Review Shoptip

Coco’s eerste Banwood Classic Pink fiets (Review)

27 december 2019
Coco is dol op “fietsen”, het liefst gaat ze iedere dag buiten rondcrossen op haar houten loopfiets. Ze kon daarom ook niet wachten tot ze net als haar grote zus Lola zelf ook een echte fiets zou krijgen. Haar wens kwam in vervulling, want Sinterklaas stuurde haar een nieuwe fiets, helemaal uit Spanje. Een prachtige roze Banwood Classic fiets. Wat een bofkont!

Post!

Van Sinterklaas kreeg Coco een brief dat haar cadeau uit Spanje wat vertraagd was, maar dat het snel in Nederland zou aankomen. Coco had dus nog haar cadeau tegoed. Dat was eigenlijk best wel leuk, want iedere dag kon haar cadeau worden bezorgd. Spannend! Een paar dagen later was het zo ver. Een grote doos met Coco’s naam er op werd bezorgd. Wat zou daar nou toch inzitten?!

Banwood Classic Pink kinderfiets

Lola zag het meteen; “Het is een fiets, Cocoooo!!”. Coco’s oogjes begonnen meteen te stralen! En ja hoor, er zat echt een grote meiden fiets in, een roze! Wauw! Die moest natuurlijk meteen worden uitgepakt. Samen met papa werd hij in elkaar geschroefd. Met de makkelijke handleiding en het nodige gereedschap erbij (wat er in de doos bij zat!), was de fiets meteen klaar voor een testritje.

Oops!

Bij het openen van de doos zagen we dat de pakketbezorgdienst het pakket helaas niet zonder beschadigingen had kunnen bezorgen, dus het mandje en het achterste spatbord waren gebogen en gebroken. Zo zonde. Daarom nam ik contact op met Banwood en binnen een paar dagen ontvingen we kosteloos twee nieuwe onderdelen, wat een service! Zo fijn!

Specificaties

Ondanks dat de fiets een adviesleeftijd heeft van 4 tot 7 jaar, kan ze er nu al (ze is nu 103 cm) prima fietsen. Met de zijwieltjes er op, dat nog wel. Ze is zo trots als een pauw, zodra ze er op zit. Het is een degelijke 16 inch kinderfiets, gemaakt van mooie duurzame materialen, waar we heel lang plezier van gaan hebben.

De Banwood Classic kinderfiets is verkrijgbaar in roze en wit en kost €295,- . Hij is ook verkrijgbaar als loopfiets in verschillende kleuren. Deze is te koop vanaf €150,- en geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar.

Voordelen

 • duurzaam hip Scandinavisch design
 • lichtgewicht, waardoor makkelijk te besturen
 • mooi en kidsproof afgewerkt (spatbord en geen uitstekende onderdelen)
 • makkelijk zelf te monteren (met al het nodige gereedschap in doos er bij)
 • mooie handgemaakte houten trappers én extra setje reserve trappers
 • super leuk met het rieten mandje erbij
 • makkelijk verstelbaar in hoogte, zodra je kind wat langer wordt
 • zijwieltjes zijn inbegrepen
 • heeft terugtraprem én handrem
 • reflector achterop en op wieltjes

Nadelen

 • om hem op te kunnen pompen heb je een verloopnippel nodig (deze koop je al voor een paar cent, bijvoorbeeld op de markt).

Wat vinden wij van de Banwood Classic Pink fiets?

Allereerst vinden we de fiets heel erg mooi. De handgemaakte houten trappers, de mooi afgewerkte details en het rieten mandje maken het echt een plaatje. Dat hij roze is, vindt Coco natuurlijk helemaal geweldig, roze is haar lievelingskleur, dus voor haar is hij perfect. Met deze hippe én stoere fiets kan ze trots op avontuur!

Is jouw kind ook zo dol op fietsen? Wat vindt je van Coco’s nieuwe fiets?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Bibi 30 oktober 2020 at 17:18

  Mooi, waar heb je hem gekocht?

  • Janske 30 oktober 2020 at 17:23

   Ik heb hem via banwood zelf ontvangen. Via Google kun je alle verkooppunten vinden.