park qua oppervlakte niet bizar groot is, kun de kids zich er toch prima een hele dag goed vermaken. Het enige nadeel is wel dat het niet overdekt is.

Plopsaland Indoor Hasselt

Een “pretpark” waar wij ook erg blij van worden (vooral de kids natuurlijk) is Plopsaland Indoor in Hasselt, in België. Dit park heeft ook als doelgroep, jonge kids. Het park is grotendeels binnen en kleinschalig. Hierdoor kunnen je kinderen vrij makkelijk en veilig zelf rondlopen en dan ook zelfstandig de meeste attracties bezoeken. Heel erg relaxt voor papa en mama ook! Er zijn shows met Bumba en er is mega veel merchandise voor alles van Studio100. Je kunt op de foto met Maya de bij of Bumba en iedere dag sluiten ze de dag af met klein feestje. Relaxt voor de ouders en top voor de kids, dit indoor pretpark.

Nog meer tips

Naast deze pretparken zijn er natuurlijk nog veel meer leuke pretparken, die perfect passen bij deze leeftijden. Mocht je binnenkort naar een pretpark willen en moeite hebben met kiezen? Hier kun je veel informatie vinden over alle leuke pretparken. Super handig!

Welk pretpark vind(en) jouw kid(s) erg leuk?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like