Fashion

Waar vind ik de perfecte winterjas?

22 oktober 2019
Nu het kouder wordt is het tijd om de zomerjassen(voorraad) om te ruilen voor de winterjassen. De hele kapstok hangt hier weer vol met tussen- en winterjassen voor het hele gezin. Toch wilde ik zelf ook graag een nieuwe winterjas, maar vond ik de perfecte winterjas?

Een knuffelberenjas

De winkels hangen momenteel vol met dames winterjassen. Van die heerlijke teddy coats bijvoorbeeld, waar je helemaal in kunt wegverdwijnen en als levensechte knuffelbeer over straat kunt. Ik vind ze geweldig, maar ik voel mijzelf al snel een iets te grote knuffelbeer in zo’n jas. Echt flateus zijn ze niet meer in de plus size maten.

Maar waar kies je dan voor?

Al snel gaat mijn voorkeur dan uit naar parka dames jassen. Een nette winterjas, maar wel eentje die lekker comfortabel zit. Zeker met kleine kids is het handig wanneer je jezelf goed kunt bewegen in je jas. Zo zit ik regelmatig op mijn moederfiets met twee kids. Door weer en wind. Dus ook wanneer het regent of buiten vriest. Dan moet ik wel veilig kunnen fietsen als we met de hele bups op de fiets zetten. dat is soms al een circusactt op zich, haha.

Waar moet mijn perfecte winterjas dan aan voldoen?

Allereerst moet hij lekker zitten, gewoon comfortabel. Zo bestelde ik laatst de allertofste winterjas ever. Super mooi was hij, helemaal in de vintage look, met rode en gele ruit, echt een prachtige wollen jas. Ik pakte het pakket aan van de bezorger en het eerste wat ik dacht was, had ik er twee besteld? Bij het uitpakken zat er toch echt maar één exemplaar in. Hij was prachtig, maar zoooo zwaar. Dat ging hem dus niet worden. Zo ontzettend jammer!

Naast dat hij lekker zit, moet hij er ook een beetje leuk uitzien. Het liefst mét vakken met ritsen. Sowieso is een rits als sluiting wel prettig. Zeker als het super koud is, zodat je jas geen tocht doorlaat. Ook moet hij waterafstotend of waterdicht zijn én het liefst ook nog een capuchon hebben. O, en voor mij mag hij zeker niet te kort zijn.

Parka

Daarom kom ik snel uit bij de parka’s, vanwege de lengte, comfort en omdat deze vaak aan de meeste van mijn eisen voldoen. De perfecte jas, die aan al mijn eisen (ja, het zijn er teveel) voldoen lijkt helaas (nog) niet te bestaan, maar inmiddels ben ik wél in het bezit van een nieuwe winterjas. Yes! Uiteindelijk ben ik gegaan voor een mooie, nette jas met bruine zebraprint. Hij voldoet lang niet aan al mijn eisen (helaas!), maar toch ben ik er super blij mee. Eindelijk heb ik weer een nieuwe winterjas!

Toch ben ik benieuwd of ik ooit de perfecte winterjas zal vinden. Dan koop ik er meteen twee!

Wat voor winterjas heb jij & waar moet de ideale winterjas volgens jou aan voldoen?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Spread the love

You Might Also Like