My Adventures Persoonlijk Pictures Review Shoptip

Day In The Life fotoreportage (Review)

24 december 2019
Wij maken als gezin bijna iedere dag de leukste foto’s. Onze camera ligt altijd binnen handbereik. Super leuk natuurlijk, maar wat nou als een fotograaf ons een middag lang fotografeert? Zodat ze alle normale dagelijkse momenten fotografeert? Momenten die je zelf nooit op de foto zet, maar juist daarom zo speciaal zijn,als herinnering voor later. Marjolijn Maljaars fotografeerde ons een middag tijdens een bijzondere ‘Day In The Life’-reportage en legde onze speciale normale momentjes voor eeuwig vast. Kijk je mee?

‘Day In The Life’-reportage

Ik zag het al vaker voorbij komen, de bijzondere ‘Day In The Life’-reportages. Een fotoreportage waarbij het échte leven wordt vastgelegd, die speciale normale momentjes, waarvan je zelf nooit een foto maakt. Zo sta je ook zelf op de foto en wordt alles vastgelegd. The good, the bad & the ugly, haha. Het echte leven, puur en eerlijk. Precies zoals het is. Een fotoreportage die je zelf niet kunt maken en daarom juist extra waardevol is.

Via een oproepje zag ik dat Marjolijn Maljaars op zoek was naar een gezin om te mogen fotograferen. Ik wist meteen: dat zijn wij!!! Ik probeerde haar te overtuigen met mijn enthousiasme en yes, ook zij zag het meteen zitten om ons vast te komen leggen. Spannend! Een paar weken later was het zo ver. Marjolijn kwam op een normale woensdagmiddag bij ons een middagje meekijken.

Overal confetti

Ik heb zelf regelmatig fotoshoots met de meiden in huis (zeg maar gerust, bijna iedere week). Ook deze middag had ik een feestelijke fotoshoot op het programma staan. De dames mochten op de foto met super toffe haarbanden en tutu, dus daar had ik wel een leuk idee bij. Ik gaf de dames een zak vol glitterconfetti, voor nog meer ‘sparkles’ op de foto. Wat een lol!

Middenin de fotoshoot ging de deurbel. Marjolijn was er en kwam meteen op het goede moment binnen. Ze kon direct haar camera erbij pakken, want dit feestelijke tafereel moest natuurlijk even worden vastgelegd. Vanaf dat moment voelde het meteen als vertrouwd en ook de meiden hadden er totaal geen moeite mee dat er nóg iemand foto’s maakte. Dat was wel mooi om te zien. Er werd met de confetti gespeeld, geveegd en opgeruimd (al vind ik nu nog steeds overal confetti in huis).

Samen erop uit

Ondertussen schoot Marjolijn er ongestoord op los. De meiden deden hun ding, samen spelen, fietsten de woonkamer rond. Ze bleven gewoon klieren en vervelen, zoals zusjes dat doen. Omdat ik graag nog even naar buiten wilde gaan, bezochten we onze favoriete kinderkledingwinkel Kids Kartel. Marjolijn ging natuurlijk mee. Ook hier komen we regelmatig en is dus echt een uitstapje dat we regelmatig maken. Een plek waar we ons allemaal thuis voelen en dus zeker een bezoekje waard tijdens onze fotoreportage. Ik wilde er namelijk een gezellige middag van maken, zonder dat we ineens dingen deden, die we normaal nooit doen. Het is een reportages van een dag uit ons leven, dus moet het wel “normaal” blijven. Dus dit was perfect.

In de winkel gingen de kids, zoals altijd, lekker spelen, verstoppen en Coco ging zelf even “shoppen”. Heerlijk om die kleine dame zo bezig te zien. Kleertjes passen, boekjes lezen en muziek maken met de houten fluitjes. Ondertussen scoorde ik nog een paar mooie kleertjes voor de meiden en ook Marjolijn ging niet met lege handen naar huis. Nog snel even samen een zakje snoep zonder troep scheppen uit de bakken en op de step en loopfiets weer naar huis.

