Persoonlijk

Nu dan eindelijk door naar badje 5? (zwemles update)

8 december 2019
De afgelopen maanden heeft Lola twee keer per week zwemles gekregen, zodat ze ein-de-lijk door kan naar badje vijf. Gisteren kreeg ze dan eindelijk te horen of ze door mocht naar badje vijf. Is het nu dan gelukt of moeten we in het nieuwe jaar toch nog even in badje vier blijven?

Zweten aan de waterkant

Het was niet altijd even makkelijk en ook voor mij was het elke week weer letterlijk en figuurlijk zweten aan de waterkant. Toekijken hoe Lola door alles om haar heen was afgeleid en hoe ze steeds weer opnieuw de verkeerde zwemtechnieken bleef gebruiken. *Zucht* Dan ook nog eens de hele Sinterklaas chaos de afgelopen periode,dat maakte het allemaal nog wat zwaarder. Pffff wat was het vermoeiend al die zwemlessen. Wat keek ik uit naar de laatste zwemles van dit seizoen.

Extra zwemlessen

In de herfstvakantie heeft Lola al extra zwemlessen gevolgd in de hoop dat ze daarna eindelijk tóch naar badje vijf door mocht. Helaas was haar zwemtechniek nog niet voldoende verbeterd en moesten we voor de vierde keer badje vier herhalen. Dit keer wel met extra (gratis) zwemlessen op de woensdagmiddag. Zodat ze extra vaak kon oefenen in een kleiner groepje.

De laatste les?

Gisteren was de laatste les van dit seizoen. Ik vertelde Lola voordat we bij het zwembad aankwamen dat ik ontzettend trots op haar was. Dat ze vandaag mocht laten zien wat ze allemaal geleerd heeft en hoe goed ze het kan. Dat vandaag zomaar eens de laatste les in badje vier zou kunnen zijn en dat ik hoe dan ook super trots op haar was. Ze had er veel zin in en zou laten zien dat ze het goed kon.

En dat deed ze. Ik had haar nog nooit zo goed haar best zien doen en ze bleef maar baantjes trekken en precies doen wat de zwemjuf haar vroeg. Wauw, wat deed ze het goed! Toen mocht ze op haar rug zwemmen en zag ik haar benen weer alle kanten in gaan, behalve de goede. Oh shit….het zal toch niet hè?! Het liefst sprong ik in het zwembad om haar even te helpen. Gelukkig zag ook de zwemjuf het ern riep;”hier gaat iets niet goed, Lola”. Ze hielp haar weer op weg, waarna het weer wat beter ging.

Daarna mocht ze de schoolslag laten zien en dit deed ze perfect. Ik kreeg een duim in de lucht van de juf. Fjieuw, die zat in de pocket! Nu maar hopen dat het op de rug zwemmen ook goed genoeg was en dat ze niet hierop nóg een keer badje vier over moest doen.

De uitslag

Na de zwemles was het dan eindelijk zo ver, tijd voor de uitslag. Mocht Lola door naar badje vijf, ja of nee?! Eén voor één mochten de kinderen met hun ouder(s) naar de zwemjuf komen. Natuurlijk mocht Lola pas als een van de laatste kids. “Lola!”, zei de juf. Het enige wat ik dacht was: ze zal toch wel door zijn en je gaat NIET janken. Lola kreeg een high five en de juf sprak de verlossende woorden; “Je bent door naar badje vijf, Lola!”

Dat snoetje van Lola. De ALLERgrootste glimlach kwam tevoorschijn en met een emotionele stem riep ze door het hele zwembad “Ik ben zoooooo bliijjjjjj”,terwijl ze mij een natte knuffel gaf. Ik kon mijn tranen niet meer binnen houden en voelde mijn ogen nat worden. Ohhhh, wat was ik trots en blij, ze is gewoon door! Yes, yes, yes!!! Vlug droogde ik mijn tranen, terwijl ik haar plat knuffelde. Oh, wat een opluchting! Aaaahhhhhhh!

Wat er aan vooraf ging

Lola heeft gewoon bijna 1 jaar lang in badje vier gezwommen. Man,dat was echt niet grappig meer, de tweede helft van het jaar. Vier periodes lang, waarvan de laatste periode dubbele lessen én een extra zwemweek tijdens de herfstvakantie. Nu weet ik wel dat het vooral lag aan te weinig begeleiding(te grote groep met kids), zelf continu afgeleid zijn en hierdoor de verkeerde zwemtechniek zichzelf te hebben aangeleerd. Dit gaat ons geen tweede keer overkomen. Lola is pas net 5,5, dus we hebben geen haast, maar zonde vind ik het wel.

