Home

Nog meer geld besparen in 2020

19 december 2019
Zo tegen het eind van het jaar is het een mooi moment om te kijken hoe de financiën er in huis voor staan. Hoe hebben we het afgelopen jaar onze rekeningen betaald, wat hebben we kunnen sparen etc. Maar het is ook het perfecte moment om even goed te kijken waar we volgend jaar eventueel makkelijk op kunnen besparen. Zo schreef ik al vorige week al over het vergelijken van je zorgverzekering. Maar hier kun je nog meer op besparen.

Als je geen live tv meer kijkt

Een aantal van jullie reageerden op mijn artikel dat het niet altijd mogelijk was om van zorgverzekering te wisselen, om verschillende persoonlijke redenen. Dat is balen, maar wie weet kun je wel op andere kosten besparen. Zoals bijvoorbeeld op de maandelijkse kosten voor internet en tv. Stiekem betaal je vaak meer dan eigenlijk nodig is. Zo kwamen wij er bijvoorbeeld achter dat we eigenlijk bijna nooit meer live tv keken. Het zijn vooral de series op Netflix waar we het liefst naar kijken. Dus waarom betalen voor én tv én een Netflix abonnement, terwijl we het niet beiden gebruiken. Dat is natuurlijk zonde.

Internet vergelijken

Hetzelfde geldt voor internet vergelijken. Ook daar hebben we een aanpassing in gemaakt, waardoor we maandelijks minder betaalden. Vaak zijn er gunstige pakketten met tv en internet die beter bij je passen. Je moet er even voor gaan zitten om de verschillende opties te vergelijken, maar het overstappen is vaak sneller gepiept dan je denkt. Daarna heb je er weer een jaar plezier van en kun je geld besparen. Absoluut de moeite waard dus om er even naar te kijken.

Besparen óf extra abonnement nemen

Misschien kun je niet besparen op je zorgverzekeringen, maar bijvoorbeeld wel op internet en tv. Dat scheelt toch weer. Dan kun je het overige bedrag sparen of juist een tof abonnement afsluiten bij bijvoorbeeld Disney of WithLove. Zo kun je ook nieuwe dingen ontdekken en deze weer met elkaar vergelijken. Wie weet pas je het dan aan het eind van volgend jaar weer opnieuw aan.

Vergelijk jij ook of je kunt besparen op internet en tv kosten?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like