Review Uittip vakantie

Ontdek de leukste hotspots in Roermond met het hele gezin

4 december 2019
Begin november ging ik met mijn gezin een weekendje weg in eigen land, naar het Limburgse Roermond. Datzelfde weekend startte daar namelijk ROERMONDVOL licht met de sfeervolle ‘Lights on Parade’. Tijdens het super leuke weekend ontdekten we de pareltjes van de stad in de sfeervolle verlichtte stad. We sliepen als roosjes in een luxe familiekamer in Grand Hotel Valies en beleefden veel nieuwe avonturen. Wat hebben we genoten en veel moois kunnen ontdekken in Roermond!

Grand Hotel Valies

Voor de eerste keer ooit sliepen we met zijn vieren in een hotel, en wat voor een! We mochten twee nachtjes verblijven in een geschakelde familiekamer in het luxe art deco Grand Hotel Valies. Wat een bofkontjes,! De meiden hadden nog nooit eerder in een hotel geslapen en bij binnenkomst in de kamer was de eerste vraag; “waar is ons huisje?” Zo grappig! De familiekamer was voorzien van twee ruime slaapkamers én twee luxe badkamers. Omdat de kamers met elkaar verbonden waren met een eigen halletje, hadden de meiden een eigen kamer, maar konden ze niet zo maar de gang op. Ideaal!

Kindvriendelijk hotel

Grand Hotel Valies is een echt familiehotel. Naast de heerlijke familiekamers is er namelijk ook een super toffe speelruimte van maar liefst 200 m2. Hierin staat o.a. een knusse bioscoop, een binnenspeeltuin, glijbaan en kun je er veel digitale spelletjes spelen, zoals voetbal en nog meer spelletjes op de tafels. Helemaal hip en super netjes verzorgd. Eigenlijk hoef je het hotel niet meer te verlaten om plezier te hebben tijdens je verblijf!

ROERMONDVOL Licht

Tijdens ons weekend in Roermond hebben we een heleboel leuke uitstapjes op de planning staan. Samen mogen we de leukste hotspots ontdekken in de stad en dat zijn eeen hoop! Na het uitpakken van onze koffer kan ons Roermond avontuur van start. Lampjes mee, kerstmutsen op en er op uit. Stop 1, de ‘Turn On The Lights’ Parade in het centrum van de stad. Met de plattegrond, die we krijgen bij de receptie vinden Lola en mama al snel de juiste route richting het stationsplein. Onderweg zien we al hoe mooi Roermond verlicht is. De hele stad is al helemaal in de kerstsferen, zo gezellig!

‘Turn On The Lights’ Parade

Op het stationsplein is het ondertussen al lekker druk met mensen en worden er nog meer kerstmutsen met lampjes en lichtsticks uitgedeeld. Ook zien we al de eerste artiesten die mooi verkleed zijn, vol met lichtjes. Samen met de rest van het publiek, volgen we de stoet richting Designer Outlet Roermond. Er zijn zoveel mensen komen kijken,dat we halverwege besluiten om alvast te stoppen bij onze volgende stop om lekker te gaan eten.

Burgers Enzo

Bij Burgers Enzo krijgen we een tafel aan het raam. Zo kunnen we toch nog genieten van alle mensen en lichtjes die voorbij lopen. Bij Burgers Enzo genieten we van de lekkerste burgers van Roermond en omstreken. Hmmmm! De dames zijn vooral onder de indruk van de feestelijke toetjes én mogen zelfs nog een lolly uitkiezen voor mee naar huis. Wat een bofkontjes! De burgers zijn inderdaad om je vingers bij af te likken, zo lekker! Met onze buikjes gevuld sloten we deze heerlijke avond af.

Ontbijtbuffet

Iedere morgen is er een uitgebreid ontbijtbuffet. Ook dit is voor de meiden de eerste keer. Dat is natuurlijk één groot feest. Zelf je eten opscheppen en kiezen uit zoveel lekkers. Van vers gebakken eitjes met spek en worstjes, tot American pancakes en vers fruit. Ohhh,dat is nog best lastig om te kiezen! De meiden vinden het fantastisch! Lola loopt vol trots rond met haar eigen dienblad vol lekkers. Een heerlijk begin van de dag!

