Home Home Sweet Home

Hoe maak ik het groener in huis?

28 november 2019
Ik hou van de natuur, groen is niet voor niets mijn lievelingskleur. Zo is de lente mijn favoriete seizoen, vooral omdat dan alle blaadjes weer aan de bomen groeien en alles zo mooi groen wordt. Daar geniet ik ieder jaar weer van! Het liefst heb ik daarom ook veel groen in huis. Alleen wil dat hier in huis niet zo vlotten. De enige plant die ik in leven kan houden is mijn pannenkoekplant. Verder overleefd hier niets. Hoe maak ik het dan toch groen in huis?

Geen groene vingers

In een huishouden met twee kleine kids, (te) weinig daglicht, (te) smalle vensterbanken én geen groene vingers, is het hier bijna onmogelijk om planten in leven te houden. Ik heb het echt geprobeerd, maar het enige plantje wat hier “in leven blijft” is mijn pannenkoekenplantje, wat droogbloemen en onze kunstkerstboom. Daarom wil ik wel graag nieuwe planten kopen, maar durf ik het niet. Ik weet dat het toch maar voor even zal zijn.

Echt of nep?

Ondanks dat ik regelmatig een vrolijk veldbloemen boeket op de eettafel heb staan, mis ik echt wat meer groen in huis. Misschien moeten we gewoon voor kunstplanten kiezen. Dat is eigenlijk helemaal niet eens zo’n slecht idee! Tegenwoordig zijn ze niet meer van echt te onderscheiden én zo weet ik tenminste zeker dat ze het ook bij ons in huis zullen overleven.

Alleen maar voordelen

Ik denk dat kunstplanten de oplossing is voor bij ons in huis. In de badkamer staan al jaren een paar gezellige kunstplanten en ook de kunstkerstboom siert ons huis ieder jaar weer tijdens de Feestdagen. Deze is bijna niet van een echte te onderscheiden en hij blijft ieder jaar even mooi. Het voordeel is dat ik weet dat we lang plezier zullen hebben van de kunstplanten. Ze hebben geen daglicht nodig, ik kan ze niet te weinig water geven of juist verzuipen én ze vallen niet uit. Eigenlijk alleen maar voordelen, toch?

Genoeg zonlicht, water en liefde

Natuurlijk gaat er niets boven echte planten in huis, maar als ze stuk voor stuk binnen no time sneuvelen, dan word ik daar natuurlijk niet blij van. Op de een of andere manier heb ik gewoon geen groene vingers óf is onze huiskamer niet zo geschikt. Gelukkig kan ik wel goed voor mijn gezin zorgen, die komen niets te kort. Genoeg zonlicht, water en liefde voor hen, haha. Ik denk dat ik eens ga kijken of ik niet een mooie kunstplant als cadeau voor mijn verjaardag kan vragen. Dan kan ik die meteen een mooi plekje op de kale plek in de woonkamer geven zodra de kerstboom weer naar de zolder is verhuisd.

Heb je ook kunstplanten in huis?

Hoe maak ik het groener in huis?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like

 • Leandra 28 november 2019 at 06:43

  Zonde! Dat je voor kunstplanten gaat. Maar wel begrijpelijk. Ze zijn tegenwoordig inderdaad bijna niet van echt te onderscheiden.
  Het heeft mij jaren gekost maar intussen blijft het merendeel gelukkig leven. En nu geniet ik echt van al mijn planten. De kleuren, het nieuwe blad enz.

 • Wendy 3 december 2019 at 06:56

  Heb je al eens een orchidee geprobeerd? Is ook juist een gemakkelijke plant. 1 keer per week even met de wortels onderdompelen in water, uit later lekken en terug in de pot. Heeft wel speciale voeding nodig. Ik zou de phalaenopsis orchidee pakken die is het gemakkelijkste weer opnieuw in bloei te krijgen. Maar vanaf je ze koopt kunnen ze ook megan lang bloeien.

  • Janske 3 december 2019 at 09:12

   Ja, maar die overleven het hier nooit… Oops!