Concert Kids Review Uittip winactie

Kinderconcerten bij Muziekgebouw Eindhoven (Uittip + Meet & Greet winactie #102)

18 november 2019
Woon je in omgeving Eindhoven en zijn jouw kids ook zo dol op muziek? Ga je er graag op uit met je gezin en vinden jullie het leuk om te zingen en dansen tijdens een live concert of voorstelling? Dan ben je vast al eens naar een van de kinderconcerten in Muziekgebouw Eindhoven geweest. Of niet?

Janske achter de bar

Voordat ik mama werd, werkte ik zo’n vijf jaar als servicemedewerker, achter de bar en garderobe, in de artiestenfoyer én in op de ticketing afdeling bij Muziekgebouw Eindhoven. Ook toen werkte ik tijdens de vele kinderconcerten. Wat was het altijd weer een feestje om al die blije kids te zien genieten van de livemuziek. Mijn grootste hobby was altijd al het bezoeken van concerten, dus ik wist zeker dat ik later ook met mijn eigen kids naar het Muziekgebouw zou gaan.

Samen met Coco op de voorste rij – dec 2018 © Dick Rennings

Eerste kennismaking met live muziek

Inmiddels werk ik niet meer bij het Muziekgebouw, maar kom ik er nog wel regelmatig met mijn kids. Gezellig op zondagochtend pannenkoeken eten en genieten van weer een gezellig pannenkoekconcert of tijdens een van de vele leuke kinderconcerten. Lola en Coco zijn al regelmatig met mij mee geweest en vinden het altijd super leuk!

Concerten vanaf 2+

In de agenda van Muziekgebouw Eindhoven kun je een overzicht vinden van alle kinderconcerten van dit seizoen. Zo heb je de pannenkoekconcerten, maar ook veel verschillende kinderconcerten. De concerten zijn voor verschillende leeftijden, zo kun je al vanaf 2+ naar een tof concert. Hoe leuk is het om de allerkleinsten op deze manier kennis te laten maken met live muziek!

Pannenkoekconcerten

Muziekgebouw Eindhoven organiseerd regelmatig de zogenaamde pannenkoekconcerten. Deze concerten zijn altijd op zondagochtend in de Stadsfoyér van Muziekgebouw Eindhoven. Het is een intieme voorstelling met vooraf voor alle kids een heerlijke pannenkoek om zelf te versieren. Nou, dan begint je zondag toch al meteen helemaal goed?!

Wat wel handig is om te weten. De pannenkoekconcerten zijn slechts €2,50 per persoon, maar ze zijn zó populair, dat ze altijd binnen no time zijn uitverkocht. Om ervoor te zorgen dat je op tijd bent, kun je jezelf aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat je precies weet wanneer de kaartverkoop start. Zodat je er ook bij kunt zijn met je kids!

Pannenkoek Festival op 27 december

Waarvoor je nu wel nog kaartjes kunt kopen is het Pannenkoek Festival op 27 december. Tijdens dit super leuke festival kun je met je kids de hele middag genieten van verschillende kinderconcerten (vanaf 2+) én natuurlijk lekker pannenkoeken eten! Daarnaast zijn er nog veel meer leuke activiteiten in Muziekgebouw Eindhoven. Wij zijn de afgelopen jaren ieder jaar geweest en wij vinden het altijd het perfecte uitstapje voor de kerstvakantie! Bekijk hier het programma van vorig jaar, het was zo leuk!

Lola tijdens het Pannenkoekfestival in 2018 © Dick Rennings

Vreemde Streken (première)

Afgelopen zondag was het eindelijk weer zo ver. Met het hele gezin bezochten we het kinderconcert Vreemde Streken (een van de kinderconcerten van Oorkaan) in Muziekgebouw Eindhoven. “Een fysiek en poëtisch strijkconcert, waarbij drie musici als ware pioniers de grenzen verkennen van hun instrument en van de wereld van muziek. ”

Het was weer een verrassing wat voor concert we dit keer tehoren en zien kregen. Een fysiek en poëtisch kinderconcert met een viool, altviool en cello in de hoodrol. Tja, wat kun je dan precies verwachten? We worden getrakteerd op een theatraal concert, vol met verschillende geluiden, die allemaal gemaakt worden met deze drie instrumenten. Een muzikale reis met veel verschillende klanken. Van Bach tot Ierse Folk. Erg bijzonder en grappig.

Trio Diamanda (Vreemde Streken)

Wat vonden wij van Vreemde Streken?

Stiekem wist ik al dat er voor dit concert o.a. kostuums en danstraining was toegepast, dus ik wist dat het meer was dan “alleen maar” klassieke muziek. Dat het zo bijzonder zou zijn, was echt een verrassing. Ondanks dat het een 6+ concert was, zat Lola op het puntje van haar stoel en bleef zelfs Coco tot de “toegift” geboeid luisteren. Wat leuk om te zien en horen hoe je met een klassiek instrument zoveel verschillende klanken en muziekstijlen kunt laten horen.

De meiden vonden het erg leuk! Natuurlijk was het knutselen vooraf én de ranja met snoepjes na de show een leuk extraatje. Bijzonder was het dat dit de première was van het trio en dat wij hiervan getuige mochten zijn. Mocht de show ergens bij jou in de buurt te zien zijn, dan kan ik alleen maar zeggen: gaan! Check voor alle data van de show hier!

WINACTIE – Win een Meet & Greet met VOF de Kunst na de Sinterklaas Sing-A-Long op zondag 1 december!

VOF de Kunst

Namens Muziekgebouw Eindhoven mag ik voor het kinderconcert: Sinterklaas Sing-A-Long kinderconcert op zondag 1 december met VOF de Kunst, maar liefst 6x een Meet & Greets verloten! Dan mag jij de band gewoon ontmoeten, op het podium na de show! Hoe cool is dat!?

Let op: je hebt hiervoor wel nog een ticket nodig voor het concert. Wacht niet te lang, want voor je het weet, is de show uitverkocht. Je koopt je tickets hier!

Hoe kun jij winnen?

Laat hieronder in een reactie weten voor wie jij deze meet & greet het liefst zou willen winnen!

Vergeet ook niet om een geldig e-mailadres in te vullen.

  • Voor een extra winkans (én omdat ik dat ontzettend waardeer) mag je mij volgen via mijn social media kanalen; Facebook of Instagram
  • Een reactie plaatsen onder mijn Facebookbericht of deze delen natuurlijk ook
  • Delen zou geweldig zijn, maar voel je vooral nergens tot verplicht.
  • Gebruik hiervoor #janskenlwinactie zodat ik hem makkelijk kan terugvinden!

Deze winactie loopt tot en met woensdag 20 november 2019. Daarna maak ik de winnaar bekend via mijn Facebookpagina. (het is daarom handig wanneer je mij daar ook volgt zodat ik je kan taggen)

Kinderconcerten bij Muziekgebouw Eindhoven (Uittip + Meet & Greet winactie #102)

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like