Adventure Golf bij Brasserie het Pakhuis

Onze eerste activiteit op zaterdag is een potje adventure golf bij Brasserie het Pakhuis. Deze adventure golf baan is super mooi aangekleed. De verschillende banen zijn erg bijzonder en leuk om te spelen, met veel special effects. In de ruimte met het circus thema is er het adverture iets te spannend voor de meiden. Wanneer je voor een sensor loopt, maakt een grote kist zoveel lawaai dat het net lijkt alsof er ieder moment een wild dier uit kan ontsnappen. Super grappig voor papa en mama, maar Coco vind het doodeng.

Ze besluit dat ze liever de scores wilde bijhouden. Ook goed! Als verrassing ontdekken we ook nog een ballenbak aan het eind van de golfsessie. Nog even een duik nemen, voordat het alweer tijd is voor de volgende activiteit.

Lunch en spelen bij De Graasj

Voor de lunch was er een tafeltje gereserveerd bij De Graasj. Een restaurant én binnenspeeltuin gevestigd in een voormalig Ford garage. Je zou verwachten dat een restaurant in een voormalige garage kil en saai is, maar niets in minder waar. Het is er sfeervol ingericht en er is genoeg vermaak voor de kids.

Bij de Graasj krijgen mensen met een ondersteuningsvraag of een achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om werkervaring op te doen en te leren zodat ze op die manier kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het personeel is allemaal even vriendelijk en professioneel.

Eet smakelijk!

De meiden smullen van een broodje met (lekker veel) hagelslag en een plankje met verse groenten. Zo fijn wanneer je ook gezonde opties hebt voor je kids. Mama gaat voor de mega grote carpaccio salade en papa genoot van een overheerlijke bord met huisgemaakt zuurvlees. Wat een verwennerij! De prijzen zijn trouwens erg netjes en het eten smaakt erg lekker. De meiden zijn snel klaar, die willen namelijk vooral zo lang mogelijk spelen. Dat begrijp ik wel, wat een lol!

Rondvaart met Rederij de Corporaal

Na al dat klimmen en klauteren is het tijd voor een ontspannen rondvaart over de Maas en de Maasplassen met Rederij de Corporaal. Ook dit is weer een groot avontuur, samen op de boot. We varen de stad uit en genieten onderweg van het mooie uitzicht. We spotten zwanen en zien de vogels met ons meevliegen. Lola wil graag boven op het dek zitten, zodat ze alles nog beter kan zien. Omdat het wat fris is, hebben we het hele bovendek voor onszelf en genieten we met de wind in onze haren van het zonnetje en de mooie uitzichten in de omgeving.

Even chillen in het hotel

Na onze rondvaart besluiten we even terug te gaan naar ons hotel. Even een uurtje of twee lekker chillen. Samen met Lola breng ik een bezoekje aan de speelruimte in het hotel, terwijl Coco en papa een klein dutje doen in de grote bedden in onze familiekamer.

Dineren bij Brasserij de Lobby

Die avond eten we samen bij de sfeervolle Brasserij de Lobby. Gelegen naast het station en even als de rest van de stad, al helemaal in de kerstsferen versierd. Ondanks dat er op de kaart geen specifiek kindermenu staat, worden de kids wel goed verzorgd. De bediening is erg leuk met de meiden en er zijn kleurplaten en kleurtjes.

Terwijl de meiden genieten van de frietjes met bitterballen, smullen wij van een heerlijke Ceasar Salad, BBQ spare ribs en een heuse Mexican burger. Hmmm! Om de avond af te sluiten, bestellen we een paar verschillende toetjes én vier lepeltjes. Oh la laaaaa,dat is smullen. Die zijn zo snel op, dat smaakt naar meer!!!

Slapen als prinsessen

Na ons diner is het alweer bedtijd voor de meiden. In de slaapkamer staan twee twijfelaars die we tegen elkaar hebben geschoven. Zo slapen onze schone slaapsters heerlijk samen in een mega groot prinsessenbed. Wat een feest! Ze zijn gelukkig zo moe van alle avonturen,dat ze al snel als roosjes in slaap vallen.

