Sinterklaas Uittip

Het Kasteel van Sinterklaas (uittip in Helmond)

24 oktober 2019
Wanneer de Sint eindelijk weer in Nederland is, kun je op meerdere plekken in het land een kijkje gaan nemen bij hem thuis. Zo ook in het kasteel van Sinterklaas in Helmond. Het kasteel is dan zo betoverend mooi, dat zelfs als ouder spontaan gaat “geloven” in Sinterklaas! Het is zo populair, dat het ieder jaar is uitverkocht. Dit jaar gaat de kaartverkoop anders dan anders. Wil jij kaartjes scoren én zien hoe leuk het is? Lees dan snel verder!

Waar?

Het Kasteel van Sinterklaas kun je vinden in Kasteelplein 1 in Helmond. Alle makkelijk te bereiken parkeerplaatsen vindt je in dit handige overzicht (met plattegrond).

Wanneer?

Van 19 november t/m 3 december kun je dagelijks het Kasteel van Sinterklaas bezoeken. Op maandag heeft de Sint een rustdag.

Wat kun je er doen/zien?

In het Kasteel van Sinterklaas neemt wegwijs Piet je mee op een uitgebreide rondleiding door het kasteel. Je mag een kijkje nemen in alle kamers, de keuken en ziet zelfs Sinterklaas! Misschien mag je wel helpen met pepernootjes bakken of pakjes zoeken. Of kun je stiekem rondkijken in de slaapkamer van de Pieten of in de pakjeskamer alle cadeautjes bekijken.

Ook op het voorterrein is er van alles te doen. Zoals een ritje in de draaimolen, kun je naar het theater, lekker smullen en kun je meerijden met de Sint Express. Genoeg vermaak dus!

Hoe werkt het?

Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Alle tickets worden in tijdsblokken van 60 minuten verkocht. Om een goede doorstroming te kunnen garanderen, wordt je verzocht om 30 minuten voor aanvang van het gereserveerde tijdsblok aanwezig te zijn. Dit tijdsblok staat op je E-ticket. In het tijdsblok van 60 minuten start de rondleiding in het kasteel.

Handig om te weten

Het kasteel is door de vele trappen helaas niet helemaal rolstoeltoegankelijk en ook buggy’s en kinderwagens mogen (op eigen risico) in de stalling worden gezet tijdens de rondleiding.

Hoe scoor jij kaartjes?

Dit jaar gaat de kaartverkoop anders dan voorgaande jaren, maar het is nog altijd zo dat de vraag groter is dan het aanbod, dus is het helaas niet 100% zeker dat je kaartjes kunt bestellen.

  • Toegangsprijs: € 3,78 (€3,50 voor Ticket + € 0,28 servicekosten) voor een kind van 0 tot en met 12 jaar, € 6,48 (€6,00 voor Ticket + €0.48 servicekosten) voor kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen.
  • Maximaal aantal kaarten: 6 kaarten per order
  • Bij de bestelling maximaal 3 voorkeursdagen en -tijdstippen aangeven.

Eerste lotingsronde:

  • Kaartjes bestellen: 28, 29 en 30 oktober (maakt geen pepernoot uit op welke dag/welk moment je ze bestelt)
  • Ingeloot?: 31 oktober hoor je of je kaartjes hebt bemachtigd
  • Betalen: uiterlijk 3 november om 16.00 uur moet je de kaartjes betaald hebben, anders gaan ze weer terug in de volgende lotingsronde

Eventueel tweede lotingsronde:
Houd zondag 3 november na 16.00 uur de Facebookpagina in de gaten of er een nieuwe lotingsronde komt.

  • Kaartjes bestellen: 4, 5, 6 november
  • Ingeloot?: 7 november hoor je of je kaartjes hebt bemachtigd
  • Betalen: uiterlijk 10 november om 16.00 uur

Eventueel derde lotingsronde:
Zelfde recept in week 46.

Wat vinden wij van het Kasteel van Sinterklaas?

Vorig jaar zijn wij voor de eerste keer met ons gezin naar het Kasteel van Sinterklaas geweest. We hadden er al veel goede verhalen over gehoord, dus waren erg benieuwd. Ik kan je verklappen, wauw, wat een geweldig mooi Kasteel van Sinterklaas! Echt op alle details is gelet. Van de aankleding van alle ruimtes (echt overal waar je kijkt!) tot de strakke organisatie. Vanaf de eerste minuut dat je aankomt en nog even buiten moet wachten is er vermaak, tot een appeltje voor de kids wanneer je weer naar buiten komt. Echt aan alles is gedacht, chapeau!

In het kasteel kijken niet alleen de kinderen hun oogjes uit. Ook alle ouders komen ogen te kort om al het moois te bewonderen. Alles ziet er zo perfect uit. Mocht je kind twijfelen of Sinterklaas bestaat? Na een bezoekje aan het kasteel is er geen twijfel meer over mogelijk. Hier logeert de Sint echt!

Een super toffe uittip voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin!

Voor alle overige info, check de website van het Kasteel van Sinterklaas! Mocht je geweest zijn, laat je even weten hoe je het vondt?!

Ben jij wel eens in het Kasteel van Sinterklaas geweest in Helmond?

Spread the love

You Might Also Like