Uittip vakantie

Op zoek naar de perfecte gezinsvakantie in eigen land

12 december 2019
Ik ben dol op vakantie, goh, wat een verrassing! Ondanks dat ik het liefst mijn gezin mee op roadtrip zou willen nemen naar Amerika, vind ik ieder jaar opnieuw de leukste vakantiebestemmingen in eigen land. Zeker nu het wat kouder is, ben ik al aan het nadenken waar onze zomervakantie van 2020 gevierd kan gaan worden. Ik ga alvast op zoek naar de perfecte gezinsvakantie in eigen land.

Vakantie in eigen land

In de afgelopen zomervakanties zijn we al op verschillende plekken in Nederland geweest. Zo verbleven we op verschillende vakantieparken, huurden we een huis en verbleven we op campings. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen en allemaal hun eigen charme. We zijn niet ontzettend veeleisend en ontdekken het liefst nieuwe plekken. Ondertussen weten we precies wat we nodig hebben voor ons gezin om een toffe vakantie te hebben.

Omdat we nu al onze zomervakanties moeten gaan plannen bij vriendlief op zijn werk, begin ik alvast rond te snuffelen op de website van een van de leuksteΒ vakantieparken van Nederland . Zo viel mijn oog op recreatiepark de Leistert in Roggel, Limburg. Op nog geen 45 minuten rijden vanaf ons huis, ligt dit vakantiepark. Lekker dichtbij! Een park waar je kunt overnachten in veel verschillende soorten accommodaties. Van chalets tot safaritenten, van bungalows tot glamping. Voor ieder wat wils.

Onze wensenlijst

Wat voor ons altijd op ons wensenlijstje staat voor een zomervakantie zijn de volgende punten. We vinden het gewoon fijn als we Γ©cht vakantie hebben, met dit lijstje moet dat goed komen.

  • strand of (overdekt) zwembad op loop- of fietsafstand
  • (binnen) speeltuin
  • animatie voor de kids
  • wi-fi (tja, iets met een blogger die op vakantie is #nevernotblogging)
  • leuke uitstapjes in nabije omgeving

Genoeg binnenactiviteiten

Natuurlijk vinden we het fijn wanneer er een kindvriendelijk restaurant en/of snackbar aanwezig is op het park en een supermarkt is ook een aangename luxe. Wij hebben op vakantie niet iedere avond zin om zelf te koken. Zo te zien hebben ze bij recreatiepark de Leistert alles wat op ons wensenlijstje staat. Dat is mooi!

Omdat je in Nederland op vakantie nooit zeker weet wat de weergoden ons voor weer cadeau zullen geven, proberen we hier rekening mee te houden. We vinden het daarom altijd fijn wanneer er genoeg mogelijkheden zijn voor activiteiten die binnen plaatsvinden. Zo hebben ze hier bijvoorbeeld een overdekte plaza, zwembad en indoor speeljungle. Zo valt je vakantie niet in het water wanneer je pech hebt met het weer. Ja, een vakantie bij de Leistert, dat lijkt mij wel wat! Eens kijken wat vriendlief ervan vindt!

Ben jij al aan het plannen voor de zomervakantie?

Op zoek naar
de perfecte
gezinsvakantie
in eigen land

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Koffietje.nl 12 december 2019 at 18:36

    Nederland is superleuk! Dat wordt nog vaak onderschat. Mensen hebben te snel het idee naar het buitenland te moeten, maar dat hoeft echt niet.