Blog

6 blog musthaves (waar ik niet zonder kan)

30 oktober 2019

In januari blog ik alweer 8 jaar. Als blogger heb ik eigenlijk maar een paar essentiële benodigdheden nodig, waar ik niet zonder kan. Ik kan namelijk bloggen op iedere locatie, zo lang ik deze items maar kan gebruiken. Dit zijn mijn blog musthaves, welke ik (bijna) dagelijks gebruik.

Laptop

Al mijn blogartikelen schrijf ik op mijn oude vertrouwde HP ProBook. Een loodzware laptop,met extra grote opslag en snelle SSD schijf. Dat moet ook wel als je zoveel foto’s maakt als deze mamarazzi. Oops! Mijn laptop is mijn belangrijkste blogessential. Zonder laptop, geen artikelen online.

Wifi

Zonder Wifi, ook geen blogartikel online. Gelukkig hebben we thuis eigenlijk altijd wel goede wifi verbinding (thanks lief!) en wanneer we on the road zijn, gaat het ook altijd wel goed. Maar op momenten dat er geen wifi is, kan ik wel veel content schrijven, maar nog niets echt uitwerken. Dat is dus verre van ideaal.

Camera

Tja, dat is geen verrassing. Op Janske.nl kun je bij 99,9% van alle artikelen mijn eigen foto’s verwachten. Deze heb ik altijd zelf gemaakt (of vriendlief mag zijn talenten als fotograaf laten zien tijdens een fotoshoot buiten de deur). Ik vind foto’s bij mijn artikelen namelijk een absolute meerwaarde en wil ook altijd dat ze er top uitzien. Daarom hebben we een super goede camera voor alle foto’s (naast onze spiegelreflex camera’s voor de fotoshoots buiten). De camera welke ik gebruik voor mijn blog is de SONY DSC-RX100M5A. Een topcamera als je het mij vraagt!

Laptoptas

Om mijn laptop goed te kunnen beschermen heb ik een van de betere laptoptassen. Super fijn voor wanneer ik mijn laptop veilig wil meenemen om te werken op een andere locatie. Soms is het namelijk wel even prettig om ergens anders te werken. Mijn laptoptas is van het merk Mobigear via hoesjesdirect.nl. Hij is zwart, heeft veel extra vakken aan de binnenzijde én is gemaakt van schokdempend waterafstotend materiaal. Altijd handig met twee kleine kids in huis.

Behind the scenes

Naast al deze blog musthaves gebruik ik natuurlijk ook achter de schermen tools om mijn blog zo te krijgen zoals ik daar blij van word. Zo gebruik ik WordPress, heb ik mijn eigen Domein en gebruik ik bijvoorbeeld Canva voor alle uitgelichte afbeeldingen. Daarnaast gebruik ik verschillende apps. Ook tools als Google Analytics en mijn mailbox gebruik ik veel voor alle communicatie en bezoekersaantallen. Best wel veel behind the scenes dus.

even bloggen

Social Media

En natuurlijk niet te vergeten, gebruik ik ook mijn social media kanalen voor mijn blog. Momenteel ben ik hiervoor vooral actief op Instagram, Facebook en Pinterest. Hier deel ik mijn artikelen en foto’s van mijn dagelijks leven. Een kijkje achter de schermen, naar hoe mijn leven er ook naast mijn blog uit ziet.

Dit zijn mijn 6 blog musthaves, welke ik allemaal gebruik voor mijn blog. Het voordeel is dat ik overal kan bloggen waar ik wil, ik ben niet gebonden aan een vaste plek. Wel heb ik bovenstaande musthaves nodig.

Ben jij ook blogger? Welke musthaves kun jij niet zonder?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like