Persoonlijk

Een brief aan mijn dochter – Lieve Lola – 5,5 jaar

19 november 2019

Lieve Lola,

Alweer een half jaar geleden vierden we jouw vijfde verjaardag en nu ga je alweer richting de zes! Wat ben je al een grote meid en wat ben ik ongelooflijk trots op jou! In deze brief aan jou, schrijf ik over hoe het met je is gegaan in de afgelopen zes maanden.

Zo begin ik met Lola in groep 2! Zo ging je na de zomervakantie van groep 1 naar groep 2. Wat een wereld van verschil, die eerste schooldag. In groep 1 liet ik je achter op de schoot van de juf, met waterige oogjes. Dit keer had je eigenlijk niet eens tijd om mij gedag te zeggen. Tante pollewop! Je voelt je helemaal in je nopjes in groep twee en helpt graag de nieuwe kinderen uit groep 1.

Het gaat erg goed met je op school. Zelfs zo goed, dat de juf je in een groepje heeft gedeeld met vier kindjes die extra uitdaging krijgen. Alle werkboekjes en taakjes vind je super interessant en het liefst wil je iedere dag het “hulpje” zijn van de juf. Ook neem je altijd zoveel mogelijk spulletjes mee naar school die beginnen met de letter van die week. Zo krijg je extra veel stickers van de juf. Trots dat je dan bent! Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt op school. Zo fijn! Ook geniet je erg van de dansles en balsport na school, lekker sportief hoor!

Wat iets minder goed gaat, is het droog blijven overdag. Je hebt regelmatig ongelukjes. Vaak heb je het niet eens door dat het mis is gegaan. Samen zijn we hiervoor afgelopen week naar de dokter geweest en gaan we kijken of we dit samen met wat begeleiding weer onder controle kunnen krijgen. Ik weet zeker dat het je gaat lukken, lieve schat. We gaan er voor!

Ook de zwemles liep de afgelopen maanden niet helemaal zoals gepland. Je bleef maar hangen in badje vier en inmiddels hebben we er al tientallen (extra) lessen opzitten. Ik ben er ondertussen achter waarom het niet zo goed gaat. Je bent namelijk zo ontzettend snel afgeleid. Een echte dromer ben je, lieve Lola.

Goh, waarom ben ik hier totaal niet verrast over. Jouw mama was én is ook altijd een dromer geweest. Ik herken steeds meer van mijzelf in jou. Hopelijk lukt het je om je beter te concentreren, zodat we snel door kunnen naar het volgende badje. Je weet namelijk precies hoe het wél moet en kunt gewoon heel erg goed zwemmen. Nu nog laten zien dat je het niet steeds “vergeet”.

De afgelopen maanden ben je erg gevoelig en snel emotioneel. Ik merk dat je het soms lastig vindt om je emoties te uiten en rustig te vertellen waarom je boos of verdrietig bent. Is het allemaal een beetje te veel? We geven je de ruimte en rust die je nodig hebt, maar soms twijfel ik of de emoties, het dagdromen en de ongelukjes toch meer met elkaar te maken hebben.

Het is ook allemaal niet niks, het leven van een kleuter. En je doet het zo goed! Je groeit en bloeit en bent zo’n vrolijke meid. Wat genieten we toch van je en jij van alles en iedereen om je heen. Wat maak je ons trots en wat ben je toch een leuke, grappige en knappe meid! Nog steeds word ik iedere dag een beetje meer verliefd op jou, lieve Lola!

Ik hou van jou en oh, wat ben ik trots op jou!

Kusje van Mama
x

Lees hier mijn persoonlijke brief aan Lola voor toen ze 5 jaar, 4,5 jaar, 4 jaar3,5 jaar3 jaar2 jaar en 1 jaar werd.Lees hier ook al mijn maandelijkse brieven aan mijn dochter Lola met daarin al haar avonturen en ontwikkelingen per maand van haar eerste 3 levensjaren.

Bekijk hier de leukste foto’s van Lola’s ,5  jaar fotoshoot:

Spread the love

You Might Also Like

 • Will 25 november 2019 at 19:33

  Jeetje wat worden ze snel groot hé?
  Ik heb zelf ook twee van die kleindochters, wat zijn het toch grappige en vrolijke meiden op die leeftijd.
  En zo fotogeniek als ze zijn, leuk hoor.
  En wat hebben ze het toch druk met school, vriendinnetjes, zwemmen , gymlessen en wat al niet meer.
  Ik wou dat ik nog zoveel energie had!!