Aan tafel!

Papa kwam vandaag wat vroeger naar huis, zodat we lekker vroeg konden eten. We eten regelmatig zelfgemaakte pizza, vooral Coco vindt het super leuk om de pizza’s mee te “versieren”. Samen met de kids maakten we ook deze avond samen pizza, terwijl Marjolijn als een vlieg op de muur meekeek en alles fotografeerde.

Grappig is het dat je gewoon een beetje “vergeet” dat je gefotografeerd wordt. Dat is ook juist de bedoeling. Zo blijf je jezelf en dat is juist waar het allemaal om draait. Na het eten was het alweer tijd om afscheid te nemen van Marjolijn. Jeetje, wat was de middag voorbij gevlogen en wat was het een toffe ervaring. We hadden allemaal meteen een fijne klik met Marjolijn, waardoor het heel vertrouwd en goed voelde. Het was heel relaxt en erg gezellig. Heel bijzonder.

Het eindresultaat

Een paar dagen later kreeg ik van Marolijn de foto’s van onze ‘Day In The Life’-reportage. In één woord, wauw! Wat ontzettend bijzonder om op deze manier naar je eigen gezin te kunnen kijken. Op een persoonlijke, echte manier, zoals ik het zelf nog nooit eerder zag. Heel erg mooi, eerlijk en puur. Precies zoals wij zijn.

Vooraf was ik al erg enthousiast over deze manier van fotograferen en nu ik het zelf een keer heb mogen meemaken, vind ik het nóg veel leuker. Zeker wanneer je zelf (te) weinig mooie foto’s maakt, is een ‘Day In The Life’-reportage zo ontzettend waardevol. Een prachtige herinnering voor later. Alle speciale normale momenten voor je vastgelegd, om voor altijd op terug te kunnen kijken.

Iedereen maakt tegenwoordig selfies en vlug een foto op je telefoon, maar wie maakt er een foto van je wanneer jij het eten kookt en de kids nog even spelen, je een boek voorleest of je jouw kindje troost wanneer hij of zij gevallen is? Het zijn júist deze speciale normale momentjes die je tijdens deze reportage voor eeuwig vast kunt laten leggen. Precies zoals jouw gezin is. Een onbetaalbare herinnering.

Een paar van onze foto’s: (klik op foto’s voor vergroting)

Maljaars Fotografie

Naast de Day In Your life reportages, maakt Marjolijn ook prachtige bruidsfoto’s, afscheidsfotografie en geeft ze workshops en mentorgesprekken. De reportages zijn verdeeld in verschillende pakketten van 2 uur, 4 uren of 8 uren fotografie. Je kunt dus zelf kiezen hoe uitgebreid je jouw reportage wilt hebben.

Wij vonden het een hele bijzondere ervaring en ook echt super waardevol als herinnering voor later. Iets wat we ook andere gezinnen zeker kunnen aanbevelen. Of het nou een dag in je kraamweek is, midden in de vakantie of tijdens de drukke decembermaand. Het maakt allemaal niets uit. Ieder moment is goed. Het is jullie leven wat op de foto gaat. Een reportage van een dag(deel), waar je voor altijd met een glimlach op kunt terugkijken.

Wij hebben een ‘day in OUR life’ voor altijd vastgelegd. Dankjewel Marjolijn, voor deze bijzondere ervaring en prachtige foto’s!

Ken jij de ‘Day In The Life’ reportages al?

Foto's maken we allemaal, maar foto's van alle speciale normale dagelijkse momentjes, die legt niemand voor ons vast. Tijdens een 'Day In The Life' fotoreportage worden juist deze bijzondere momenten voor altijd voor je vastgelegd. Wij hadden zo'n toffe fotoreportage. Lees over onze ervaring en kijk mee naar onze persoonlijke foto's over hoe ons echte leven er uit ziet.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Guus 24 december 2019 at 07:24

    Mooie eerlijke foto’s 😍

  • Fay 24 december 2019 at 09:11

    Wat een leuke foto’s en blog!