Zo fijn dat wij naast de meiden onze eigen kamer hebben. Zo hoeven we niet zelf ook meteen te gaan slapen, maar kunnen we nog even genieten van onze inloop regendouche en een film. Het voelt bijna alsof we een weekendje weg zijn zonder kids, in onze familiekamer. Wat is dat fijn zeg!

Ontbijten en uitchecken

De meiden liggen zo lekker te slapen in hun mega prinsessenbed, dat we ze ’s morgens zelfs wakker moeten maken. Tijd voor het ontbijt. Eerst nog even een foto maken het de zelfontspanner in het bed van de meiden, wat een lol! Dan vlug inpakken en naar beneden voor een smakelijk ontbijt. Wat zullen we vandaag uitkiezen?

Opnieuw genieten we van een uitgebreid ontbijtbuffet en dan is het alweer tijd om uit te checken. Natuurlijk willen we eigenlijk helemaal nog niet weg uit onze fijne kamer. Gelukkig hebben we ook vandaag nog een paar leuke uitstapjes op de planning staan.

Designer Outlet Roermond

Wanneer je in Roermond bent, wil je natuurlijk ook een bezoek brengen aan Designer Outlet Roermond! Zodra de meiden het reuzenrad zien, worden ze enthousiast. Coco wil er meteen in, maar Lola begint terug te krabbelen. Met enige tegenzin, stapt ze toch in. Eenmaal boven vindt ze het uitzicht fantastisch en wil ze het liefst nóg een keer. Weer een angst overwonnen én geen hoogtevrees meer, toch Lola?

Shopperdeshop

Omdat we pas in de middag aankomen bij de Designer Outlet, is het al aardig druk. We lopen een rondje en de meiden ontdekken (natuurlijk) de draaimolen op een van de pleintjes. Terwijl ze een paar rondjes in de draaimolen mogen, kan ik nog even een winkel binnen gaan. Vlakbij is er trouwens ook een overdekte speeltuin voor kinderen, super fijn wanneer mama even wil shoppen en papa met de kids even kan spelen. Handig!

Museum Het Cuypershuis

Daarna is het alweer tijd voor ons allerlaatste uitstapje van dit weekend in Roermond. We brengen een bezoek aan Museum Het Cuypershuis. Het Cuypershuis vertelt over 19de-eeuwse ontwerper Pierre Cuypers. Extra bijzonder is dat het museum is zelfs gevestigd in zijn voormalige woonhuis en werkplaats.

Speurtocht voor kids

Meteen bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door de dame achter de balie. De meiden mogen op avontuur in het museum en alle foto’s zoeken op hun lijstje tijdens een spannende speurtocht. Terwijl papa en mama rustig rond kijken, zijn de meiden hard op zoek om alle foto’s op hun lijstje terug te vinden in het museum. Ze vinden het fantastisch en uiteindelijk krijgen ze alle foto’s gevonden. Helemaal trots ontvangen ze een diploma én een beeldje van Cijpers, gemaakt door een 4D printer. Een mooie souvenir voor mee naar huis.

Roermond is 100% kidsproof!

Dat Roermond zoveel leuke hotspots heeft voor het hele gezin, wie had dat gedacht? Wij hebben ontzettend genoten van een weekend vol met bijzondere activeiten. We ontdekten de leukste hotspots en deden de tofste activiteiten. We hebben zoveel mooie herinneringen gemaakt samen. Teveel om op te noemen! Het is een weekend om nog lang van na te genieten. Gelukkig hebben we veel foto’s gemaakt en weten we nu precies waar de leukste pareltjes van de Roermond zitten verstopt!

Wil je binnenkort ook een bezoekje brengen aan Roermond, dan kunnen we je al deze bijzondere hotspots zeker aan je aanbevelen! Dankjewel Roermond voor dit te gekke weekend en wie weet komen we binnenkort nog meer mooie plekken ontdekken!

Ben jij wel eens in Roermond geweest met je gezin?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

  • Guusje 6 december 2019 at 15:05

    Dat ziet er uit als een geweldig weekend! Fijn dat jullie zo genoten hebben ❤

    • Janske 6 december 2019 at 16:30

      Jaaaa, het was zonder twijfel het leukste weekend van het jaar! 💖🤗