Persoonlijk Sinterklaas

Durf jij nog met je kid(s) naar de intocht van Sinterklaas?

14 november 2019
Hier in Eindhoven komt Sinterklaas op zaterdag aan met zijn stoomboot. Zoals ieder jaar, kijken daar altijd veel kinderen naar uit. Voorgaande jaren, stonden we in weer en wind langs de kant hem op te wachten. Dit jaar zijn er zoveel demonstraties,dat wij voor nu hebben besloten om niet meer te gaan. Ik wil geen risico lopen om met de kids in de chaos terecht te komen. Dat is het mij niet waard. Maar nu wordt ons het Sinterklaasfeest wel (een beetje) afgepakt en dat was nou net niet de bedoeling, toch?
Hier zijn zaterdag verschillende demonstraties tijdens de intocht van Sinterklaas. Ga je dan als ouders nog naar de intocht kijken met je kids, of niet?

Demonstraties in Eindhoven

Het liefst zou ik net als vorig jaar met ons gezin gaan kijken tijdens de intocht. Sinterklaas en zijn pieten verwelkom. Samen gewoon genieten van al die stralende koppies naast waterkant. Blij dat ze hun grote kindervriend en zijn Pieten weer mogen verwelkomen. Zo onschuldig, zo leuk.

Vorig jaar ging het al mis in Eindhoven en ging het er wild (lees schaamteloos en kinderachtig) aan toe tijdens de demonstraties. Gelukkig hebben wij daar toen niets van gemerkt. Toch heeft het mij aan het denken gezet. Wat als ik er tussen had gestaan met mijn kids? Tussen al dat geweld. Dat wil toch niemand?

De hele week lees ik berichten al over verschillende actiegroepen die “naast elkaar” willen gaan demonstreren tijdens de intocht in Eindhoven. Dat kan wat mij betreft maar één ding betekenen. Chaos. Ik blijf daar het liefst zo ver mogelijk vandaan en wil dus niet het risico lopen dat het mis gaat en ik daar tussen sta.

Heb ik een mening over het hele pieten gebeuren?

Weet je, mij maakt het echt niet uit welke kleur de pieten hebben, ik vind alle kleuren prima. Zwart, groen, blauw of alle kleuren van de regenboog. Ik vind het vervelend dat mensen zich niet prettig vinden bij bepaalde kleuren. Dat is (wat mij betrefd) absoluut niet de bedoeling van het Sinterklaasfeest. Ik kan niet wachten tot de discussie eindelijk voorbij is en we ons weer kunnen focussen op het feest zelf. Zonder discussies en vervelende gevoelens, een mooi feest voor iedereen.

Hopelijk duurt dat niet lang meer…..

Durf jij nog met je kid(s) naar de intocht van Sinterklaas?

Spread the love

You Might Also Like

 • elisabeth maria martina 14 november 2019 at 18:10

  afgezien van de aangeondigde acties, zal het ook koud en nat zijn, lekker binnen blijven voor de tv net zo fijn
  in het winkelcentrum komt hij ook langs lijkt me wel zo rustig

  • Janske 14 november 2019 at 23:05

   Dat is ook een reden om niet te gaan 🤔😉

 • Vlienelien 14 november 2019 at 18:55

  Wij gaan ook niet. Ik wil mijn kind niet blootstellen aan die chaos. Mensen die zo ontzettend boos worden en geweld gaan gebruiken, waarom?
  Pegida zegt niet meer te demonstreren, maat je kunt er donderop tegen zeggen dat ze wel gewoon aanwezig zullen zijn en van zich laten horen.
  Zwarte piet is racistisch en echt niet meer van deze tijd. Er MOET verandering komen.

  • Janske 14 november 2019 at 23:05

   Zo jammer dat het zo moet 😢

 • Roelina 14 november 2019 at 22:32

  Dat is nu precies mijn gevoel. Wij wonen vlakbij Apeldoorn en hoewel ik graag bij de landelijke sint had willen kijken wil ik mijn kids niet blootstellen aan die ellende. Maar ik word er wel verdrietig van. Het maakt mij ook niet uit welke kleur ze hebben, kids zien dat helemaal niet. Maar een kinderfeest, vol onschuldige kindjes, gebruiken om je (politieke) gelijk op een (gewelddadige) manier te halen? Bah! Walgelijk!

  • Janske 14 november 2019 at 23:03

   Precies! Zo zonde dat het zo moet gaan allemaal.

 • G.T. 15 november 2019 at 07:06

  Wij gaan nooit naar een grote intocht. Bij de dorpse intocht waar wij heen gaan, verwacht ik geen problemen. Dus wij gaan gewoon. Maar ik zou bijv ook niet naar Apeldoorn gaan als ik er in de buurt woonde, ik snap je gevoel helemaal.

 • Will 16 november 2019 at 23:58

  In ons dorp kwam de Sint vanmiddag aan met allemaal zwarte traditionele pieten.
  Mijn dochter is er naar toe geweest met de kinderen, zoals ieder jaar.
  Hier zijn gelukkig geen demonstraties .
  Ik kreeg op mijn mobieltje een selfie van de Sint met mijn dochter. Een ontzettend leuke foto. Echt zoals ze is, zich niet storend aan het zwarte pietengedoe, ook al is zij ook heel donker van huidskleur.
  Mijn kinderen vinden het grote nonsens om je druk te maken over de pieten. en vinden dat het feest moet blijven zo het altijd is geweest. Deze demonstraties maken alles kapot en als dat lukt, dan zoeken ze weer wat anders. De baard van Sinterklaas….?
  Het is toch vreselijk dat ze het hebben over discriminatie, bij een kinderfeest.