Hopelijk gaat ze nu zoals we van haar gewend waren, gewoon van badje naar badje, zonder al te veel problemen. Badje vijf is hier namelijk het laatste badje voor ze op mag voor haar A diploma. Ze heeft hier zo naar uitgekeken,dat ik denk dat ze er helemaal klaar voor is. Ze kan niet wachten om in het nieuwe jaar in badje vijf te mogen starten en hopelijk heeft ze voor de zomervakantie dan toch eindelijk haar diploma A.

Op naar badje vijf!

Wat een avontuur! Van vliegend door badje 1,2 en 3…tot een eeuwigheid in badje 4. Die zagen we hier echt niet aankomen. Maar she did it, mijn kleine kanjer! Ze gaf niet op en heeft het gewoon geflikt. Wow, wat ben ik trots!

Op naar badje vijf!

Hoe ging/gaat bij jullie de zwemlessen? Lekker vlot of iedere week weer zweten?

Spread the love

You Might Also Like

 • Tante Guusje 8 december 2019 at 06:50

  Yes wat fijn!! Trots op jou lieve meid😍😘

  • Janske 8 december 2019 at 20:34

   Gaaf he….eindelijk! 😉

 • Jessica 8 december 2019 at 07:28

  Ooooh wat fijn, wij hebben vorige week ook te horen gekregen dat we naar het A-traject door mogen en rond februari af mogen zwemmen!

  • Janske 8 december 2019 at 20:34

   Yessss, wat gaaf! Zet hem op!

 • Mariska 8 december 2019 at 07:45

  Goed zo, dat heeft ze mooi ff geflikt.
  Gefeliciteerd Lola!!

  • Janske 8 december 2019 at 20:34

   Jaaaaa!!! Dankjewel 🙂

 • Wendy 8 december 2019 at 08:38

  Hé gelukkig. Super goed lola. Maar begrijs ik nu goed dat ze pas ik het nieuwe jaar weer zwemles heeft. Drie weken geen zwemles zou ik erg lang vinden. Als ze nou maar niet alles weer vergeten is als de les weer begint. Ik heb met de kinderen bij laco gezwommen. Ging altijd door zelfs in de zomervakantie. En als je niet kon omdat ze op vakantie ging, mocht je de lessen inhalen.

  • Janske 8 december 2019 at 20:33

   Oh, ze heeft nog gewoon les, maar pas in het nieuwe jaar in badje 5 🙂

 • Will 8 december 2019 at 20:17

  Lola gefeliciteerd dat het zo goed gaat en nu op naar het A diploma.

  Wij zitten met de kleinkinderen ook midden in de zwemlessen.
  Mijn oudste drie kleinkinderen hebben allemaal al A,B en C en de twee kleinsten zijn net bezig met hun B diploma.
  Wij mogen er regelmatig bij aanwezig zijn als oma en opa, leuk hoor!
  Toch wel fijn dat ze allemaal straks kunnen zwemmen, is wel zo veilig.
  Geeft ook een gerust gevoel als wij met de kinderen naar het water gaan.

  • Janske 8 december 2019 at 20:33

   Precies, daar doen we het uiteindelijk allemaal voor. Dat ze veilig kunnen zwemmen 🙂

 • Lieke 12 december 2019 at 10:21

  Oooh ik kreeg ook tranen in mijn ogen! Eigenlijk al bij het stukje dat je zei dat je hoe dan ook trots was..
  Wij gaan in maart beginnen, ik zal diezelfde ‘spanning’ voelen denk ik..
  Hoor verhalen over dat je later moet beginnen dan 4, maar Lauren is dan nog geen 4, op een paar dagen na.. welke ervaring heb jij hiermee?
  Super fijn dat ze naar badje 5 mag! Succes voor Lola! En mama;)

  • Janske 12 december 2019 at 10:43

   awww, wat lief! Lola zat vooraf al anderhalf jaar op peuterzwemmen en was daardoor al helemaal vertrouwd met het zwembad. Daarom was badje 1 t/m 3 hier ook echt peanuts. Vanaf badje 4 werd het pas lastig ivm de zwemtechniek beheersen. Je kunt altijd stoppen denk ik dan, toch? Ik heb er iig geen spijt van en wil bij Coco ook dan beginnen. Veel succes!